Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Önkéntes magánnyugdíjpénztárba...

Önkéntes magánnyugdíjpénztárba 4 éve nem fizettem, ennek mi a következménye?

Figyelt kérdés

Premium önkéntes magánnyugdíjpénztárról van szó, 2017-ben telefonos (!!!) értékesítő értékesített nekem egy önkéntes magánnyugdíj pénztári dolgot, aztán mivel minden telefonon volt, el is felejtettem, 30 napom lett volna kifogást emelni.

2017 óta egy forintot sem fizettem nekik, ennek önmagában van valami következménye?

Illetve most már, hogy erre rájöttem, még szimpatikus is lenne a megtakarítás, ha most elkezdek fizetni, van valami negatív következménye a 4 éves nem fizetésnek?

2021. máj. 1. 14:52
 1/4 anonim ***** válasza:
A hozamból vonják le a minimum befizetés költségét lényegében ennyi.
2021. máj. 1. 17:12
 2/4 A kérdező kommentje:

A hozamból? De 0 Ft befizetes után hozam sem volt. Akkor gondolom a jövőbeli hozamra gondolsz? Akkor célszerű valahol másik nyugdíjpénztárban újrakezdenem?

Egyébként nem szoktam szerződéses kötelezettségeimet megszegni, de ez a telefonos értékesítés kicsit megzavarta a rendszerem.

2021. máj. 1. 18:37
 3/4 anonim ***** válasza:
Nincs hátránya. Ha lett volna rajta pénz, akkor az szépen lassan fogyatkozott volna, de így nem igazán van. Mondjuk azt jó lenne tudni mit vállaltál szóban (pl. milyen havi befizetést).
2021. máj. 1. 23:58
 4/4 A kérdező kommentje:
2017ben a 6000 volt a minimum, manapság némileg több, ha jól láttam 11000
2021. máj. 2. 09:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!