Mennyi idő az mire a frissen nyitott bankszámlám a NAV, Végrehajtó stb látókörébe kerül?
Olvastam olyat hogy a tárgyhavi számlanyitásokat a következő hó 15-ig kell jelenteniük a bankoknak a NAV felé.
Van aki ebben a témában jobban képben van?
Köszi :)
A lakossági, tehát magán bankszámlákat nem jelenti be a bank a NAV-hoz.
A NAV szokta megkeresni a bankokat, hogy van-e XY-nak náluk számlája és ha van akkor inkasszálják.
Elektronikusan történik a megkeresés, tehát nagyon gyors.
Viszont, hogy milyen gyakran intéz újabb megkeresést az adóhatóság a pénzintézetekhez az ő döntésén múlik.
Kicsit furcsa, hogy három nap múlva válaszoltál (gondolom, most néztél rá). Az ilyen ügyekben ha fontos lenne, akkor nem várna az ember.
Egyébként pedig ha tényleg fontos, akkor a neten kell megkeresni, az a leggyorsabb.
A mosolygós smiley pedig egyszerűen érthetetlen ebben a kontextusban.
Köszönöm a választ.
A gyedem utalása előtt 2 nappal nyitottam a számlát, rendben megjött. Így hirtelen nem lett sürgős miután sikeresen megkaptam a járandóságom.
Van rendőrségi bírságom amelyre azt a levelet kaptam hogy átadják a navnak adók módjára történő behajtásra emiatt jött a kérdés. Illetve egy bírósági ügyből kifolyó összeg amelyre bizonyos okokból nem engedtek részletfizetést (vagyonelkobzás és erre azt a választ kaptam a végrehajtó irodától hogy nem lehetséges) hogy szintén végrehajtásra kerül. Más nincs csak a számlám, nyilván se a ház se az autó nincs a nevemen.
A "smiley" oka egyszerűen annyi, hogy ha sirdogálok akkor is ez van ha mosolygok akkor is.
Akkor meg inkább mosoly nem, :)
Nekem anno letiltották az otp-s számláról a tartozást, csak csp és gyed ment rá.
Ha semmi sincs a neveden, akkor is kiment a végrehajtó foglalni a bejelentett lakcímedre?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!