Hogy osztjátok be a pénzt? Gyakorlatias tanácsok érdekelnének.

Nem nagyon van ezen mit ragozni, meg mellébeszélni
Vagy meghúzod a nadrágszíjat, vagy a bevételeidet növeled (piacképes szakma, nyelvtanulás etc.)
Spórolásról meg már leírtam, hogy fizetés után átutalod megtakarítási számládra azt az összeget, amire nincs szükséged, a maradékból meg gazdálkodsz. Kiadásaidat pontosan vezeted, 3 hónap alatt látni fogod min tudsz spórolni.
Többet nem lehet hozzáfúzni

32 Vezetem a kiadásokat csak nem gépen hanem a klasszikus kockásfüzetes rendszerben,ez mindig a táskámban van és tudom felírni.
Most végeztem el egy másik szakmát,amiben elvileg itt helyben lett volna lehetőség,de hiába van meg ,nem kapok több bért. Ezt is alig tudtuk kinyögni, nincs több erre.Férjemet se tudnám már rávenni 340 ezer volt a szakma aztán ugyanannyit kapok mint előtte.
Idegenforgalmi technikusként végeztem, majd élelmiszer eladó szakmát szereztem munkaügyi központ által ,most legutobb pedig saját finanszírozással szociális gondozó és ápoló szakmát.Jelenleg ebben dolgozok helyben,szociális segítő vagyok.

Hány km-re van a következő nagyváros?
Én a helyetekben elgondolkoznék a költözésen. Ez így sajnos nem élet.
Különben maximálisan megértelek. Nem úgy, mint az egyik válaszoló, aki csak szajkózza, hogy tegyél félre. Nem érti, hogy nincs miből félretenni.
Még ami eszembe jut, van kertetek? Értetek a mezőgazdasághoz? Van autótok? Mert én nemrég kezdtem a málna és szedertermesztésbe, viszik, mint a cukrot. Nagy befektetést nem igényel, szezonális munka, rendes, 8 órás meló mellett csináltam. 3-4 hét a szezon.
36 Igen sajnos nem élet ,nem nézek le senkit de annyit kapok 3 végzettséggel mint aki az általánost sem fejezte be. A polgármester jól átvert, már bánom,hogy nem vettem fel a telefonommal,amint megígérte ,hogy ha meglesz a szociális szakmám felvesz rendes állásba. A választás előtti ígéret volt ez úgy látszik.
Van kertünk igen, anyósom művelte a kertet mióta elhunyt nem igazán műveljük. Én nem is értek hozzá bevallom, én panelben nőttem fel a férjemmel jöttem ide.
Autónk nincsen,volt de anyósom halálakor kellett a pénz és eladtuk.
Totál kilátástalannak tűnik az egész.
Költöznék én de ezt a házat ember meg nem veszi sajnos 😟 nem azért mert olyan rossz állapotú ,(tipikus kockaház) hanem ahol van sok a roma.
Néha annyira kiborulok a helyzetünkön,hogy az étel sem tud jólesni és öklendezek. Félek mi lesz.

Akkor nem marad más, csak a kertművelés. Hidd el, megéri. Én is a netről tanultam mindent. Rengeteg facebook-os csoport van, ajánlom kezdetnek a vidéken bénázókat, millió jótanáccsal, sőt, még ingyen is hozzájuthatsz vetőmaghoz, dugványhoz, vesszőhöz. Ha Szabolcsban vagy, én szívesen adok jópár málnavesszőt, szederdugványt, salátmagot, meg még összeszednék egy két dolgot. Még idén is simán tudtok egy csomó mindent vetni.
Mekkora a kert? Van benne bármi?

Idén a 12 m2 málnásból 0 ft befektetéssel árultam 60 ezer forintot, és van a fagyasztóban 10 kg 1. osztályú málna. Így télen alig kell költeni gyümölcsre.
A dióból évente 100 ezer ft-ot árulok, és persze nem kell költenem dióra, rengeteg felhasználása ismert.
És persze van folytontermő sóska, gyökérzöldségek, hagyma, krumpli, sorolhatnám. Igaz, rengeteg a munka, de valamit valamiért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!