Mi történik, ha nem fizetem az önkéntes magánnyugdíjpénztárat?
Még 2018-ban, 6 éve dolgoztam nagyon rövid ideig a MÁV-nál. Akkor kvázi "kötelező" (de persze hivatalosan önkéntes) alapon beléptem a vasutas magánnyugdíjpénztárba. Év végén, jóval a MÁV-tól való távozásom után, kaptam tőlük valami levelet. Hívtam őket, hogy már nem vagyok MÁV-os és nem kívánok tag lenni, szüntessék meg. Lebeszéltem az ügyintézővel, rendben, intézi a megszüntetést. Fontos (gondolom), hogy ekkor még nem volt tartozásom, mivel az az év rendezve volt. Eltelt egy év, megint levél. Itt már tartozásom van. Hívtam őket megint, mondom már egy éve is eljátszottuk ezt, hagyjanak békén. Rendben, intézi. 2020 ismét. Még egyszer telefonáltam. Rendben, intézi. 2021, levél. Mondom már szarok rá, ha nem tetszik nekik a tartozás, akkor majd kirúgnak, vagy valami. 2024 van és igen, megkaptam az ideit is, ahogy minden évben.
A baj az, hogy mivel telefonon próbáltam intézni, nem pedig írásban, ezért nincs lenyomata annak, hogy én megpróbáltam kilépni és ők azok, akik nem tettek ennek eleget. Gondolom pont erre megy ki a játék, hogy úgysincs bizonyítékom, szóval nem tesznek semmit. Jó dolog ez a leszarás, de már 70 ezernél jár, viszont én egy fillért nem vagyok hajlandó fizetni.
Tehát a kérdés az, hogy egy önkéntes magánnyugdíjpénztár felé való tartozást be tudnak hajtani jogi úton? Vagy csinálják amíg kedvük van, aztán majd TALÁN egyszer kitesznek díjnemfizetés miatt?
Be fogják hajtani. Lehet, hogy már a végrehajtónál landolt.
Csináld csak. Majd aztán kapkodhatsz, mert ha ki is fizeted,
a végrehajtók megfejelik a kezelési költségeikkel, és jó, ha csak a dupláját akarják majd bevasalni rajtad.
Elolvastad a MaNyuP szerződésedet az apróbetűkig?
Írj nekik, hogy az eredeti szerződésről másolatot kérsz.
Írd le, hogy mi történt a hat év alatt, folyamatosan, s te mindannyiszor közölted, hogy nem dolgozol a MÁV-nl, töröljenek.
Amúgy amit befizettél, annak is meg kell lennie, hiszen,
ha majd nyugdíjas leszel, az oda befizetett összeget is be kell számítsák!
Vagy hagyod veszni?
.
Tértivevényes levélen küldd el, hogy mi történt eddig.
Ne hepciáskodj, mert nagyon megütheted a bokádat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!