Melyiket vennéd meg 2 millió forintból?
Van egy családi nézeteltérés, hogy 2 millió forintot mire költsünk. Megjegyzem, hogy ez a vésztartalékon felül van, szabadon elkölthető.
Az egyik "tábor" szerint cseréljük le az autót újabbra. Van egy koros, de kevés kilométert futott, szerelő szerint is megbízható autónk. A másik "tábor" szerint fektessük be egy művész festményébe. A festő már nem él, kész életműve van. A korában elismert volt, de jelenleg nem divatos korszakban alkotott. Tehát, a festmény kvalitásos az ára nőhet idővel.
Te melyiket választanád?

Az autó veszteni fog az értékéből, meg ha jelenleg van egy jól működő és nem kell másik mellé akkor felesleges.
Festmény nem egy rossz dolog de kitudja mennyit fog változni később az értéke.
Én ezt a pénzt vagy eltenném késöbbre amikor tényleg szükség lesz rá. Vagy ha annyira be akartok fektetni akkor aranyat vegyetek. Korábbi válaszokat nem olvastam, lehet írta már valaki ezt.
Vagy ami még van, fel kell mérni a lakást/házat hogy mi az amit meg kell csinálni rajta, esetleg cserélni, még abba is bele lehetne tenni.
Vagy költsétek élményre, például utazzatok el valahova.

Autót semmiképp, minek ha a mostani is jó. Ezt a festmény mint befektetés dolgot sem értem igazán, de inkább az.
Nekünk részvényekben van a megtakarításunk, én nem értek hozzá, de férjem szokott játszani vele, rakosgatja ide-oda. De nem kockázatvállaló, így lassan viszont legalább fixen mindig gyarapszik.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!