Miért ilyen rohadt drága a kötelező?
Már negyedik éve fizetem, és már rohadtul elegem van ebből. Nem okoztam sosem balesetet, mégis százezer idén is, csak azért, mert fiatal vagyok.
Miért van ez? Qrva nagy kibaszás, pont nekem lenne szükségem a pénzre, hogy elinduljak az életben, erre még ezzel is lehúznak. Miért nem a 70 éves öregembernek drága a kötelező? Neki már volt ideje rendesen pénzt csinálni.
Azért ilyen drága, mert a biztosító aktuáriusai kiszámolták statisztikai adatok alapján, hogy olyan tulajdonságokkal rendelkezel, amik szerint magas a kárkifizetés valószínűsége és összege, és/vagy a jelentős kereslet miatt kifizeted a magasabb díjat.
Az, hogy az ilyen-olyan szociális igényeid milyenek, arra egy biztosító sza.. öö azt nem veszi figyelembe az árazáskor.
Mindenki szabadon eldöntheti, kocsival indul-e el az életben. Akinek ez nem luxus, annak évi 100 pluszban nem tétel.
Évi 100.000 Ft kötelező?
Az meg hogy lehet?
Válthatsz biztosítót ha sokallod.
Amúgy meg persze, hogy egyre drágább, mert az autók ára és javítási költsége is egyre többe kerül. A biztosítóknak muszáj árat emelnie, különben veszteségesek lennének.
Azt mondjuk tiltanám, hogy kor alapján diszkrimináljanak, mint ahogy nem alapján is nonszensz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!