Melyiket vennéd meg 2 millió forintból?
Van egy családi nézeteltérés, hogy 2 millió forintot mire költsünk. Megjegyzem, hogy ez a vésztartalékon felül van, szabadon elkölthető.
Az egyik "tábor" szerint cseréljük le az autót újabbra. Van egy koros, de kevés kilométert futott, szerelő szerint is megbízható autónk. A másik "tábor" szerint fektessük be egy művész festményébe. A festő már nem él, kész életműve van. A korában elismert volt, de jelenleg nem divatos korszakban alkotott. Tehát, a festmény kvalitásos az ára nőhet idővel.
Te melyiket választanád?

4-es "aranyba fektetek mert annak viszont biztosan nem fog csökkenni az értéke"
Nézz azért meg egy arany grafikont, pl utóbbi 1 évben -5%, 6 hónap alatt meg -14%.
Válságok idején az arany ára is padlót fog. 2020 márciusában pl sok kereskedő ki is fogyott aranyból mert mindenki felkapkodta nyomott áron.
Lehet jó ötlet aranyat venni amikor beszakad az ára, csak ne gondold azt hogy nem csökkenhet az értéke.

Mi vele a cél?
A kocsit gondolom használnátok és idővel az értéke sem nőne inkább csökkenne, ezzel ellentétben a festmémytől azt várjátok idővel nőne az értéke, befektetés lenne.
Két teljesen ellentétes célt írtál.
Ebből nem lehet választani
Elkölteni sem muszáj, főleg így a leírásodból olyan, hogy van plusz 2 milliótok...költsük el gyorsan csak úgy. 😂

Csatlakozom az előttem szólókhoz! Ha most csökkent az arany ára, akkor abba érdemes fektetni, és hosszú távon jó befektetés.
Az autó értéke folyamatosan csökken. Lehet venni egy jobbat, de igazából felesleges.
Esetleg érdemes lehet kivárni, amíg kicsit erősödik a forint, és valutát venni. Így egyrészt azonnal hozza tudtok nyúlni, ha kell, nem kérdés, hogy el lehet-e adni. Sok esetben átváltani se kell, például euróval szinte bárhol tudtok fizetni. Másrészt meg ahogy a dolog kinéz, egy-két éven belül jó kis haszonra tehettek szert.
Mondjuk ha okosan csináljátok, eleve euróban tartjátok a spórolt pénzt.

Igazából az én veléményem, hogy nem költeném semmire. Ha működik a kocsi, felesleges újra költeni. A festményeket szeretem, bár nem vagyok műkedvelő, de ennyi pénzből biztos nem költenék ilyenre. Nézem a falon... akkor inkább jótékonykodnék belőle valamennyit, vagy elraknám a pénzt. Olyan, mintha égetné a zsebeteket, hogy ott van, valamire el kell költeni.
Én megmondom őszintén, inkább elmennék nyaralni, ha már mindenképpen el akarjátok költeni. Miért nem élményeket szereztek?

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!