Nyugdíjszámításnál a fiatalabb vagy az idősebb korban szerzett jövedelem számít nagyobb súllyal bele?
Persze hogy beleszámít minden jövedelem, nem ezt kérdeztem.
Ki kap több nyugdíjat? Aki pl. 20 évig átlag felett keresett x%-al majd utána 20 évig átlag alatt keresett x%-al vagy aki fordítva, 20 évig átlag alatt keresett x%-al és utána 20 évig átlag felett x%-al?
"Persze hogy beleszámít minden jövedelem, nem ezt kérdeztem."
Értettem, hogy mi izgat, arra válaszoltunk. A válaszból kiderülhetett volna számodra, hogy lényegtelen az időszak, mivel minden kereset beleszámít. Nyilván ha keveset kerestél akkor az lenyomja, ha többet kerestél, akkor az növeli azt az átlagkeresetet, ami alapján a nyugdíj összegét meghatározzák. Mindegy, hogy hány éves voltál, vagy mikor szerezted azt meg.
Úgymond valorizációs szorzókkal határozzák meg a régi keresetek "jelen értékét" a nyugdíjazás napjára vonatkozóan. Itt is igaz az, hogy ha alacsony volt a fizetésed (mindegy, hogy mikor), akkor a "jelen értéke" is ugyanúgy alacsonynak fog számítani, mint régen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!