Kasszazárást bármikor joga van kérni a vevőnek?
Azért ez nem úgy megy, hogy a vevő böfög egyet, aztán parancs értettem nekiállnak kasszát rovancsolni, bárhol, bármikor. Nem nav a vevő, se nem rendőr, hogy utasítsa egy bolt alkalmazottait.
Először is mondja el mi a gondja, milyen sérelem érte. Aztán szinte mindenhol kamera veszi a kasszát, elsősorban azt nézném vissza.
Amúgy meg ha később megy vissza, ha szándékosan átverték az a pénz már ki is van véve addigra a kasszából, hiába zárják... épp az ellenkezőjét bizonyítaná, így ugyancsak kamerán lehetne visszanézni, ha van.
Ilyen törvény nincs, hogy a vevő átveszi az irányítást és bármire is utasítja a kasszást, az meg megcsinálja.
Ha sérelem érte jelezze, ha nem oldódik meg hívjon rendőrt, írjon a vásárlók könyvébe, vagy pereljen.
Ilyen alapon egy csapat hülye bemegy és leáll az összes kassza egy aldiban? Mert hát ők most lezáratják. Mindegyik egyet. Egy átlag vevő azt se tudja mit kell nézni.
Azért nem találod erre a törvényt, mert nincs ilyen törvény.
Akkor írd ide a törvény számát. Vagy bárki más.
Soha nem dolgoztam boltban.
Nekem meg az a fura, hogy valaki ezen rugózzon, hogy csinálhat cirkuszt egy boltban, mert úgy látom nincs konkrét sérelem.
Nekem még soha nem volt semmi ilyen gondom, pedig több évtizede vásárolok boltokban🙂
Valami gondod van hívj rendőrt. Azzal mi a baj? El fog mondani mindent.
Senki nem fog a hülyeségedért pénzt számolni előtted.
Boltos lennék én hívnék rendőrt, ha ilyet akarsz. Azt se tudom rabló vagy-e vagy mi a szándékod, nem számolnék el előtted a bolt pénzével.
A törvény száma továbbra is érdekel.
Nekem meg az a fura, hogy valaki ezen rugózzon, hogy csinálhat cirkuszt egy boltban, mert úgy látom nincs konkrét sérelem.
Gondolom a vevőnek is ezt adod elő.
Nekem még soha nem volt semmi ilyen gondom, pedig több évtizede vásárolok boltokban🙂
Ezt az ál érvet is ismerem.
Valami gondod van hívj rendőrt. Azzal mi a baj? El fog mondani mindent.
A kasszazárás nem zárja ki ezt. Sőt ha ha megtagadják még okot is ad erre.
"Boltos lennék én hívnék rendőrt, ha ilyet akarsz. Azt se tudom rabló vagy-e vagy mi a szándékod, nem számolnék el előtted a bolt pénzével."
Azt megteheted de addig akkor is le kell zárni a kasszát. Pontosabban ez a kérdés. A kassza lezárása elől - ha a jog engedi magát a zárást abban a formában - rendőri segitséggel sem bujjhatsz ki. De kamu az egész mert ehhez nem kell rendőr elég ha többen vannak vagy ép biztonsági őrt is odahivják. Nem veszélyesebb számolni a pénzt mint nyitott pénztárban tartani. A hozzááállásod persze sokmindent magyaráz és elég nagy szerencse hogy nem dolgozol boltban. Ezzel sok problémátol megkimélet a boltvezetőt a többi alkalmazottat és magukat a vevőket is.
Szerintem menj be holnap egy Sparba/Lidlbe/Aldiba/Tescoba és követeld, hogy zárják le a kasszát.
Aztán még a végén lehet bekerülsz a hírekbe, mint "egy random vásárló, aki kiverte a balhét és ezért rendőrt hívtak rá".
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!