A Cib banktól valaki kapott már elszámoló levelet, esetleg vissza pénzt?
A pénzre még várok, de gondoltam, leírom, mire jutottam a részletes elszámolással.
Először is a 24 oldalas táblázatot képtelenségnek tartom pontosan ellenőrizni. Itt-ott kihámoztam, mi mit jelent, hogyan számolhattak, de ahhoz, hogy század pontossággal ugyanazokat az eredményeket kapjam, mint a bank, a számítás alapját (pl. a kamatlábat) is tovább kellett pontosítanom. Gyanítom, hogy több érték szerepel két tizedesre kerekítve, tehát gyakorlatilag nem is ismerjük meg a pontos értékeket.
Végül más megközelítést választottam.
Készítettem egy új, sokkal egyszerűbb táblázatot, amiben csak a könyvelt megfizetéseket rögzítettem a következő adatokkal: dátum, összeg, CIB árfolyam, MNB árfolyam, kamat, költség, egyenleg. A kölcsön összegénél a CIB vételi, a törlesztéseknél az eladási árfolyamát kell figyelembe venni. Ezután csak a tisztességes elszámolást végeztem el: havi kamat CHF-ben, tőke+kamatból levonva a forintban kifizetett törlesztő CHF-re váltva, mindezt hónapról hónapra. Végtörlesztéskor költségként beírtam a tisztességesnek minősített díjat (ez eleve 85eFt mínuszt eredményez), így kijött, hogy a saját számításom szerint a lezáráskor fennálló túlfizetésem 2748,55 CHF volt. A részletes banki elszámolás szerint ez 2747,88 CHF.
Innen a kimutatott 630eFt visszajáró összeg úgy jön ki, ha éves 4,65% kamatlábbal, havi kamatozással számolok.
Ez alapján el tudom fogadni a banki elszámolást, szóval csak jöjjön meg a pénz, aztán elfelejtem a CIB-et.
Masa 54.
Remélem a héten nekem is megjön a pénz!
Lejárt autohitel. 30 án jött az értesitő.
sziasztok!
Ma voltam reklamálni a banknál. CIB uno hitelhez (hitelkiváltás) keveset ér az ingatlanom :) hiába vettem fel annó 14 milliót mert mostanra 20-al tartozom :) az ingatlan meg talán 13-at ér.
Az új hitelben nem lenne kezelési költség, úgyhogy megreklamáltam, én sem tartok rá igényt. Havi 20 ezer nevetséges. Várom a válaszukat.
Melyik bankhoz erkezett az utalasod?
Koszi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!