Vehetek fel lakáshitelt önerő nélkül?
Ha a házuk értéke is megvan 20 millió Ft és nincs terhelve más hitellel, akkor igen, felvehetsz ekkora összeget önerő nélkül is.
Csak neked kell tudnod meddig akarod törleszteni.
Nekem van tapasztalatom és tudásom is a témáról, hát íme a pontos válasz:)
Nem azt írja elő az MNB, hogy kell önerő, hanem azt, hogy maximum a becsült érték 80%-a lehet hitel. Ezt a laikusok tévesen úgy értelmezték, hogy akkor kell 20% önerő. Nem feltétlenül kell, hiszen két ingatlan fedezettel már az együttes értéke már nagy valószínűséggel elég fedezetet nyújt a vételárhoz. Persze vannak bankok, akik ettől függetlenül nem fogadják az önerő nélküli ügyfeleket, pl KH, de más is.
Elvileg a nettó jövedelmed is elég, de nem minden bank díjazza az egyedülálló fiatalokat egy ekkora hitelnél. Van, ahol a döntnök a nagy kockázat miatt előír adóstársat, de azért én találok most is olyan bankot, ahol ez az ügylet átmenne, bár én is azt mondom, nagyon gondold meg és a szüleid lakását ne veszélyeztesd. 20M hitel nagyon sok egy fiatalnak.
Pótfedezettel igen.
DE!
Minimum 10% kápét le kell tenned foglalóként, különben az eladó elhajt a tarkafäszba. Plusz ügyvédi ktg 1%, plusz visszterhes vagyonszerzési illeték 4%, vagyis 20 milliós lakásnál 800.000 ft.
Ha nincs kéznél legalább 4 millió forintod, felejtős a dolog.
plusz visszterhes vagyonszerzési illeték 4%, vagyis 20 milliós lakásnál 800.000 ft."
Az a legkevesebb, mert arra kap 12 havi részletfizetési lehetőséget és az első részlet is csak hónapokkal az adásvétel után esedékes.
De azért 20 millió adósság az kissé merész. Miért nincs semmi önerő?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!