29 évesen ha lenne 10-11 millióm félrerakva az jónak számít?
Tavaly vettem lakást szülői segítséggel, abba én is beleraktam 7 milliót ami párszázezer híján az akkori félretett pénzem volt és még azóta ráköltöttem 2 milliót, de épp azt számoltam ha nem veszünk lakást akkor olyan 10-11 millióm lenne félretéve, inkább 11. Most 2 millióm van és egy lakásom.
Lehet hülyeség, de én kevésnek érzem és fáj is hogy eddig olyan sok szabad pénzem volt, aztán abból a lakásba is tettem és azóta is sokat költöttem rá. Régen csak gyűjtöttem a pénzt, nem költöttem.
Szerintem bőven átlag feletti. A magyar lakosság harmada létminimum alatt él. Valószínűleg további milliók társadalmi minimum alatt.
Persze mindig lehet találni, akár az ismerősi körben is olyanokat, akik jóval többet keresnek nálad, csak közben meg megfeledkezel azokról a milliókról, akiknek konkrétan az probléma, hogy kihúzzák a következő fizetésig.
#11 mas ember megtakaritasanak semmi koze hozza, hogy jonak szamit-e.
Ha hajlektalanokhoz viszonyitunk, akkor 100 000 Ft megtakaritas is jonak szamit, de ugyanaz az auto, ingatlan, elelmiszer stb. ugyanannyiba kerul a hajlektalannak es a milliomosnak is.
"#11 mas ember megtakaritasanak semmi koze hozza, hogy jonak szamit-e."
Hát akkor mégis mi a fészkes francnak van köze hozzá, hogy jónak számít-e? Nyilván a többséghez képest tudjuk megmondani, hogy jó-e vagy sem. Azt tőlem hiába kérdezi, hogy saját magához képest milyen teljesítmény ez.
Ebben a gazdasági helyzetben sokkal rosszabbul állnál a bankszámládon 10-11 millió forinttal ingatlan nélkül, mint most így ingatlannal és 2 millió forinttal.
"Szóval csak lehet, hogy hozzájuk képest mérem magam."
Ne mérd magad senkihez. Foglalkozz a saját dolgoddal és előbbre fogsz jutni az életben.
"Hát akkor mégis mi a fészkes francnak van köze hozzá, hogy jónak számít-e?"
Az araknak.
"Az araknak."
Oszt milyen "araknak"? :)
Te valami félelmetesen ostoba vagy. Tehát szerinted a zacskós tej árának inkább van köze ahhoz, hogy jónak számít-e a megtakarítása, mint mondjuk a kortársai átlagának? :)
Akkor most mivel a tej 2x annyiba kerül mint 2 éve, mindenkinek rossz a megtakarítása? :)
Miert lenne rossz mindenkinek a megtakaritasa, mert 2x annyiba kerul a tej? Ne legyel mar teljesen retardalt.
Vegyunk egy peldat, egy normalisabb ingatlan indul mondjuk 30 millio korul. Ha van valakinek 10 millio megtakaritasa, akkor tokmindegy, hogy masnak egy milliardja van, vagy nincs semmije, az illetonek ugyanugy 30 millioba fog kerulni az ingatlan. Semmi jelentosege, hogy masnak mennyi a megtakaritasa.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!