18 éves kor alatt nyitott számlának lehet jogkövetkezménye?
Még nagyon régen nyitottunk Junior számlát az OTP-nél. Ehhez ugye 18 éves kor alatt szülői engedély kell, sőt a szülő társtulajdonos is.
Most meg akarom szüntetni ezt a számlát. Felvetődött bennem a probléma, hogy ha társtulajdonosa van (édesapám), megszüntethetem-e egyedül? Illetve ha nem tudom megszüntetni, terhelhet-e engem bármilyen díj, miután én soha nem írtam alá 18 éves korom után a számla fenntartásával kapcsolatban szerződést, vagy nyilatkozatot.
Én ezt nem tudom, de a józan ész azt digtálja, hogy ha 18 alatt vagy, akkor az édesapád felelős érted
ha elmúltál 18, akkor nem, tehát el kell, hogy fogadják az önálló döntésed, de miért nem a banknál érdeklődöl?
18 éves kor alatti számlanyitásnál a szülő hozzájárulása is kell.
Társtulajdonos nem lesz. Pontosabban a bank ilyet nem vár el, máshogy oldják meg ezt a problémát, hogy fiatalkorú egyedül nem nyithat.
Persze ha akarjátok lehet nyitni úgy is, de ez akkor is igaz, ha két felnőttkorú van. De ilyenkor a tulajdonjog is közös.
Az is változó, hogy 18 éves korodban automatikusan megszűnik-e vagy rendelkezőnek (meghatalmazott) lett bejelentve a szülő és neked mint tulajdonosnak kell ezt visszavonnod.
(Szerződésed illetve az ÁSZF tartalmazza.)
Viszont a tulajdonosa te voltál eddig is, most is.
A költségei is téged terheltek, nagykorúként pedig már főleg.
Megszüntetni a tulajdonos tudja. Ha két tulajdonos is van, a kettő együtt. De itt úgy látszik csak te vagy az.
Az meg hogy nem írtál alá semmit lehetetlen. Még ha 14 éves sem voltál, akkor is alá kellett írnod a szerződést.
A helyedben bemennék az OTP-be és megszüntetném, ha nem kell. Természetesen az egyenleget nullázni kell megszüntetéskor.
Mióta van meg a számla? Mert évek alatt tetemes költség felhalmozódhat, viszont junior számlák általában ingyenesek havi díj tekintetében legalább is.
A kártyát ha nem adod vissza, akkor letiltják, aminek díja van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!