Mit tehet velem a munkáltató, ha nem adatom be magamnak a
következő Covid-19 elleni oltást?
Figyelt kérdés
Irodai dolgozó vagyok, online is tudok dolgozni és eddig is úgy dolgoztam az utóbbi időben. Megkaptam az első oltásomat, azonban nem szeretném felvenni a másodikat, ennek fő oka egészségügyi indok. Lassan visszatérhetnék az irodába, ahol ugyanúgy maszkban kell lennem, tartanom kell a távolságot. Viszont második oltás nélkül nem enged be az irodába a cég, annak ellenére, hogy ugyanúgy kell viselkednünk, mintha nem lennénk védettek. Nem értem ennek mi értelme. Elmondtam a munkáltatómnak is érvekkel alátámasztva miért nem szeretném a második vakcinát és hogy senkire nem jelentek veszélyt. Ennek ellenére továbbra sem mehetek be így az irodába. Elvileg nem lesz hatással a munkámra, dolgozhatok otthonról, de nem tudom, hogy ez tényleg így lesz-e, főleg ha már az összes kolléga benn lesz, csak én nem. Lehet lesznek ennek következményei, félek ezért kirúgnak a munkahelyemről, mert hosszabb távon ez nem lesz fenntartható. Amit nem szeretnék, mert kedvelek itt dolgozni és kell a pénz is. Viszont saját magam sem szeretném veszélybe sodorni és fontosnak tartom a saját egyéni döntésem is. Nem értem miért nem lehet a svéd modellt alkalmazni...
Jogilag meg sem kérdezhetnék, hogy be vagy-e oltva. Melyik cég? Vagy kamu a kérdés?
2021. jún. 9. 08:44
2/40 anonim válasza:
Szia!Teljesen igazad van és ne is vedd fel a másodikat ha nem akarod.Lehet hogy nem ártana egy jogászt megkérdezned és esetleg jogi útra terelni a dolgot mert ez diszkrimináció így és ez illegális.Nem véletlen indul a Nürnbergi per is másodjára mert ilyet emberekkel nem lehet tenni hogy kényszerítik olyan dologra amit nem akarnak.Nem normális amit csinálnak,ez a hisztéria,ez az erőszakosság hogy oltasd be magad....
Ha maradhatsz home office-ban jobban is járnál de ha kirúg csak emiatt akkor a jogi utat érdemes volna legalább megpróbálni mert többet egészséged bárminél főleg ha még gyermeked sem született még eddig mert ki tudja mit okoz ez,nincs klinikai adat erre vonatkozóan és nem véletlen mondja azt több szakember hogy nagyon gondold meg mit teszel.Remélem megoldódik a problémád!Ne hagyd magad elnyomni!Sok sikert!
2021. jún. 9. 08:46
3/40 anonim válasza:
El fognak bocsátani. Természetesen nem az oltás miatt, azt nem lehet, hanem más miatt. Mehetsz panaszkodni a sóhivatalba.
2021. jún. 9. 09:25
4/40 anonim válasza:
Az elsőt se kellett volna. Én kiröhögném a főnököt és felmondanék. Van ismerős aki ugyanezt tette miután kiderült hogy kell az oltás.
2021. jún. 9. 09:54
5/40 anonim válasza:
Egyszeru, valami mondvacsinalt okkal ugy kirugnak mint a fust. Osztan ha van penzed es erod mehetsz munkaugyre pereskedni ahol soha a budos eletbe nem tudod bebizonyitani h ez miatt rugtak ki es hogy alaptalan
2021. jún. 9. 09:57
6/40 anonim válasza:
Jól is tette 5-ös válaszoló.Én is ezt tenném ha kényszeríteni akarna vagy zsarolni bárki is.A kényszerítés bármilyen módon pedig bűncselekmény mint azt már tudjuk.Nem szabad engedni mert aztán fél évente mehet a szuriért mert nem fogják békén hagyni az is biztos
2021. jún. 9. 09:58
7/40 anonim válasza:
Ja es ha pereskedesnel kikapsz veletlen egy olyan birot akinek csaladtagja vagy ismerose nagyon megszenvedett a koviddal es te jossz az oltas ellenes erveiddel akkor az hetszentseg hogy te pert nem nyersz meg akkor se ha igazad lenne maskepp. Emberek vagyunk, elfogultak, igy megy ez.
2021. jún. 9. 10:01
8/40 anonim válasza:
Az lehet de legalább megpróbálja és nem bólogatós kiskutyát játszik mert az ilyenek erre alapoznak.Többek között emiatt is lesz a 4.felvonás ezt már lehet tudni előre.Szeptembertől folyt köv
2021. jún. 9. 10:07
9/40 anonim válasza:
"Emberek vagyunk, elfogultak, igy megy ez."
A törvény nem így működik. Ez nem úgy van, hogy az ítélethozatalnál a hozzámtartozómat elütötték és akkor én ezért 3 évvel hosszabb börtönbüntetésre ítéllek, mert személyesen érint a téma.
2021. jún. 9. 10:20
10/40 anonim válasza:
Erdekes, arrol senki nem beszel, hogy a "covidnak" is van hosszutavu mellekhatasa.
Ahogy lehet az oltasnak is!
Tedd kerdezo az iteloszeked ele mind a ketto dolgot.
Kell az oltas, ezt a munkaltato is latja. Nem hianyzik neki az, hogy egyszerre tobb ember is lerobbanjon. Kieso munkaero, kieso bevetel.
Neki ez sulyos penzekbe kerulne, csodbe is mehetne.
Ha valaki ezt nem akarja megerteni, nincs keresnivalója azon a munkahelyen!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!