Melyiket vennéd meg 2 millió forintból?
Van egy családi nézeteltérés, hogy 2 millió forintot mire költsünk. Megjegyzem, hogy ez a vésztartalékon felül van, szabadon elkölthető.
Az egyik "tábor" szerint cseréljük le az autót újabbra. Van egy koros, de kevés kilométert futott, szerelő szerint is megbízható autónk. A másik "tábor" szerint fektessük be egy művész festményébe. A festő már nem él, kész életműve van. A korában elismert volt, de jelenleg nem divatos korszakban alkotott. Tehát, a festmény kvalitásos az ára nőhet idővel.
Te melyiket választanád?

Engem személy szerint a festmények nem nagyon hoznak lázba. Még nagyszüleimtől tele vagyunk neves (tényleg neves) festők elvileg nagyon sokat érő műveivel, de jelenleg a kutyának nem kell; tehát hiába van papíron ára, most nem lehet pénzzé tenni. Ez persze idővel változhat, de én nem hiszem, hogy valaha festménybe fektetnék.
Ha autóra sincs szükségetek, akkor az a kérdés merül fel bennem, hogy egyébként tényleg muszáj azt a pénzt most gyorsan elkölteni? Égeti a zsebeteket? :) Csak azért, hogy el legyen költve, biztos nem vásárolnék valamit, ami nem érdekel/nincs rá szükségem.

Szerintem mind a kettő borzasztó ötlet: új autó pénzkidobás, ha amúgy működik a mostani, új festmény meg lutri.
Én félretenném befektetve valamit hosszútávú, biztos hozamot hozó dologba (pl. állampapír).

Aranyba fektetném!
De egyébként most tényleg muszáj a seg. ére verni?
A kocsit nem cserélném le, ha nincs baja. Befektetédnek meg a legrosszabb egy amortizálódó cucc
A festmény pedig egyáltalán nem kiszámítható.
Értem én h 2 millát adsz érte, de attól nem olyan könnyú ám árában megszabadulni ha kell a pénz
Szia,
Fektesd abba, ami valóban megéri. Ha rossz környéken laksz, próbálj ebből elköltözni
Ha tartozásod van, most kitudod fizetni egyben.
Ha nincs szakirányú végzettséged, most eltudod végezni. (ideiglenes felmondassz a munkahelyen és élsz a 2 millióból amíg végzel, vagy ha fizetés a suli akkor ebből tudod fizetni). Egy egyetemen a programtarvező informatikus képzés félévente 300ezer.
Ha autót veszel egy ideig kiszolgál, de egy idő után költeni kell rá, plussz havi költsége is van.
A festmény eladása elég nehéz, inkább licitálással lenne lehetséges, de az sem igazán Magyarországon.

Az autó már csak az értékéből fog veszteni.
Akkor inkább festmény.
2 millió sajnos kevés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!