Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Melyiket vennéd meg 2 millió...

Melyiket vennéd meg 2 millió forintból?

Figyelt kérdés

Van egy családi nézeteltérés, hogy 2 millió forintot mire költsünk. Megjegyzem, hogy ez a vésztartalékon felül van, szabadon elkölthető.

Az egyik "tábor" szerint cseréljük le az autót újabbra. Van egy koros, de kevés kilométert futott, szerelő szerint is megbízható autónk. A másik "tábor" szerint fektessük be egy művész festményébe. A festő már nem él, kész életműve van. A korában elismert volt, de jelenleg nem divatos korszakban alkotott. Tehát, a festmény kvalitásos az ára nőhet idővel.

Te melyiket választanád?

2022. szept. 23. 08:50
A kérdező szavazást indított:
Autó
Festmény
46 szavazat
1 2 3 4 5
 1/41 anonim válasza:
77%
2 millio forintbol auto..... Inkabb festményre költsétek
2022. szept. 23. 09:11
 2/41 anonim ***** válasza:
96%

Engem személy szerint a festmények nem nagyon hoznak lázba. Még nagyszüleimtől tele vagyunk neves (tényleg neves) festők elvileg nagyon sokat érő műveivel, de jelenleg a kutyának nem kell; tehát hiába van papíron ára, most nem lehet pénzzé tenni. Ez persze idővel változhat, de én nem hiszem, hogy valaha festménybe fektetnék.

Ha autóra sincs szükségetek, akkor az a kérdés merül fel bennem, hogy egyébként tényleg muszáj azt a pénzt most gyorsan elkölteni? Égeti a zsebeteket? :) Csak azért, hogy el legyen költve, biztos nem vásárolnék valamit, ami nem érdekel/nincs rá szükségem.

2022. szept. 23. 09:13
 3/41 anonim ***** válasza:
99%
Állampapír, fizikai arany, ingatlan.
2022. szept. 23. 09:17
 4/41 anonim válasza:
97%
Van ennyi megtakarításom tehát ez alapján tudok érdemben nyilatkozni. Egyikre sem költeném ezt a pénzt. Az autó a leírásod alapján teljesen jó. A festmény engem nem hoz lázba. Most én is azt tervezem hogy aranyba fektetek mert annak viszont biztosan nem fog csökkenni az értéke.
2022. szept. 23. 09:21
 5/41 anonim ***** válasza:
97%

Szerintem mind a kettő borzasztó ötlet: új autó pénzkidobás, ha amúgy működik a mostani, új festmény meg lutri.

Én félretenném befektetve valamit hosszútávú, biztos hozamot hozó dologba (pl. állampapír).

2022. szept. 23. 09:22
 6/41 anonim ***** válasza:
97%
A lakásban minden nyílászáró szuper állapotú, nem kell hőszigetelni vagy fűtést korszerűsíteni sem? Égők ledesek, mosógép, hűtő és hasonlók újak és energiatakarékosak? Ha minderre igen a válasz, akkor tavasszal csináltassatok napelemet a ház tetejére (addigra talán lemegy ez a nagy hype, és akkor normális lesz újra az ára).
2022. szept. 23. 09:24
 7/41 anonim ***** válasza:
100%

Aranyba fektetném!

De egyébként most tényleg muszáj a seg. ére verni?

A kocsit nem cserélném le, ha nincs baja. Befektetédnek meg a legrosszabb egy amortizálódó cucc

A festmény pedig egyáltalán nem kiszámítható.

Értem én h 2 millát adsz érte, de attól nem olyan könnyú ám árában megszabadulni ha kell a pénz

2022. szept. 23. 09:26
 8/41 anonim ***** válasza:
100%
Egyiket sem.
2022. szept. 23. 09:27
 9/41 anonim válasza:
100%

Szia,

Fektesd abba, ami valóban megéri. Ha rossz környéken laksz, próbálj ebből elköltözni

Ha tartozásod van, most kitudod fizetni egyben.

Ha nincs szakirányú végzettséged, most eltudod végezni. (ideiglenes felmondassz a munkahelyen és élsz a 2 millióból amíg végzel, vagy ha fizetés a suli akkor ebből tudod fizetni). Egy egyetemen a programtarvező informatikus képzés félévente 300ezer.

Ha autót veszel egy ideig kiszolgál, de egy idő után költeni kell rá, plussz havi költsége is van.

A festmény eladása elég nehéz, inkább licitálással lenne lehetséges, de az sem igazán Magyarországon.

2022. szept. 23. 09:33
 10/41 anonim ***** válasza:
81%

Az autó már csak az értékéből fog veszteni.

Akkor inkább festmény.

2 millió sajnos kevés.

2022. szept. 23. 09:34
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!