Mit tehet velem a munkáltató, ha nem adatom be magamnak a következő Covid-19 elleni oltást?
Figyelt kérdés
Irodai dolgozó vagyok, online is tudok dolgozni és eddig is úgy dolgoztam az utóbbi időben. Megkaptam az első oltásomat, azonban nem szeretném felvenni a másodikat, ennek fő oka egészségügyi indok. Lassan visszatérhetnék az irodába, ahol ugyanúgy maszkban kell lennem, tartanom kell a távolságot. Viszont második oltás nélkül nem enged be az irodába a cég, annak ellenére, hogy ugyanúgy kell viselkednünk, mintha nem lennénk védettek. Nem értem ennek mi értelme. Elmondtam a munkáltatómnak is érvekkel alátámasztva miért nem szeretném a második vakcinát és hogy senkire nem jelentek veszélyt. Ennek ellenére továbbra sem mehetek be így az irodába. Elvileg nem lesz hatással a munkámra, dolgozhatok otthonról, de nem tudom, hogy ez tényleg így lesz-e, főleg ha már az összes kolléga benn lesz, csak én nem. Lehet lesznek ennek következményei, félek ezért kirúgnak a munkahelyemről, mert hosszabb távon ez nem lesz fenntartható. Amit nem szeretnék, mert kedvelek itt dolgozni és kell a pénz is. Viszont saját magam sem szeretném veszélybe sodorni és fontosnak tartom a saját egyéni döntésem is. Nem értem miért nem lehet a svéd modellt alkalmazni...2021. jún. 9. 08:26
21/40 anonim válasza:
"Oke, de akkor is a tulaj dont. O adja a penzt. O diktal, ezt el kell fogadni."
22/40 anonim válasza:
Keress masik munkahelyet, ahol fogadnak oltas nelkul is.
No problem.
23/40 anonim válasza:
Megértem hogy eleged van és igazad is van.Senkinek semmi köze hozzá hogy mit csinálsz vagy mit nem csinálsz.Tegyék akkor kötelezővé csak akkor a felelősség vállalás is képbe kerül és azt nem nagyon szeretnék ez a helyzet.Nem véletlen
24/40 anonim válasza:
"Masok egeszseget is kockaztatja"
Marmint kiknek az egeszseget? Az oltottaket?
25/40 anonim válasza:
Igen, egyes oltasparti hulyek ezzel ervelnek, hogy veszelyzetik az oltatlanok az oltottak egeszseget. Bohocok
26/40 anonim válasza:
Mindig az oltott fél a legjobban. Mennyire bíznak ők is az elixírükben :D
27/40 anonim válasza:
Hagyjuk már ezt a szöveget meg a társadalmi érdek dumát is mert nagyon unalmas már pfff Aki oltat az magát félti ennyi és nem engem vagy Teri nénit a szomszédban🤭
Mégis maszk kell benti helyen hm
28/40 anonim válasza:
27-es. Mindig a hulyek holt biztosak mindenben.
29/40 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen az eddigi válaszokat meg a továbbiakat is előre. Legyen az pozitív vagy akár negatív. Sajnos senkihez sem tudtam fordulni, megkérdezni mitévő legyek, mire számíthatok. Így valahol jól esett ezt leírni. Mérlegelni fogom a szituációt ezek alapján és ez alapján fogom meghozni a döntésem. Később szerintem még visszatérek, hogy leírjam mi történt.
2021. jún. 9. 11:52
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!