Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Mit tehet velem a munkáltató,...

Mit tehet velem a munkáltató, ha nem adatom be magamnak a következő Covid-19 elleni oltást?

Figyelt kérdés
Irodai dolgozó vagyok, online is tudok dolgozni és eddig is úgy dolgoztam az utóbbi időben. Megkaptam az első oltásomat, azonban nem szeretném felvenni a másodikat, ennek fő oka egészségügyi indok. Lassan visszatérhetnék az irodába, ahol ugyanúgy maszkban kell lennem, tartanom kell a távolságot. Viszont második oltás nélkül nem enged be az irodába a cég, annak ellenére, hogy ugyanúgy kell viselkednünk, mintha nem lennénk védettek. Nem értem ennek mi értelme. Elmondtam a munkáltatómnak is érvekkel alátámasztva miért nem szeretném a második vakcinát és hogy senkire nem jelentek veszélyt. Ennek ellenére továbbra sem mehetek be így az irodába. Elvileg nem lesz hatással a munkámra, dolgozhatok otthonról, de nem tudom, hogy ez tényleg így lesz-e, főleg ha már az összes kolléga benn lesz, csak én nem. Lehet lesznek ennek következményei, félek ezért kirúgnak a munkahelyemről, mert hosszabb távon ez nem lesz fenntartható. Amit nem szeretnék, mert kedvelek itt dolgozni és kell a pénz is. Viszont saját magam sem szeretném veszélybe sodorni és fontosnak tartom a saját egyéni döntésem is. Nem értem miért nem lehet a svéd modellt alkalmazni...

2021. jún. 9. 08:26
1 2 3 4
 31/40 anonim ***** válasza:
79%
Ha egészségügyi oka van annak, hogy nem kaphatsz második oltást, akkor kérj erről orvostól igazolást.
2021. jún. 9. 21:17
 32/40 anonim ***** válasza:
47%
A bolondok hazaban a sok laposfold hivovel egyutt kapsz majd diplomat es azt megmutathatod foninek
2021. jún. 10. 08:47
 33/40 anonim ***** válasza:
60%

Mégis milyen betegség, illetve egészségi állapot az, ahol az első oltásnak nincsen kockázata, de az ismétlő már kontraindikált?

Csak kérdezem. Lévén a jelenlegi ismeretek tükrében, ami az oltások hatásmechanizmusát illeti, ha valahol egészségügyi kockázatot jelent, akkor egyet sem adnak be. Olyan ugyanis nem létezik, hogy az elsőtől kutya bajod, de a második meg kockázatos. Az előfordulhat, hogy kockázati csoportba tartozik a beteg és az elsőre is rosszul reagál, így orvosi javaslattal a másodikat már nem adják be, erről állít ki neked igazolást az illetékes, amit elfogadnak a munkahelyeden is minden bizonnyal.

Mondom, ha tényleg kontraindikált és erről orvosi igazolásod van, nem pedig te, az internetes gyorstalapalón szerzett tudással felvértezve, egyszemélyben eldöntötted, hogy a második már kockázatos, csak az első kellett neked, mondjuk mert akkor gondolom igazolványt, azt kaptál. Legalábbis eleinte még kiküldték az első után, most, hogy sokan kihagyják az ismétlőt, bejön(jött) az új protokoll és csak a befejezett oltási program után postázzák ki majd a védettségi igazolványokat.

2021. jún. 10. 10:11
 34/40 A kérdező kommentje:
Az is sokat elmond, hogy privátban engem fenyegető leveleket küldözgettek minden ok nélkül. Nem tudom mi a célotok ezzel, de ilyet mentálisan egészséges ember nem tesz, szerintem érdemes lenne befejezni.
2021. jún. 10. 10:31
 35/40 anonim ***** válasza:
92%

No de kérdező, akkor ezt jelezni kellett volna a megfelelő helyen, alőször a háziorvosnál. Sokan voltunk rosszul utána, ez természetes oltási reakció.

Ha neked "rendellenes" extrém tüneteid voltak, akkor erről azért tudosíthattad volna a megfelelő személyeket és nem állna most a bál.

