Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Nem találok munkát,mit kezdjek...

Nem találok munkát,mit kezdjek az életemmel? Egy kis faluban élek anyummal, ahol a közlekedés is 0, semmi munkát nem találok, pedig bármit bevállalnék.Érettségim van, sajnos nem volt pénzem tovább tanulni,pedig szerettem volna. 25L

Figyelt kérdés
Hogyan lehetne kijutni ebből a helyzetből? Középszinten tudok angolul, menjek külföldre? Az a baj, hogy németül nem tudok, de külföldre is csak olyna helyre tudnék már menni ahol németül beszélnek. Teljesen tanácstalan vagyok, már az öngyilkosság is eszembe jutott. Nem riaszt vissza a gyári, konyhai, takarító munka sem, mégsem találok. Az is eszembe jutott, hogy pestre költözzek, de ahhoz is pénz kellene, hogy kibéreljek egy lakást vagy szobát, kifizessem a kauciót. Semmi segítségem nincs. Hogy oldhatnám ezt meg?

2023. jan. 17. 12:49
1 2 3 4 5 6 7
 11/67 anonim ***** válasza:
6%

"bármit elvállalnék" "erre inkább nem mondok semmit".

Na látod. Akkor mégsem bármit. Pedig ha a térdeiden koppannál, lehet annyit keresnél naponta, mint eddig havonta, és hamar minden egyenesbe jönne. De te nem vállalsz el bármit, csak ami a társadalom etikusnak gondol, ezért sorvadsz el egy világvégi lyukban. Nem látod a fától az erdőt.

Marad a külföld. Keresel lehetőségeket online, és felveszed velük a kapcsolatot. Senki nem fogja megoldani helyetted az életed, ráadásul neked is menni fog, amint nekiveted a vállad.

2023. jan. 17. 13:59
 12/67 A kérdező kommentje:
Te nem látod a fától az erdőt, nyeljed te a gcit literszámra, barom.... Első percben elhánynád magad barátom.
2023. jan. 17. 14:02
 13/67 anonim ***** válasza:
87%

Egyébként én is azt írtam volna, hogy vállalkozz online, és használd a tudásod. Én ugyan budapesten élek, de csak a szociális élet miatt, amúgy bárhonnan dolgozhatnék, személyes találkozóm munkából kifolyólag nem volt tavaly július óta. A digitalizáció előnyeit legjobban a falusiak tudnák kihasználni, de ironikusan pont ott képtelenek akár csak konceptualizálni is a lehetőségeket. Ezért már feladtam, hogy ilyeneket javaslok elveszett embereknek, akiknek csak jól fizető szalagmelóra van szükségük.

2023. jan. 17. 14:02
 14/67 A kérdező kommentje:
Csak tanácsot, vagy ötleteket akartam, de látom a rosszindulat fröcsög mindenhonnan. Gusztustalanok vagytok. Remélem ugyanezt kapjátok ha egyszer az életben nehéz helyzetbe kerültök.
2023. jan. 17. 14:03
 15/67 anonim ***** válasza:
62%

7-es vagyok, egy borsodi faluban nőttem fel és éltem, Ózdtól 20, Egertől 40 kilométerre. Egy rohadt bolt volt, egy posta és ennyi. A faluban az egyetlen munkahely a bolt volt meg a volt TSZ. Rossznak pattogsz anya.

Én a faluból csináltam online vállalkozást. Megtanultam a neten autodidakta magamtól leírásokból és YT videókból, hogyan kell weboldalt csinálni. A legnagyobb költségem a 10Ft egyéni vállalkozói kiváltása meg 5000 Ft domain és webtárhely volt az első évben. Könyvelőm sem volt az első félévben.

2023. jan. 17. 14:03
 16/67 A kérdező kommentje:
Utolsónak, a digitalizációval nincs bajom, szerintem egyedül nálunk van internet a faluban, bár az is 10mb/s mert ez itt a legjobb szolgáltatás...
2023. jan. 17. 14:04
 17/67 anonim ***** válasza:
15%

Nekem nem kell nyelnem 300k-s napidíjért, neked viszont nem sok más lehetőséged van, főleg ilyen hozzáállással.

Szerintem fogadd meg az elhangzott tanácsokat, építkezz külföld felé, a lehetőségeket keresd és ne a kifogásokat, aztán hadd szóljon. Hajrá!:)

2023. jan. 17. 14:05
 18/67 A kérdező kommentje:
Gratulálok a sikeredhez, a lényeg, hogy meg lehetett volna ezt ilyen normálisan fogalmazni elsőre is, nem pedig támadni, pattogni ahogy te mondod... aztán értetlenkedsz ha vissza pattognak neked :D
2023. jan. 17. 14:06
 19/67 anonim ***** válasza:
100%
Simán találnál olyan munkát, ahol szállás is van. Addig bármilyen munka jó, ameddig kicsit összeszeded magad
2023. jan. 17. 14:07
 20/67 anonim ***** válasza:
100%

Én egy Nyírbátor melletti faluból csinálok netes vállalkozást. Weboldalt építek és szöveget írok, valamint közösségi médiát kezelek a cégeknek, egyéni vállalkozóknak akik ehhez nem értenek, de felismerték a netes jelenlét fontosságát 2022-ben.

Képzeld magad online, nagyon sok ingyenes tréning, videó van akár a Youtube-on. Ha nem idegenkedsz a digitalizációtól, akkor indul el ezen a vonalon.

2023. jan. 17. 14:07
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!