Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Mit tehet velem a munkáltató,...

Mit tehet velem a munkáltató, ha nem adatom be magamnak a következő Covid-19 elleni oltást?

Figyelt kérdés
Irodai dolgozó vagyok, online is tudok dolgozni és eddig is úgy dolgoztam az utóbbi időben. Megkaptam az első oltásomat, azonban nem szeretném felvenni a másodikat, ennek fő oka egészségügyi indok. Lassan visszatérhetnék az irodába, ahol ugyanúgy maszkban kell lennem, tartanom kell a távolságot. Viszont második oltás nélkül nem enged be az irodába a cég, annak ellenére, hogy ugyanúgy kell viselkednünk, mintha nem lennénk védettek. Nem értem ennek mi értelme. Elmondtam a munkáltatómnak is érvekkel alátámasztva miért nem szeretném a második vakcinát és hogy senkire nem jelentek veszélyt. Ennek ellenére továbbra sem mehetek be így az irodába. Elvileg nem lesz hatással a munkámra, dolgozhatok otthonról, de nem tudom, hogy ez tényleg így lesz-e, főleg ha már az összes kolléga benn lesz, csak én nem. Lehet lesznek ennek következményei, félek ezért kirúgnak a munkahelyemről, mert hosszabb távon ez nem lesz fenntartható. Amit nem szeretnék, mert kedvelek itt dolgozni és kell a pénz is. Viszont saját magam sem szeretném veszélybe sodorni és fontosnak tartom a saját egyéni döntésem is. Nem értem miért nem lehet a svéd modellt alkalmazni...

2021. jún. 9. 08:26
1 2 3 4
 11/40 anonim ***** válasza:
68%

"Erdekes, arrol senki nem beszel, hogy a "covidnak" is van hosszutavu mellekhatasa.

Ahogy lehet az oltasnak is!

Tedd kerdezo az iteloszeked ele mind a ketto dolgot."

Igen, ez lenne a normalis, hogy mindenki merlegeli a dolgot es maga donti el, hogy mit szeretne. Nem a zsarolas.

2021. jún. 9. 10:38
 12/40 A kérdező kommentje:

Nem kamu a kérdésem.

9:53-asnak: mert miért is lennék én hülye? Magyarázd el nekem. Mert nem mondok igent mindenre? Nekem megvan az indokom nem felvenni, illetve leírtam a körülményeket is, hogy ugyanúgy be kell tartani a szabályokat, mintha nem lennénk védettek. Életem és egészségem egyetlen egy van, viszont munkahelyem lehet több. A munkáltatónak is kötelessége lenne tiszteletben tartani az én akaratomat, én egy személy vagyok jogokkal, nem egy gép.

2021. jún. 9. 10:39
 13/40 anonim ***** válasza:
41%

Igazad van 12-es hozzaszolo, de amig otthon valoban donthet, addig a munkahelyen, nem o dont, mert nem o a tulajdonos.

Masok egeszseget is kockaztatja.

Egy tulajdonosnak, pont a nyeresege miatt, ezt merlegelnie kell!

Ezt nevezheted zsarolasnak vagy nevezhetem egy tudatos, felelossegteljes dontesnek a tulaj reszerol.

Penz beszel, penz mukodtet. Ez az uzleti vilag dinamikaja.

2021. jún. 9. 10:44
 14/40 anonim válasza:
40%

"Masok egeszseget is kockaztatja."

aki ennyire félti az egészségét zárkózzon be egy sterill gumiszobába védőfelszerelésben, és éljen ott.

2021. jún. 9. 10:46
 15/40 anonim ***** válasza:
64%
Nem lehet steril boxba tenni az embereket és szkafandert viselni ennyi a véleményem.Kérdező ne menj a másodikra ha nem szeretnéd.Lesz másik állásod ahol nem köteleznek erre
2021. jún. 9. 10:48
 16/40 anonim ***** válasza:
85%

Oke, de akkor is a tulaj dont. O adja a penzt. O diktal, ezt el kell fogadni.

Ha nem tetszik, akkor a kerdezonek keresnie kell egy masik munkahelyet es mar az elejen meg kell beszelnie ezt a dolgot a leendo munkaltatoval.

2021. jún. 9. 10:48
 17/40 anonim ***** válasza:
66%
Így van 17-es
2021. jún. 9. 10:49
 18/40 A kérdező kommentje:

Kedves 10:44-es!

Nem veszélyeztethetem senki egészségét, ha mindenki megkapta a megfelelő védettséget, a 2 oltást elviekben. Én is kaptam egyet, elvileg (!) elkezdett antitesteket is termelni a szervezetem. Illetve szeretném megjegyezni, hogy eddig sem kaptam el a COVID-19 vírust, a szervezetem pedig az utóbbi éveket figyelembe véve elég jól teljesített, évekkel ezelőtt voltam utoljára lázas beteg. Az oltott és oltatlan ugyanúgy fertőzhet. De ha be vagy oltva kétszer állítólag teljes védelmet élvezel, nem betegedsz úgy meg mintha nem lennél beoltva. Hogyan tudom akkor én veszélyeztetni a környezetemet? Ez érdekes. Csak mi emberek teszünk oltott és oltatlan között igazán különbséget.

2021. jún. 9. 10:52
 19/40 anonim ***** válasza:
75%
"Oke, de akkor is a tulaj dont. O adja a penzt. O diktal, ezt el kell fogadni."
2021. jún. 9. 10:53
 20/40 A kérdező kommentje:

A munkáltatómnak így az egészségügyi állapotomhoz én úgy tudom semmi köze, így nem, hogy nem ártok senkinek.

Nekem annyira elegem van ebből, én csak szabadon akarok döntéseket hozni a testemet illetően, miért akar ebbe beleszólni az állam, a munkahelyem és random emberek...

2021. jún. 9. 10:56
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!