Közös vagy külön kassza?
A barátnőmmel hamarosan összeköltözünk, van egy saját házam, kocsim, viszonylag sok félretett pénzem is a vállalkozásomnak köszönhetően.
Mindezeket nem "felezném" vele, mint azt pl házasságkor szokás, a havi jövedelmeket sem tenném egy tárcába a tetemes differenciák miatt. A barátnőm nagyjából a hónapról hónapra élés híve, míg én inkább spórolok, félreteszek..
Inkább külön kasszán lennék, de úgy, hogy minden számlát rezsit kaját szóval mindent én fizetek, a saját fizetését arra költi amire akarja. Az "otthonba" nem kell vennie hoznia semmit, minden adott. Az hogy pl néha vesz kaját vagy bármi, nem nagy összeg..
Előadtam ezt neki, elfogadta, sőt úgy tűnt ő is így tervezte, de kicsit tartok tőle, hogy biztos fer-e ez így, jó lesz e majd. Jár valaki hasonló cipőben? Hogy szokott ez működni?
"A barátnőm nagyjából a hónapról hónapra élés híve, míg én inkább spórolok, félreteszek."
Én eleve nem terveznék közös jövőt olyannal, akivel nagyon eltérőek a pénzköltési szokásaink.
Külön kasszát akarsz, de meddig? Legkésőbb a közös gyerek születésétől lehetetlen lesz fenntartani.
Számlákat, bevásárlásokat (élelmiszer, tisztítószer stb) plusz ha kell valami bútor vagy háztartási gép azt felesben fizetjük, a többit külön, mindketten arra költjük, amire akarjuk, annyit rakunk félre, amennyit akarunk. Ha szórakozni megyünk egyszer a párom fizet, egyszer én.
Nálatok gyakorlatilag te akarsz fizetni mindent, hülye lett volna a párod nem belemenni. Én a helyedben elgondolkodnék a kapcsolaton.
A kozos koltsegeket kozosen fizetjuk kb. egyenlo aranyban (rezsi,kaja, stb. de pl, ha extra igenyek vannak -csak egybizonyos extra draga dolgot eszik meg egyikunk, azt kulon fizetjuk)
A fizetesunk 15%-at betesszuk a tartalekba (SOS esetekre, pl csotores stb legyen tartalek, ha nagyobb osszeg osszegyulik, ebbol veszunk ki nyaralashoz) Nyilvan a jobban kereso fel picit tobbet ad bele, de aranyositva egyenlore jon ki.
A "maradek" penzbol szabadon gazdalkodunk. (ruha, tisztalkodoszer,videojatekok,toronyora lanccal)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!