Inkasszó téboly. Ki és miért?
Hát ez tudomásom szerint nem így van: az önkormányzat nem is inkasszózhat. nekem, mikor az önkormányzat követelte az édesanyám szociális temetésének a költségeit, akkor átadták azt végrehajtónak és a végrehajtó küld egy fizetési meghagyást/felszólítást. csak végrehajtó inkasszózhat, illetve NAV.
Valószínűleg valahol kaptatok már felszólítást vagy van adótartozásotok - így lehet, hogy a Fővárosi Önkormányzat nevében inkasszózott a NAV.
(csak zárójelben jegyzem meg, hogy a kérdésedből "inkasszó téboly" meg az "őrület határán vagyunk" azt hittem, nagyon nagy a baj és kilakoltatnak, stb. - bár nem vagyok anyagilag eleresztve én sem -, de azért 10 ezer ft miatt biztosan nem őrülnék meg, meg nem nevezném tébolynak, mindössze higgadtan utána gondolnék, mi lehet ez)
Kerek összeg, 10000 HUF.
Van egy erős tippem, de lehet csak azért jut eszembe, mert múlt héten mondta egy ismerősöm, hogy ugyanígy járt.
A lényeg: most hajtják be ilyen módon a 2015. évi kommunális adót.
Kertes házban laktok?
Fizettetek tavaly?
Az én komm. adóm pontosan 10000 ft.
Én fizetem 2 részletben, tavasszal és ősszel.
De tudod, ezt is, mint minden adót, gyorsan be tudnak hajtani, és nem jön róla semmiféle levél.
Második: rosszul tudod!
Amit adók módjára hajtanak be (azt hiszem, hivatalosan is pont így mondják), arról nem köetlesek felszólítást küldeni, egyszerűen leemelhetik a számláról.
Keress rá neten, sokan jártak már így, és szabályos eljárás.
Miért, én mit írtam szerinted? :
"Valószínűleg valahol kaptatok már felszólítást vagy van adótartozásotok"
VAGY VAN ADÓTARTOZÁSOTOK.
Ha adótartozás, miért az Önkormányzat, miért nem a NAV? Nincs se vállalkozásunk, se semmi. Az Önkormányzat Adóosztálya se tudott mit mondani.
Egy darab papírt, annyit nem kaptunk se végrehajtótól, se senkitől.
De fizetted tavaly a komm. adót?
Nem csak az fizetheti, akié.
Aki kitöltötte a nyomtatványt, annak számláznak.
Nekem elég bonyolult volt elintézni, h a szüleim válása után kétfelé számlázzanak, mert egyikük már be sem teheti oda a lábát, mégis neki számláztak.
Azzal próbáltak lerázni, h annak idején, 15 éve ő írta alá a papírt.
Mondom oké, de most megváltozott a helyzet, 50%-ban az ő nevén van, de kulcsa sincs a házhoz, lemondott róla, nem jogos, h 100% adót fizessen.
Többször próbáltak lerázni, majd én is átváltottam fenyegetőzésbe, feljelentés, stb, érdekes módon akkor visszamenőőleg évekre megfelezték az adót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!