Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Közös vagy külön kassza?

Közös vagy külön kassza?

Figyelt kérdés

A barátnőmmel hamarosan összeköltözünk, van egy saját házam, kocsim, viszonylag sok félretett pénzem is a vállalkozásomnak köszönhetően.

Mindezeket nem "felezném" vele, mint azt pl házasságkor szokás, a havi jövedelmeket sem tenném egy tárcába a tetemes differenciák miatt. A barátnőm nagyjából a hónapról hónapra élés híve, míg én inkább spórolok, félreteszek..

Inkább külön kasszán lennék, de úgy, hogy minden számlát rezsit kaját szóval mindent én fizetek, a saját fizetését arra költi amire akarja. Az "otthonba" nem kell vennie hoznia semmit, minden adott. Az hogy pl néha vesz kaját vagy bármi, nem nagy összeg..

Előadtam ezt neki, elfogadta, sőt úgy tűnt ő is így tervezte, de kicsit tartok tőle, hogy biztos fer-e ez így, jó lesz e majd. Jár valaki hasonló cipőben? Hogy szokott ez működni?

2019. dec. 30. 02:09
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
76%
Szerintem ez nem is lehet kérdés hogy külön. Persze vannak közös költségek, annak a felét mindenkinek illene kifizetni. Előbb utóbb ez vitaalap lesz hogy te tartod el. A többi meg hát igen, meg is halnék ha be kéne számolnom mit kezdek a pénzemmel. Olyat is láttam már hogy az egész kasszát az asszony kezeli. Jobb ha mindenki külön van, ha nem tudja/akarja vállalni, lehet a pénzed jobban kell neki mint te.
2019. dec. 30. 09:20
 22/30 anonymousreview60 válasza:
100%

Szerintem lesz ebből azt eltérő pénzügyi szokásból gond.

A helyedben én sem akarnék közös kasszát. De a minimum az, hogy, legyen egy közös számlátok, amit fifti-fifti vagy jövedelemarányosan töltötök fel (ahogyan megegyeztek), és arról megy a rezsi és a bevásárlás, de a kozmetikum és a kondibérlet nem.

2019. dec. 30. 09:31
 23/30 anonim ***** válasza:
89%
Ez mitől lenne külön kassza, ha mindent te fizetsz?
2019. dec. 30. 09:34
 24/30 anonim ***** válasza:
89%

Ez, amit leírtál nem külön kassza, ez egy kitartott nő :D

Nálunk a külön kassza úgy néz ki, hogy a rezsit felezzük, a bevásárlást felváltva csináljuk.

A gyerek dolgait szintén felváltva fizetjük, de ha komolyabb összegről van szó (pl. laptopot veszünk neki vagy ilyesmi) akkor felezzük.

2019. dec. 30. 10:09
 25/30 anonim ***** válasza:
100%

"mindent én fizetek, a saját fizetését arra költi amire akarja. Az "otthonba" nem kell vennie hoznia semmit, minden adott."

Szerintem dolgoznia se kelljen, hanem legyen teljesen kitartva, az az igazi.

2019. dec. 30. 10:13
 26/30 anonim ***** válasza:
100%
Külön kasszawbben az esetben
2019. dec. 30. 10:20
 27/30 anonim ***** válasza:
96%

Nem tudom mennyit keres a párod, de pl 140 ből nem nehéz nullázódni hó végére.

De alapvetően ha ennyire más a pénzköltési szokásaitok, elég rizikós összeköltözni, mert ahogy írod, szinte eltartod őt.

Eteted itatod, rezsit fizetsz, ő néha kaját vesz, de te nem akarsz közösködni.

Szerinted ebbe ki jár jól? Csakis ő. Ha van egy csöpp esze, szinte az egész fizuját félre tudja tenni. Gondolkodj ezen.

2019. dec. 30. 10:30
 28/30 anonim ***** válasza:
100%
Én azt mondom, hogy legyen mindenkinek egy saját amivel azt csinál amit akar, és legyen egy közös számla, ahova mindketten ugyan annyit tesztek be, ebből-erről fizessétek a lakbért, rezsit, bevásárlás stb stb, a többi legyen külön.
2019. dec. 30. 13:06
 29/30 anonim ***** válasza:
10%

Nem fair mert logikusan te finanszírozod reszere:

Szállása

Közlekedése

Kaja

Rezsi

És a farkad

O finanszoroz részedre:

Pina

Brutálisan inkorrekt ellenben megszokott , hiszen van feleségem így tudom milyen ez.

2019. dec. 30. 21:45
 30/30 anonim ***** válasza:
17%

Én mindig is a közös kassza híve voltam.

A feleségemmel sincs ez másképp sem most, sem házasság előtt.

Mindent be a közösbe, utána azt használjuk.

Természetesen vannak magánköltekezések (pl. Én haverokkal elmegyek inni, vagy Ő a barátnőivel szépítkezni), de ezek ugyanúgy a közösből mennek.

Nagyjából ugyanúgy keresünk, bár én egy kicsit többet, így még azzal sincs gond, hogy valaki aránytalanul keveset ad be.

A költekezések pedig nagyjából egyenlőek. Nincs azzal gond, hogy akár az Ő, akár az én magánköltekezéseim vinnék el az erre fordított pénzt 90%-át.

22/F

2019. dec. 31. 00:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!