Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Miért van az, hogy minden...

Miért van az, hogy minden második tinédzseren 100-150 ezres cipő van?

Figyelt kérdés
Haloooo? Ez mi?
2023. jan. 14. 22:03
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
100%

Neked fogalmad sincs egy cipo ararol....

Gondolom ugyanaz a suttyo a kerdezo aki meg szokta kerdezni hogy leeht hogy teli vannak a plazak...

2023. jan. 15. 06:09
 12/25 anonim ***** válasza:
Mert a legtöbb egy kamu xar.
2023. jan. 15. 06:30
 13/25 anonim ***** válasza:
70%

"Miért van az, hogy minden második tinédzseren 100-150 ezres cipő van?"

Azért van, hogy az én gyerekem is megőrüljön, és kezdjen az agyamra menni az igényeivel és heti szinten veszekedjünk, amiért nem veszek meg neki semmi ilyen, indokolatlanul drága cuccot úgy, hogy 5 percenként nő a lába. Csak ezért van, én ebben biztos vagyok. :)

2023. jan. 15. 06:32
 14/25 anonim ***** válasza:
32%
A legjobbat akarom megadni a gyerekemnek, es nem vagyunk prolik hogy ne engedhessuk meg
2023. jan. 15. 06:42
 15/25 anonim ***** válasza:
100%
A legtöbb tínédzseren pár ezer forintos, általában fekete-fehér színű tornacipőt látok és szakadt farmert. Biztosan nem álmodtad?
2023. jan. 15. 07:30
 16/25 anonim ***** válasza:
72%

Minden tartós cikk esetében van egy "hülye ár", amitől drágábbat csak a hülyék, sznobok, újgazdagok vesznek, akiknek túl sok fölösleges pénzük van. Mert egy bizonyos ponton túl a termék minősége, tartóssága nem javul, csak az ára nő és egyedül azért léteznek ezek a drága cuccok, mert az emberek hiúk és mutogatni akarják, hogy nekik mi van (= hülyék).

Namost cipőnél ez a határ nagyjából 30 ezer forint körül van. Az ettől drágább cipő már csak magamutogatás, de a minősége nem jobb. Sőt, igazából a 8-10 ezer forintos cipők sem sokkal rosszabbak, mint a 25 ezres.

De nem vagyok meggyőződve arról, hogy tényleg 100 ezres cipőkben járnának a tinik. Inkább csak 15-20 ezres Adidas és Nike a jellemző, az azért nem luxus.

2023. jan. 15. 09:11
 17/25 anonim ***** válasza:

16:

A túrabakancs is cipő, és azoknál ha bőrből van és goretex réteg is van rajta, ami komoly túrához nagyon alap, akkor 60-80 ezertől kezdődnek, ha C keménységű talpa is van, akkor 100 ezer alatt nem kapod meg akcióban sem.

Futócipőknél ugyan vannak nagy akciók, de edzőcipő ami jól csillapít, 30-40 ezertől kezdődik, már a Decathlonnál az új Kiprun sorozat is ilyen, de Nike Pegasus vagy Saucony Ride sorozat csak akcióban van már 40 ezer alatt. Versenyre szánt karbontalpú futócipők meg 80 ezer felett vannak.

És konkrétan ezeknél nem lehet azt mondani, hogy ne lenne jobb a drágább.

Utcai cipő nyilván más, de egy jó minőségű bőrcipő, ami vízálló is meg szelőzik is azért 40 ezer alatt nem nagykn van, vagy csak nagyon nagy arányú leárazásnál.

2023. jan. 15. 09:49
 18/25 anonim ***** válasza:
Én most a sima mindennapi cipőkről beszéltem. Túrázni és versenyszerűen futni nem mindenki jár.
2023. jan. 15. 09:56
 19/25 anonim ***** válasza:

Mindennapos cipőnél sem igaz, hogy 30 ezer fölött már ne lenne minőségi különbség, és különösen nem igaz, hogy a 8-10 ezres cipők ne lennének sokkal rosszabbak, mint a 25 ezres. Volt nekem tapasztalatom olcsó cipőkkel.

Nagyon nem mindegy, hogy átázik-e, mennyire ázik be, befülled, lekopik, szétesik, stb., stb. Pl. az olcsó Deichmannos cipőim mind nagyon hamar tönkrementek. Az olcsó Decathlonosok már jobb minőségűek, de mikor rendszeresen BKV-ztam, hamar kiderült mekkora szívás velük, főleg ha van egy kis eső is.

Ha pedig dresscode-os a munkahelyed, mélyen bele kell nyúlnod a pénztárcádba, mert az olcsó alkalmi cipők kényelmetlenek és hamar szétesnek, tényleg csak arra jók, hogy évente párszor felveszed. Az egyszerre, elegáns, tartós, kényelmes és strapabíró cipők nagyon drágák.

2023. jan. 15. 10:55
 20/25 anonim ***** válasza:
100%

#16 szerintem ez nem igazán határozható meg árban.

Én napi 9-10 órákat vagyok a cipőmben és fontos hogy 20-30-40 év múlva is egészséges legyek. Bizony a jó minőségű cipők drágák, egy utcai cipőre is simán el lehet 60-70 ezret költeni, ha fontos a talpkiképzése, a használt anyagok és az összeszerelés minősége.

Deichmannos cipőket én simán kinyírtam fél év alatt, addig a mostani cipőim évekig elvannak és akkor is sokszor azért dobom ki őket mert ki lettek már gyúrva és nem olyan kényelmesek.

Inkább azt mondanám hogy vannak a jó minőségű cipők meg azok amiket lehet mutogatni. Egy Yeezy vagy egy AirJordannek nem az a célja hogy kényelmes legyen, ugyan úgy ahogy egy guccinak sem, inkább az hogy meg tudjad mutatni hogy ott a logo én nagyon gazdag vagyok.

2023. jan. 15. 11:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!