Miért viselkednek egyszerre egyformán a különféle befektetési alapok?
Nem értem, és egyre gyanúsabb nekem, hogy a látszólag egymástól független különböző befektetési alapok nagyon, vagy sokszor teljesen egyformán viselkednek. Pl. a Metlife alapjai most a napokban mind vízszintesen oldalaznak. Lehet az európai, ázsiai, magyar, vagy globális alap, mindegy.
Miért és hogyan van ez? Van erre ésszerű magyarázat, vagy egy kaszinóvá züllött az egész, és egy kézbe fut össze minden, és kénye-kedve szerint játszik valaki a pénzünkkel? A reális gazdasági folyamatokhoz van bármi köze is ezeknek a befektetési alapoknak, vagy csak a pénzvilág hisztije és bűvészmutatványai befolyásolják az alapok viselkedését? Nekem úgy tűnik, hogy kész átverés show az egész, a trendek alakulása nem megbecsülhető, a pénzek áthelyezése másik alapba minimum négy napba telik, de addigra már lehet, hogy éppen rosszul sül el az eredeti szándék és elképzelés. Kinek van valamivel jó tapasztalati is?
A befektetési alapok egy befektetéspolitika mentén forgatják meg a pénzt.
Nem egy befektetési alap például európai vagy amerikai részvényekbe teszi a pénzét.
Ebből fakad, hogyha jók a tendeciák az európai vagy amerikai piacokon, azaz a gazdaságuk elkezd teljesíteni, akkor a részvények is megindulnak.
Az amerikai és európai cégek hathatnak egymásra is.
Tehát azért mozognak együtt különböző befektetési alapok mert hasonló piacokba fektetnek be, vagy egymásra ható piacokba fektetnek be.
Erősen általánosítva:
Az alapok mozgása a diverzifikáció miatt (kockázat mérséklés) lomhább lehet mint a napi tőzsde ingadozás, ezért "ráér" a pénz pár nappal később jóváíródni.
Az, hogy nagyon sokféle befektetéspolitikával rendelkező alap egyszerre mozog az annak is betudható, hogy most egy általános fellendülésben vannak a piacok és ez hat egy kissé az együttmozgásra is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!