Szerintetek nálunk mindenki előtt egyformán adott a lehetőség, hogy vigye valamire az életben? Tehát aki a politikusokat hibáztatja azért, mert "itt tart az ország", annak egyáltalán nincs igaza?
Aki piacképes szakon végez vagy szakmát tanul, az itt is tud boldogulni, nem kell külföldre kimenni? Bárhol lehet jól fizető állást találni Győrtől Békéscsabáig egyaránt? Lehetőséghez képest a tanárok, eü dolgozók is meg vannak fizetve? Vagy ha nincsenek, ne dolgozzanak olyan helyen, képeztessék át magukat?
A kérdés tehát általánosan arra irányul, hogy az országban bárki, bárhol él, lehetősége van egy kiszámítható életre? Mindenki kereshetne jobban adó- és munkajogi szabályoktól függetlenül?
20. Biztos vagyok benne, hogy vannak tőlünk is szegényebbek, de még egyszer a szüleim fizetése te is sejtheted a munkájuk alapján, hogy mennyi volt. Most is olyan 150-150 ezer körül keresnek és ennyiből neveltek fel két gyereket is, ennyiből éltünk négyen. Arra emlékszem, hogy mindkét szülőm 2005-2006-ban munkanélküli lett kb 1-2 évre és akkor elég szegényen éltünk sokáig. Sokszor a nagyszüleim adtak pénzt a szüleimnek. Egyébként elég csórók voltunk, ráadásul pont abba az általános iskolába jártam, ahová a város legtöbb gazdag vállalkozó gyereke járt. Állandóan kicsúfoltak, mert pl én kínai boltos melegítőben jártam, ők pedig a legmárkásabb ruhákban.
Vagy pl most is egy Lada márkájú kocsink van otthon (mármint apának, amit a szüleim használnak), amit apa 1980 körül vásárolt. Hm?
Apukámnak 2021-ben ez a kocsija:
Nem vicc.
#22 és a többiek
Egyébként azt vettem észre, nagyon fontos, hogy az ember mit lát a környezetében, mert általában azt tartja lehetségesnek önmaga számára is, amit megtapasztal, vagy legalább a saját szemével lát.
Ezért sokkal inspirálóbb egy ismerős, aki vállalkozóként milliomos lett, mint egy ismeretlen valaki, aki milliárdos lett a távoli Kanadában.
Az, hogy te gazdag gyerekekkel járhattál iskolába, önmagában egy ilyen tényező lehetett. Kicsúfoltak, ami nyilván nem volt kellemes, de mégis azt láttad, hogy vannak jólétben élő emberek, mégpedig a közvetlen környezetedben - ezáltal neked is lehetséges ezt megteremteni később.
Más, mintha mélyszegényekkel jártál volna iskolába, ahol azt látod, hogy mindenki csóró, és azt a következtetést vonod le belőle, hogy "errefelé nincs lehetőség semmire".
Így alapozódnak meg az egyéni hiedelmek, amik aztán gyakorlatilag tiltó parancsként működnek, amíg az ember neki nem áll megcáfolni az összeset, egyesével, és alátámasztani bizonyítékokkal azt, hogy miért nem igazak.
21: pont ezt mondom, hogy vannak erről kutatások, és nálunk nehezebb.
22: ok, elhiszem, hogy szegények voltatok. De vannak gyerekek, akiknek ennél sokkal rosszabbak a körülményeik. Nem a kínai vs márkás cipő vonalon, hanem a cipő vs mezítláb vonalon. És onnan nem kerül be a gyerek a városi gazdag kölykök általános iskolájába.
23. Persze, ezekben biztosan van valami. A barátaimmal is ezeket beszéltük, hogy biztos jó hatással voltunk később is egymásra, meg nem is gondoljátok én is milyen sztorikat hallottam az ismerősi körömből az utóbbi néhány évben, vagy milyen emberekkel találkoztam (siker, gazdagság tekintetében) és ezek még inspirálóbbak voltak.
24. Azért kerültem be a "városi gazdag kölyök általános iskolába", mert körzetileg oda tartoztam, véletlenül szerencsés módon olyan helyen laktunk. Csak mellékesen az volt a város legjobb általános iskolája is és sok olyan gyerek is bekerült, aki körzetileg nem oda tartozott, vagyis a gazdag vállalkozók gyerekei. Tényleg erős suli volt, már elsőtől (7 éves kortól) tanultunk angolt, ami úgy tudom nem jellemző és emiatt (is) lettem korán nagyon jó angolból. Ez is iszonyat sokat segített az életben.
26: ezek szerint a családodnak volt egy lakása a városban. Tehát nem egy négyszállási tanyán nőttél fel.
Nézd, én nem vitatom a családi előzményeidet. Csak azt mondom, hogy bőven vannak nálad szerencsétlenebb gyerekek.
Sztem igen, csak egyenen mulik, persze kozrejatszhat valami meg az embert nagyon konnyen lehet befolyasolni de meg az is az egyenen mulik.
En pld diploma nelkul kezdtem programozni, eljutottam bizonyos szintre, kaptam munkat, meg tobbet emg kemenyebben dolgoztam, atjottem magyarorszagra romaniabol, utana megtobbet megkemenyebben dolgoztam. Most sokkal jobb pozicioban vagyok / tobbet is keresek mint jopar programozo ismerosom akik egyetemet vegeztek...
Majd' mindenki az informatikát említi, mint szinte az egyetlen lehetőséget a kiemelkedő fizetésre. De hát nem lehet mindenki az, nem is ért hozzá mindenki.
Meg a különféle szakmunkásokat. A szakértelmet, a minőséget meg kell fizetni. Ők tényleg olyan minőségű munkát végeznek mindig, aminek megkérik az árát?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!