Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Egy 3 fős háztartásban ahol...

Egy 3 fős háztartásban ahol mindenki dolgozik kevésnek számít a 630 ezres nettó bevétel?

Figyelt kérdés
Hitel 40 ezer van havonta. Van 2 autó, ház.

2021. szept. 6. 22:30
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Nem, ha ez az összeg valami eldugott megyében van, pl Békés, Nógrád, Szabolcs, Zala.
2021. szept. 6. 23:00
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
Nekünk kettőnknek van ennyi a férjemmel, de van két kiskorú, szóval szerintem nem vagyunk jobb helyzetben. Ház, hitel nélkül, bár nem valami luxuskategória, meg 2 autó, ennyink van. Bár van félretett pénzünk, a ház felújítására szánjuk, de most annyira megdrágult minden, hogy várunk kicsit. Lehet, hogy persze túl optimista vagyok, majd meglátjuk. Szóval mi azért ennyiből bőven elvagyunk, kérdés, hogy mik az igények. Évente egyszer megyünk belföldre nyaralni. Telne külföldre is, de én nem akarok, mert már így is nehezen bírom a hosszabb utakat. De a nyaraláskor azért van minden, amit a gyerekek megkívánnak, meg minden nap étterem, nem spórolunk. Ha tönkremegy egy háztartási gép, simán veszek másnak másikat, nem vág földhöz. Szóval mi elvagyunk.
2021. szept. 6. 23:11
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
1. Vagyok. Vagyis pont forditva ertettem. Igen, kevesnek szamit, kiveve ha ez valami nagyon eldugott megyeben van.
2021. szept. 7. 00:51
 4/14 anonim ***** válasza:
Szerintem jó,ha meg van minden amire szükség van akkor no problem.
2021. szept. 7. 03:31
 5/14 anonim ***** válasza:
100%

Nettó 200k/fő.

Igen, ez elég sovány. Gondolom a lakhatás nem önerőből megoldott (öröklés pl.) így el lehet lenni, de nagy tervekre nem elég

2021. szept. 7. 11:06
 6/14 anonim ***** válasza:
100%
Mi lehet nyomik vagyunk kérdező, de szerintem nem kevés. Aki ebből nem képes megélni az megmondaná, hogy miért nem? Ott írja, hogy 40ezres hitel van és ennyi. Marad 590 ezer. Az azért elég sok mindenre elég. Utolsó, milyen nagy tervekről beszélsz? 😅 Nem mindenki akar világot váltani bármilyen fura is lehet neked.
2021. szept. 7. 21:11
 7/14 anonim ***** válasza:
0%

#6:Milyen nagy tervekről? Egy 2 hetes USA nyaralás, egy új autó a mostani kettő fenntartása helyett, egy nyílászárócsere, új fürdőszoba vagy bármi. Ami nem a napi megélhetés, életvitel. És egy olyan kérdésről nem is beszélve, hogy az a harmadik fő a családban mikor akarna esetleg önállósodni... Mert akkor lesz belőle az ingatlanárakon rugózó troll, aki ezredszerre is megkérdezni, miért nem tud pénz nélkül 80 milliós házat venni a családi panelből menekülés miatt.

Nem fura nekem, hogy vannak emberek akik egy életet el tudnak tespedni a langyos vízben, amíg mindent nullára amortizálnak maguk alatt. De a többségnek azért előbb-utóbb lesz egy-két költségesebb vágya, igénye

2021. szept. 8. 06:54
 8/14 anonim ***** válasza:

Félig igazad van. Elkerülte a figyelmemet, hogy a 3 fős családból mindenki dolgozik. Nálunk kicsit más a helyzet mivel a harmadik fő egy másfél éves gyermek.

Amúgy nem írja a kérdező, hogy a házuk, kocsijaik milyenek. Lehet a ház fullosan fel van újítva és a kocsikat is nemrég vették.

Nem mindenki vágyik ám az utazásra sem. Valakit pl Amerika teljesen hidegen hagy. Ismerősömék ilyen helyekre járnak: Mexikó, Jamaika, Dubaj. Én imádok utazni mégse vonzanak ezek az országok. Mindenkinek mások az igényei, más dolgokra vágyunk. Ha 3 fős a család és abból 1 gyerek, akkor azért 630 ezerből simán félre lehet rakni mondjuk 100-200 ezret. Az éves szinten 1,2-2,4 millió forint. Abból már csak telik évente egy-két nyaralásra vagy felújításra. Ne mindent akarjon már az ember azonnal.

2021. szept. 8. 07:22
 9/14 anonim ***** válasza:
50%

#8: Ha azon rugózunk, hogy a képzeletbeli családunk a képzeletbeli nyaralását az USA-ban, vagy Mexikóban akarja eltölteni, akkor nincs miről beszélni. Nem ez a lényeg. Hanem, hogy három főre simán benne van a 7 számjegyű végösszeg egy ilyen körútra.

Igen, és lehet, hogy ebből a pénzből tudtak félretenni hirtelen 10-15 milliót és olyan a ház, amire 15 évig nem kell költeni (és utána?), ahogy az autók is lehet, hogy újak (6-8-10-12 millió) és 10 év múlva? De ugye az belátható, hogy akkor ezekre sem ebből a pénzből futotta.

Nyilván a kérdező nem fog már írni. De a lényeg, normális életvitel mellett, ebből a pénzből nem lehet a fentiekhez hasonló kiadásokra komolyabb összeget félretenni még sok év alatt sem. Ami viszont hosszú távon aggodalomra kellene okot adjon.

(Ahogy az is elkerülte a figyelmed, hogy mindhárom családtag dolgozik. Tehát nem egy iskolást kell eltartani ennyiből, visszakanyarodhatunk az eredeti kérdésre, meddig akar a fiatal felnőtt így együtt élni a szüleivel stb.)

2021. szept. 8. 08:00
 10/14 anonim ***** válasza:
100%
Gyakorin még a 2 millió is kevésnek számít....
2021. szept. 8. 18:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!