Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » 55 évesen meg tudnék élni a...

55 évesen meg tudnék élni a maradék életemben 90 millió forintból és 2 panellakásból?

Figyelt kérdés

Vidéki nagyvárosban van egy belvárosi lakásom, aminek értéke 85-90 millió ft körül van. Ezen kívül van 2 panellakásom, amik egyenként 30-35 milliót érnek. Nem mostanában jutottam ezekhez, hanem sok évvel ezelőtt amikor még olcsó volt.

Arra gondoltam eladnám a belvárosi lakást, azt a pénzt max. állampapírba tenném, beköltöznék a 2 szobás panelbe, a 3 szobást pedig továbbra is kiadnám. Akkor abbahagyhatnám a munkát. De meg tudnék ebből élni a maradék életemben? Attól félek túl sokáig fogok élni, a nagymamám pl. 96 éves és még életben van. 40 évig vajon ez elég lenne? Nyugdíjam persze lenne valamennyi 65 után, de mostani áron nem egy sokszázezres összeg lenne az se. Nem is kisnyugdíjas szeretnék lenni, a követkető 10-20 évben mértékkel, de utazgatnék és vagy 300 ezret itthon is el tudnék költeni egy hónapban. Vagy idősebben is lehetek beteg, szorulhatok ápolásra, ami sokba kerül. Szerinted? Hogy lehet ezt kimatekozni?

2022. júl. 15. 22:27
 1/7 anonim ***** válasza:
86%

Biztos nem adnám el a belvárosi lakást, minek? Csak értéktelenedne a forint.

Add ki a két panelt, gondolom ezek most is ki vannak adva. Csak azok bevétele már elég gondolom hogy ne halj éhen.

Plusz mi a terved, miután felmondtál, mivel telnének a hetek?

2022. júl. 15. 22:38
 2/7 anonim ***** válasza:
53%
Könnyedén ,úri körülmények között.
2022. júl. 15. 22:57
 3/7 anonim ***** válasza:
69%
90 milla nem elég 40 évre, hacsak nem tudsz jóval az infláció feletti hozamot szerezni stabilan.
2022. júl. 15. 23:09
 4/7 anonim ***** válasza:
74%

Ez így nem jó..

A két lakás termel mondjuk havi 300 ezret. Abból már majdnem meg tudsz élni. Felesleges eladni a lakasodat.

Inkább azon gondolkozz, hogyan tudsz még passzív jövedelemhez jutni. Az ingatlan eladás így nem éri meg.

2022. júl. 16. 07:40
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Persze, simán. Hacsak....hacsak nem változnak a körülmények a világban (hiperinflációs, háború, lakásod csak az első szőnyegbombázásig lesz). Márpedig nagyon változó világban élünk...
2022. júl. 16. 10:23
 6/7 anonim ***** válasza:

Hogy lenne már elég? 90 millió leosztva 40 évre az havi 187 ezer. Az egyik panelbe beköltözik, a másikat havi 120-ér ki tudja adni, az 307 ezer.

Ha utazgatni is szeretne, akkor ez bizony nem elég.

2022. júl. 17. 15:35
 7/7 anonim ***** válasza:

dolgozni is lehet és az biztosabb bevételi forrás, mint bizonytalan befektetésekben gondolkozni.

lehet tanulni szakmát, vagy kipróbálni különböző állásokat, hátha valamelyiket megszereted.

Ha olyan szakmád van, akkor még külföldön is tudsz állást vállalni és még utazol is.

Tanulj nyelveket, utazz, de sztem azt ne tedd, hogy nem akarsz dolgozni, csak felélni a pénzed.

az állampapír bizonytalan, mert a forint elveszítheti az értékét.

én panelben soha nem laknék megmondom őszíntén és még a társasházban sem szíve4sen, mert ott alkalmazkodnod kell . panelben lakni kész börtönélet és ott jó eséllyel a lepukkant emberekkel lezsel körülvéve, ha nem vagy szerencsés.

én inkább vennék egy családi házat vidéken , város közelben jó körnezetebn, vagy Budapesten, Balaton mellett ami biztos tartaniu fogja az értékét és még élni is jobb, mint egy vidéki panelben.

Kiadni lakást is macerás. Olyna, mintha dolgoznál,meret azzal is foglalkozni kell és a bérlők sem feltétlen lesznek becsületesek.

Ráadásul arra is költeni kell. és nem is mindig éri meg.

Keress párt magadnak, mert ha jól értem nincs társad.

Egy társ egy kapcsolat nemcsak pénzügyileg jobb választás, hanem van kire támaszkodni.

Tehát előtted a világ, fedezd fel, de ne arra építs, hogy ezt a pénzt éled fel.

Nem fog menni, mert nem értesz hozzá,hogyan fektesd be.

Forintba , állampapírba ne tedd.

2022. okt. 31. 01:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!