Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Inkasszó téboly. Ki és miért?

Inkasszó téboly. Ki és miért?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Lassan már az őrület határán vagyunk. Férjem számláját inkasszálta a Fővárosi Önkormányzat 10.000 FT-al. Ennyit tudtak mondani a bankba. Megkerestük az Önkormányzatot, de senki semmit nem tud mondani, senki nem inkasszált...Ilyenkor mi a csuda van?
2016. máj. 3. 13:48
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
87%
Akkor nem találtátok meg az önkormányzatnál azt, aki elrendelte az inkasszót. Milyen számlára ment az utalás? Milyen jogcímen történt az inkasszó? Semmit sem lehet tudni?
2016. máj. 3. 14:03
 2/21 anonim ***** válasza:
57%

Hát ez tudomásom szerint nem így van: az önkormányzat nem is inkasszózhat. nekem, mikor az önkormányzat követelte az édesanyám szociális temetésének a költségeit, akkor átadták azt végrehajtónak és a végrehajtó küld egy fizetési meghagyást/felszólítást. csak végrehajtó inkasszózhat, illetve NAV.

Valószínűleg valahol kaptatok már felszólítást vagy van adótartozásotok - így lehet, hogy a Fővárosi Önkormányzat nevében inkasszózott a NAV.

(csak zárójelben jegyzem meg, hogy a kérdésedből "inkasszó téboly" meg az "őrület határán vagyunk" azt hittem, nagyon nagy a baj és kilakoltatnak, stb. - bár nem vagyok anyagilag eleresztve én sem -, de azért 10 ezer ft miatt biztosan nem őrülnék meg, meg nem nevezném tébolynak, mindössze higgadtan utána gondolnék, mi lehet ez)

2016. máj. 3. 14:34
 3/21 anonim ***** válasza:
79%

Kerek összeg, 10000 HUF.

Van egy erős tippem, de lehet csak azért jut eszembe, mert múlt héten mondta egy ismerősöm, hogy ugyanígy járt.

A lényeg: most hajtják be ilyen módon a 2015. évi kommunális adót.

Kertes házban laktok?

Fizettetek tavaly?

Az én komm. adóm pontosan 10000 ft.

Én fizetem 2 részletben, tavasszal és ősszel.

De tudod, ezt is, mint minden adót, gyorsan be tudnak hajtani, és nem jön róla semmiféle levél.

2016. máj. 3. 14:35
 4/21 anonim ***** válasza:
64%

Második: rosszul tudod!

Amit adók módjára hajtanak be (azt hiszem, hivatalosan is pont így mondják), arról nem köetlesek felszólítást küldeni, egyszerűen leemelhetik a számláról.

Keress rá neten, sokan jártak már így, és szabályos eljárás.

2016. máj. 3. 14:36
 5/21 anonim ***** válasza:
71%

Miért, én mit írtam szerinted? :

"Valószínűleg valahol kaptatok már felszólítást vagy van adótartozásotok"

VAGY VAN ADÓTARTOZÁSOTOK.

2016. máj. 3. 14:48
 6/21 A kérdező kommentje:
Tudom hogy nem nagy összeg, de a tudatlanság és az információ hiány, na meg az ellehetetlenítés idegesít minket. Ennyi az össz. információnk, se több se kevesbb. Önkormányzat és 10e ft. Kertes házban lakunk, de az enyém a ház, az én nevemen van, és tavaly költöztünk. Tehát ez kilőve.
2016. máj. 3. 14:48
 7/21 A kérdező kommentje:

Ha adótartozás, miért az Önkormányzat, miért nem a NAV? Nincs se vállalkozásunk, se semmi. Az Önkormányzat Adóosztálya se tudott mit mondani.

Egy darab papírt, annyit nem kaptunk se végrehajtótól, se senkitől.

2016. máj. 3. 14:50
 8/21 anonim ***** válasza:
79%

De fizetted tavaly a komm. adót?

Nem csak az fizetheti, akié.

Aki kitöltötte a nyomtatványt, annak számláznak.

Nekem elég bonyolult volt elintézni, h a szüleim válása után kétfelé számlázzanak, mert egyikük már be sem teheti oda a lábát, mégis neki számláztak.

Azzal próbáltak lerázni, h annak idején, 15 éve ő írta alá a papírt.

Mondom oké, de most megváltozott a helyzet, 50%-ban az ő nevén van, de kulcsa sincs a házhoz, lemondott róla, nem jogos, h 100% adót fizessen.

Többször próbáltak lerázni, majd én is átváltottam fenyegetőzésbe, feljelentés, stb, érdekes módon akkor visszamenőőleg évekre megfelezték az adót.

2016. máj. 3. 14:53
 9/21 A kérdező kommentje:
ja és mégegy. Van egy ilyen ügyiratszámunk is amit kaptunk a banktól, úgy kezdődik, hogy VH.....Ebből feltételezem végrehajtás. De ennyi.
2016. máj. 3. 14:53
 10/21 A kérdező kommentje:
mi nem Pesten lakunk, közel Pesthez de itt nincs komm. adó. Meg hát gondolom ahol lakunk az nem a Fővárosi önk. hatásköre.
2016. máj. 3. 14:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!