Ha van itt, aki hozzáértőbb: akinek alig van megtakarítása, nagy gázba kerülhet 2020-ban?
Eleve lassult a világgazdaság már 2019-ben is, és a szakemberek több jelét is látták a válságnak.
Most meg itt a koronavírus, a tőzsde a padlón, Kínából nem érkeznek alapanyagok a termeléshez, termékek az értékesítéshez, karanténok Olaszországban és még mit tudom én...
Alapból egy 2-4 hetes, munka nélküli időszak megviselne engem. Sajnos nem fehéren dolgozom, és így is kezet csókolok nekik, hogy adódott egyáltalán ez a munkalehetőség.
Igen, tudom, senkinek sincs jósgömbje, DE lehet, hogy valaki ért a világgazdasági folyamatokhoz, esetleg az emberi természethez is hozzá és neki azért lehet sejtése, hogy mi vár ránk..
Persze én is megkérdezhetném, hogy mivel voltam bántó? 😁
Sorban számolom a napokat, hogy meddig tudok még bejárni, hétfő estére le lesz dolgozva az IPA, a havi esedékes KATA adó és a könyvelési díj. Utána jön a kajára és a számlára való pénz. Ha közben karantén jön, így jártam, talán még van pici tartalékom.
Legalább az egyetemi anyaggal is haladhatok, mert baromira le vagyok maradva, nekem 5-ször nehezebb, mint a csoporttársaimnak, mert túl buta vagyok hozzá.
Vagy egész Budapest nem jár dolgozni...
Tényleg fogalmad sincs arról, milyen szr helyzetben lenni. Ezt nem bántásnak szánom.
Már nem azért, de ha egész Budapestet karantén alá zárják (már ez is elég abszurd feltételezés), az tudtommal azt jelenti, hogy a városból nem mehet ki senki, és a városba sem mehet be senki, de attól még a városok belül ugyanúgy lehet járni dolgozni.
Tudtommal Olaszországban is egyes tartományok vannak karantén alatt, azaz nem mehetsz onnan se ki, se be, de ettől függetlenül még nincs kijárási tilalom, simán elmehetsz például dolgozni.
Mellesleg ha egész Budapestet lezárják, és kijárási tilalom lesz, és senki nem tud dolgozni menni, akkor nem csak te leszel olyan helyzetben, hogy elfogy a megtakarításod, hanem még több tízezer más ember is, úgyhogy biztos kitalálnak rá valami megoldást.
Aki fehéren dolgozik, annak állítólag jár táppénz, ha gond van.
Nomeg van, akinek van többhavi megtakarítása.
A gyakorin általában kevesen vagyunk (és természetesen le vagyunk hurrogva).
Egyébként nem tudom, hogy ez miért kellene, hogy megnyugtasson.
Ha egyszer kimászom ebből a pöcegödörből, bár már csak a testi egészségem miatt se úgy néz ki, bőven van rákgyanús tünetem is, szóval ha mégis kimásznék, akkor remélem, nem leszek még csak rideg se azokkal, akik épp aktuálisan benne lesznek; nemhogy lenéző, bántó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!