Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » 2023.-ban emelik a NYES-t(nyug...

2023.-ban emelik a NYES-t(nyugdíj előtti álláskeresési segélyt)? És ha emelik, hány%-kal emelik?

Figyelt kérdés
nyugdíj előtti álláskeresési segély, nyes,

2023. jan. 2. 08:48
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:

Én nem kérelmeztem tavaly sehol, a munkaügyiben ajánlották fel. Nem értettem, de köszönettel elfogadtam :)

Aki tavaly kapott - mint pl. én -, az idén azért még adhat be kérelmet az NFSZ-nél?

2023. jan. 4. 14:13
 12/34 anonim ***** válasza:

Persze, kérni lehet. Idén is.

Ez a szerény összeg most még többet veszített a vásárló értékéből. Amit ebből vásárolni szokás az az élelmiszer, aminek az átlag ára legalább 80 %-kal emelkedett egy év alatt és tovább emelkedik 2023-ban is. Akik elbírálják a kérelmet, anélkül is tisztában vannak ezzel, hogy indoklást fűznénk hozzá.

2023. jan. 4. 14:46
 13/34 anonim válasza:
De azt tudja valaki már hogy mennyi lesz a nyes ?
2023. jan. 9. 16:09
 14/34 anonim ***** válasza:
Ha 2023-ban állapítják meg (vagy módosítják a korábban megállapítottat) akkor netto 82.800. A mindenkori minimálbér 40% - 10% TB: 230.000*0,4=92.000*0,9=82.800
2023. jan. 9. 17:00
 15/34 anonim válasza:

Ha a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Kecskeméti Járási Hivatal

Foglalkoztatási Osztályon kérem a NYES megszüntetését és a Bács-Kiskun Vármegyei Kormányhivatal Kecskeméti Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztályon kérem a NYEST, akkor a jelenlegi minimálbér alapján számolják a NYES-t.

Ez járható út?

2023. jan. 10. 13:28
 16/34 anonim ***** válasza:
100%

A 6-os vagyok.Ma hívtak a hivatalból, miután levélben rákérdeztem az idei emelésre.

Nem tudnak semmit, még nem kaptak utasítást. Lehet, hogy lesz rá lehetőség, majd hívnak.

2023. jan. 10. 17:09
 17/34 anonim ***** válasza:
Köszi a visszajelzést. Várunk.
2023. jan. 10. 17:16
 18/34 anonim ***** válasza:
#16, hátha te képben vagy ezzel kapcsolatban is. A nyugdíjat nyes után hogyan fogják számolni?
2023. jan. 11. 06:59
 19/34 anonim ***** válasza:

"A nyes-ben részesülő öregségi nyugdíja

A nyugdíj előtti álláskeresési segély mindaddig kizárja az öregségi nyugdíj megállapítását, amíg az arra való jogosultság fennáll. Vagyis ha az öregségi nyugdíjat igénylő nyes-ben részesül, a nyugellátást legkorábban az álláskeresési segély folyósításának megszűnését követő naptól lehet megállapítani, feltéve hogy a támogatás megszűnését követő napon az igénylő betöltötte az öregségi nyugdíjkorhatárát, és legalább húsz év szolgálati idővel rendelkezik.

A nyes összege csak akkor számít bele a nyugellátás alapjául szolgáló havi átlagkeresetbe, ha azt pozitív irányban befolyásolja. Ha a segély csökkentené a nyugdíj összegét, akkor a számítás során nem veszik figyelembe. A gyakorlatban a nyugdíjbiztosító kettős számítást végez, vagyis kiszámítja, mennyi lenne a nyugdíj összege, ha figyelembe vennék a nyes összegét, és mennyi lenne, ha nem. A kedvezőbb eredményt veszik figyelembe."

2023. jan. 11. 07:45
 20/34 anonim ***** válasza:
#19, köszi, minden világos.
2023. jan. 11. 07:48
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!