A Cib banktól valaki kapott már elszámoló levelet, esetleg vissza pénzt?
p. irén!
Azt azért vedd figyelembe, hogy a 15 napos kifizetési határidő a törvény alapján a nyilatkozattételtől számít! Csak akkor indul az elszámolás átvételétől, ha már korábban nyilatkoztál a kifizetés módjáról.
Amúgy nekem is megjött. 2006. júniusi CIB lízinges CHF autóhitel, 3,1MFt 10 évre. 2009 decemberében végtörlesztve. 630eFt-ot kapok vissza.
Sziasztok,
Nekem is megjött az elszámolás, 2006.03 havi CHF-es hitelem volt. 13,501 CHF-et vettem fel, 162,94-es árfolyamon. A levél szerint 2977 CHF-el vágtak át, igy még fennálló tartozásra elszámoltak 606 eFt-ot, és visszakapok 276 eFT-ot, Ez idáig jól hangzik, csak ha jól értelmeztem a levelet, akkor az elszámolás alapja a február 1-i állapot. Csakhogy azóta még 3 csekket adtam fel, február 02-án, március 05-én és április 08-án. Mi van ezekkel a befizetésekkel? A levélbe említett panaszkezelést kellene elindítani? Nagyon remélem, hogy az a 150K HUF is visszafizetésre kerül :) Majd a bankban személyesen is megkérdezem...
Kedves felhasználók! Kérdésem lenne, hogy aki már megkapta a levelet, a felhasználónév amely az utolsó oldalon szerepel kitotózható e a szerződésből, vagy email címből, vagy teljesen véletlen szerű?
A Cib honlapján már le lehet tölteni a részletezést és arra gondoltam, hogy mivel még nem jött meg a levél, ott megnézném, de nem tudom a felhasználónevet, csak a jelszót. Ezért érdekelne, hogy miből alakíthatták ki.
Akinek viszont már lezárult a hitelszerződése, az átutalással vagy készpénzben (bankfiókban) kaphatja kézhez az elszámolási összeget. Ennek határideje az egyik MNB-rendelet szerint:
ha a banknál van az ügyfél számlája, akkor a tájékoztató levél kiküldését követő 15. munkanap,
ha szükség van az ügyfél bejelentésére (hiszen nem ismeri a bank a számlaszámot), akkor a számlaszám bejelentését követő 15. munkanap,
ha valakihez nem jutott el az elszámolási levél időben (mert pl. elköltözött), akkor a pénzügyi teljesítés határideje az elszámolás tényleges megküldését követő 30. munkanap.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!