Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Melyiket vennéd meg 2 millió...

Melyiket vennéd meg 2 millió forintból?

Figyelt kérdés

Van egy családi nézeteltérés, hogy 2 millió forintot mire költsünk. Megjegyzem, hogy ez a vésztartalékon felül van, szabadon elkölthető.

Az egyik "tábor" szerint cseréljük le az autót újabbra. Van egy koros, de kevés kilométert futott, szerelő szerint is megbízható autónk. A másik "tábor" szerint fektessük be egy művész festményébe. A festő már nem él, kész életműve van. A korában elismert volt, de jelenleg nem divatos korszakban alkotott. Tehát, a festmény kvalitásos az ára nőhet idővel.

Te melyiket választanád?

2022. szept. 23. 08:50
1 2 3 4 5
 21/41 anonim ***** válasza:
100%
Egyik sem. Befektetném valamibe, amiből tuti haszon lenne. Pl arany.
2022. szept. 23. 10:13
 22/41 anonim ***** válasza:
100%

Az autó veszteni fog az értékéből, meg ha jelenleg van egy jól működő és nem kell másik mellé akkor felesleges.

Festmény nem egy rossz dolog de kitudja mennyit fog változni később az értéke.

Én ezt a pénzt vagy eltenném késöbbre amikor tényleg szükség lesz rá. Vagy ha annyira be akartok fektetni akkor aranyat vegyetek. Korábbi válaszokat nem olvastam, lehet írta már valaki ezt.

Vagy ami még van, fel kell mérni a lakást/házat hogy mi az amit meg kell csinálni rajta, esetleg cserélni, még abba is bele lehetne tenni.

Vagy költsétek élményre, például utazzatok el valahova.

2022. szept. 23. 10:24
 23/41 anonim ***** válasza:
100%
Vésztartalékon felüli kétmillió? Államkötvény, vagy jókor euróra váltani és elverni egy családi nyaralásra.
2022. szept. 23. 10:26
 24/41 anonim válasza:
100%
Egyikbe se ezekből. 2 millióból mégis milyen autót lehetne beújítani? A festmény pedig drága porfogó lesz, egyáltalán nem biztos, hogy nő az értéke (és ha igen, mikor?) és ettől függetlenül még az sem biztos, hogy később a jelenlegi vételi árán el tudjátok adni.
2022. szept. 23. 10:35
 25/41 anonim ***** válasza:
100%
Ha már el kell "verni", akkor én utaznék belőle. Az élmény és kikapcsolódás - számomra - nagyobb érték, mint bármilyen festmény.
2022. szept. 23. 10:45
 26/41 anonim ***** válasza:
100%
Egyiket sem. Jelenleg egy kétmilliós megtakarításnak több haszna van.
2022. szept. 23. 10:47
 27/41 anonim ***** válasza:
100%
Veteránautó, bár 2 misiből leginkább ex szoci autók lesznek, de az ára azoknak is stabilan emelkedik.
2022. szept. 23. 10:52
 28/41 anonim ***** válasza:
100%

Autót semmiképp, minek ha a mostani is jó. Ezt a festmény mint befektetés dolgot sem értem igazán, de inkább az.

Nekünk részvényekben van a megtakarításunk, én nem értek hozzá, de férjem szokott játszani vele, rakosgatja ide-oda. De nem kockázatvállaló, így lassan viszont legalább fixen mindig gyarapszik.

2022. szept. 23. 10:57
 29/41 anonim ***** válasza:
100%
égeti a pénz a ti kezeiteket is. Miért kell elverni egyáltalán?
2022. szept. 23. 17:45
 30/41 anonim ***** válasza:
61%
Egyik sem, rakd be ETH-ba, most 1200 $ egy ETH, megvolt a Merge, hosszútávon jobban jársz vele majd pár év múlva, mint egy porfogó festménnyel, meg egy addigra elrohadó kocsival.
2022. szept. 23. 18:47
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!