Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » A pénztáros munka mennyire nehéz?

A pénztáros munka mennyire nehéz?

Figyelt kérdés

Nézegetem a munkákat már egy ideje, és egyszerűen a legtöbb helyen ez van. Mennyire is nehéz ez? Be vagyok tőle parázva 2-es matekom miatt. Nem jelentkeztem rá, se semmi ilyesmi csak nézem. Meg mondták amúgy, hogy nem is vészes, de még is feszengek.

19L

2022. aug. 17. 06:09
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
100%

A gép számol helyetted.

Összeadni, kivonni csak tudsz. Nem valószínűségszámítást kell végezned, vagy deriválni.

Odatartod az árut a leolvasó elé, aztán nyomogatod a kódokat.

Vannak, akik szeretik, elvannak a gép mellett. Észnél kell lenni, figyelni kell, bírni kell a monotóniát, az ülést háttal, gerinccel.

2022. aug. 17. 06:22
 2/23 A kérdező kommentje:
Az üléssel nincsen bajom, jól kezelem a gépeket is hiszem egésznap ezt csinálom a gépemmel foglalkozom meg a testemmel (edzek). Csak félek, hogy nem vagyok eléggé megfelelő erre, vagy, hogy valamit elrontok első munkám lenne.
2022. aug. 17. 06:30
 3/23 anonim ***** válasza:
100%

Ezért leszel betanítva, és nem tapasztalok nélkül ülsz be a kasszába már első alkalommal.

Már 17 évesek is kasszáznak, felénk inkább csak ennyi idősek a pénztáros diákok. Szóval ne félj, te 2 évvel is idősebb vagy, ügyes is!

Nyilván egy kezdőnek nehéz, de fokozatosan belerázódsz, és akkor már könnyűnek találod.

Egy két esetet kivéve. Én félek a telefonfeltöltésektől. Nem tudom, hogy csináljam. Pedig már 2x is mutatták, segítettek

2022. aug. 17. 07:50
 4/23 anonim ***** válasza:
50%
betanított munka, semmi nehézség
2022. aug. 17. 08:47
 5/23 anonim ***** válasza:
91%
Én is félek tőle, de én azért, hogy elég gyors lennék-e. Tesómra emiatt panaszkodtak, hogy nem elég gyorsan csinálja, ott is hagyta pár hét után.
2022. aug. 17. 08:58
 6/23 anonim válasza:
91%
Helytől függő milyen nehéz egy kasszás munka (én Tescoba nem mennék) de 1 hét alatt simán beletanulhatsz, utána csak a ritkán hozott termékeken kell keresni max a behúzós részt. Az összeget beírod kiadja hogy mennyit kell visszaadni, utána egy kis fejszámolás hogy jól adj vissza és kész. De kipróbálás szempontjából érdemes lehet egy diákszövetséget nézni ahol nem állandóba vagy beírva hanem akkor mész amikor akarsz, ha meg nem jön be akkor nem vállalsz több munkát és kész.
2022. aug. 17. 09:51
 7/23 anonim ***** válasza:
100%

Az első pár hétben nem is lehetett olyan gyors a tesód #5, akkor még ő is szokta az egészet. De egy idő után csak úgy repülnek az áruk lefelé. Egy vevőm kérte is hogy lassabban adjam a zöldséget, mert megütődik.

Ki panaszkodott a tesódra? A vevők vagy a munkatársak?

2022. aug. 17. 09:51
 8/23 anonim ***** válasza:
89%
#7 Fú, nem nagyon emlékszem már, talán a vevők, évekkel ezelőtt volt ott, és azt mondta azért hagyta ott egyből, mert ő már így is a legjobbat próbálta kihozni magából, ennél jobban már nem tudna kapkodni. Szóval azt mondta, hogy nem neki való munka. Vagy Aldi volt vagy Lidl.
2022. aug. 17. 09:56
 9/23 anonim válasza:
100%

Én nagyon szerettem, ha lett volna normális fizetés szívem szerint még lehet ma is ezt csinálnám. De már 2 gyerek mellett amúgy is elég nehéz a kereskedelem a hétvégék és betegségek miatt.

Tescoban és Rossmannban dolgoztam. Először mindkét helyen pénztárosként majd az egyik helyen a végén vevőszolgálati csoportvezető a másikon boltvezető helyettes lettem. Néha hiányzik.

2022. aug. 17. 12:25
 10/23 anonim ***** válasza:
84%

Kérdező: Én már 4. éve dolgozom egy kisebb boltban eladó-pénztárosként. Az első 3 évben végig csak kasszáztam és imádom csinálni (kb 1-1,5 éve mostmár csak másod kasszás vagyok [alapvetően pakolok, árut töltök ilyesmi és ha sokan vannak, vagy a kasszás ki akar menni szünetre, akkor állok be én a kasszába]). Egész jó a fizetés. Maga a kasszázás amúgy könnyű. Először is azért, mert, mint föntebb is írták, a gép számol helyetted (bár, ha esetleg már hosszabb ideje csinálod majd, biztos, hogy egy idő után lesz annyi rutinod, hogy automatikusan fejben is számolod [mármint a végösszegből a visszajárót]). Másodszor tényleg, csak le kell húznod a vonalkódot a szkenneren. Mindent elfognak magyarázni, hogy mire figyelj nagyon. A legnehezebb része a gyorskódok (pékáruhoz és [ha az is van a boltban] a zöldség/gyümölcshöz) megtanulása, de az sem vészes. Ha ügyes vagy, eleinte szépen apránként egyre több kóddal kapcsolatban fog megmaradni, hogy a listán (minden kasszánál van egy gyorskód lista, amiről tudsz puskázni) mit hol találsz, aztán, amikor már csak oda pillantasz a listára és meg is van a kód, el fogod kezdeni megjegyezni a kódokat és egyre több fog menni fejből (legalább is nekem így volt). Én kb fél év alatt megtanultam a kódokat.

Egy szóval nem kall félni tőle. Jó kis meló ez.

Egyébként, hol tervezel kasszázni? Van már konkrét ötleted? Csak mert ha csak ott tartassz, hogy szeretnél kasszázni boltban, de még nincs ötleted, hogy hol, akkor beszélhetnénk privátban és én szívesen beszervezlek hozzánk. Úgy is emberhiány van nálink... is.

#5/8-as: Na én ezért is kerestem annó kifejezetten kis boltot. A nagy szupermarketek nem nekem valóak, ott túl nagy a nyüzsgés a tempó. De az ilyen kisboltokban, mint ez is, ahol én dolgozom, tök jól el lehet lenni.

2022. aug. 18. 12:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!