Nálunk anyunak volt duplán kontraindikált betegsége, hosszas mérlegelés után mégis megkapta a Pfizert, a másodikat viszont már nem ,mert nem jól reagált, de ő ugyanígy reagálna egy mezei influenza ellenire is.

neki nyugdíjasként ez már nem gond, igazolványa van, hogy élhesse az életét, de ha aktív munkavállaló volna és szükséges lenne neki a két oltás, kapna róla igazolást, hogy az egészségügyi kockázatok miatt kontraindikált.

Ez a normális út. Másképp nem megy.

Én értelek téged is és sem bunkó, sem kioktató nem voltam, csak kérdeztem.

Hiába diszkriminatív, ha a munkaadód ragaszkodik hozzá, akkor meg fogja találni majd a módját, hogy elbocsásson, nyilvánvalóan más indokkal, amikor már szükésg lesz a tényleges jelenlétedre.

Privátokat meg jobb el sem olvasni, én sosem szoktam, csak ha valaki jelzi, hogy valami miatt megkeres. Ne bosszankodj rajta, tölröld és tiltsad, ami pedig a kommentek közül sért, jelentsed, rengetgen az anonimitás mögé rejtőzve élik ki minden frusztrációjukat, mert az online térben a legtöbb esetben megtehetik, ez korjelenség, tudni kell kezelni, leginkább úgy, hogy letojja az ember jó magasról.

2021. jún. 10. 10:43
 36/40 A kérdező kommentje:

Kedves 10:43-as!

Köszönöm szépen a válaszod, az előző kommentjeim nem neked szóltak.

2021. jún. 10. 10:46
 37/40 A kérdező kommentje:
Érdekes, hogy az én előző kommentem ki lett töröltetve, pedig egy elég alapos és pontos kritika volt róla az itt mindentudó, szemétkedő, és személyeskedő emberekről. Biztos találó volt.
2021. jún. 10. 11:52
 38/40 anonim ***** válasza:
49%

Ne törődj velük Kérdező!Sajnos sok a nem normális ember,főleg most.....

Jelezni kell a moderátornak hogy fenyegető leveleket kapsz.Nem lehet kérdést ide kiírni mert ha nem az "oltást" magasztalod fennhangon akkor ha tehetnék egy kanál vízben megfojtanának téged ami nevetséges😒

Én is kaptam egy-két fenyegető irományt a professzoroktól akik itt élik az életüket de nem is reagálok ilyen primitív,rosszindulatú unatkozó emberek buta irkálásaira hanem tiltom le a picsába azonnal és már 1 perc múlva nem is emlékszem pontosan mit is böfögött oda a nagy eszével🤦‍♀️

Az ilyen ember rendkívül frusztrált és visszaigazolást vár mindenkitől hogy ő milyen okos és ügyes pedighát.....

Én soha nem írtam levelet senkinek sem bármilyen nekem nem tetsző kommentet kaptam mert nem érdemes és nem kell veszekedni.

Kérdező tojd le ezeket a kreténeket az a legjobb amit csak tehetsz.Főjjenek meg csak a saját levükben🤭

Nem tudom mit írtál ki de biztos a tyúkszemükre léphettél ha töröltették is.Jól tetted és csak magadra hallgass és a megérzéseidre

2021. jún. 10. 14:00
 39/40 A kérdező kommentje:

Kedves 14:00-es!

Így lesz, csak az nem fér a fejembe miért nem tudják elviselni, hogy valaki másképp gondolkodik mint ők. Miért nem tudnak a saját életükkel foglalkozni a "professzorok", ha már ők olyan felelősségteljes, mindig csak is kizárólag helyes döntéseket meghozó állampolgárok.

A fenyegetések meg a szitkozódások a legalja. Elég nyomorult lehetsz, ha ilyen cselekedetek kellenek ahhoz, hogy többnek érezd magad és ez tölt el téged boldogságérzettel, igaz 08:47-es?:)

2021. jún. 11. 09:31
 40/40 anonim ***** válasza:
71%

Látod én is le lettem pontozva mert fáj nekik valami nagyon🤭

Üzenet még nem érkezett hogy pusztuljak el a lélegeztető gépen😉

Én sem értem mit vergődnek egyébként de nem is kell ezzel törődni.Sorban jönnek ki a különböző oltási reakciók de persze biztos nem a kísérleti oltóanyag okozza hanem a véletlenek összjátéka👀

Bár jó lenne ha tényleg beválnának ezek az oltóanyagok de majd kiderül melyik jó tényleg

2021. jún. 11. 09:37
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!