Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » A Cib banktól valaki kapott...

Axibácsi kérdése:

A Cib banktól valaki kapott már elszámoló levelet, esetleg vissza pénzt?

Figyelt kérdés
2007-es frankos autóhitelem van 10 éves futamidő.Az első hat hónapban kétszer emelt referenciakamatot a bank.5,5%-ról 7.5%-ra.Levél még nem jött, de most a felét emeli le a számlámról a bank, mint amennyit szokott. Eddig a dupláját fizettem havonta kb, mint a felvételkori törlesztés volt:(

2015. ápr. 16. 10:28
 161/213 p. irén ***** válasza:
Köszönöm a választ Demy01. Nem kèsik nekem 2 hėt múlva sem, a lènyeg hogy fizessenek :)
2015. ápr. 30. 23:11
 162/213 JuBi76 válasza:
60%

p. irén!

Azt azért vedd figyelembe, hogy a 15 napos kifizetési határidő a törvény alapján a nyilatkozattételtől számít! Csak akkor indul az elszámolás átvételétől, ha már korábban nyilatkoztál a kifizetés módjáról.

Amúgy nekem is megjött. 2006. júniusi CIB lízinges CHF autóhitel, 3,1MFt 10 évre. 2009 decemberében végtörlesztve. 630eFt-ot kapok vissza.

2015. máj. 1. 10:07
 163/213 anonim válasza:
A nyilatkozatot bármelyik CIB fiókban le lehet adni. Ha készpénzt szeretne valaki, akkor is le kell adni a nyilatkozatot, de ezt követően BP-re kell menni, készpénzben csak ott fizetik ki, de órás sorokra kell számítani, így aki tud bankszámlaszámot megadni az inkább azt adja meg, ha megadtad és megkaptad a levelet akkor 15 munkanapon belül jön a pénz is. (tegnap telefonon kaptam az infókat)
2015. máj. 1. 10:20
 164/213 anonim válasza:
154-től. Nekem is hasonló hitelem van mint neked! Tudható, h. nagyjából mennyi volt és mennyi lett az elszámolás után a törlesztőd?
2015. máj. 1. 10:59
 165/213 TBalazs72 válasza:

Sziasztok,

Nekem is megjött az elszámolás, 2006.03 havi CHF-es hitelem volt. 13,501 CHF-et vettem fel, 162,94-es árfolyamon. A levél szerint 2977 CHF-el vágtak át, igy még fennálló tartozásra elszámoltak 606 eFt-ot, és visszakapok 276 eFT-ot, Ez idáig jól hangzik, csak ha jól értelmeztem a levelet, akkor az elszámolás alapja a február 1-i állapot. Csakhogy azóta még 3 csekket adtam fel, február 02-án, március 05-én és április 08-án. Mi van ezekkel a befizetésekkel? A levélbe említett panaszkezelést kellene elindítani? Nagyon remélem, hogy az a 150K HUF is visszafizetésre kerül :) Majd a bankban személyesen is megkérdezem...

2015. máj. 1. 15:03
 166/213 dzs76 válasza:
100%

Kedves felhasználók! Kérdésem lenne, hogy aki már megkapta a levelet, a felhasználónév amely az utolsó oldalon szerepel kitotózható e a szerződésből, vagy email címből, vagy teljesen véletlen szerű?

A Cib honlapján már le lehet tölteni a részletezést és arra gondoltam, hogy mivel még nem jött meg a levél, ott megnézném, de nem tudom a felhasználónevet, csak a jelszót. Ezért érdekelne, hogy miből alakíthatták ki.

2015. máj. 1. 18:32
 167/213 p. irén ***** válasza:
Szerintem ne totòzgas, mert mindenkinenek egyedi felhasznàló neve van. Elèg hosszù, betűkből ès szàmokbol áll felváltva. Elėg nehėz lenne ki totozni :)
2015. máj. 1. 22:45
 168/213 anonim válasza:
Esetleg pénzt kapott már valaki? Csak kíváncsi lennék, hogy azt a nyilatkozattételtől számítva mennyi időre utalják? Valószínű azzal is kivárják a maximum 15 napot, mint az elszámoló levelekkel... Valaki írta, hogy jövő héten már fognak utalni, de vajon mindenkinek?
2015. máj. 2. 13:53
 169/213 anonim ***** válasza:
142es oszd meg velünk légyszíves, hogy hányadik havi a hiteled, mert még vagyunk páran akik csak totózunk azon, hogy mennyi is az annyi! Köszi :)
2015. máj. 2. 16:57
 170/213 sanyamarci válasza:

Akinek viszont már lezárult a hitelszerződése, az átutalással vagy készpénzben (bankfiókban) kaphatja kézhez az elszámolási összeget. Ennek határideje az egyik MNB-rendelet szerint:

ha a banknál van az ügyfél számlája, akkor a tájékoztató levél kiküldését követő 15. munkanap,

ha szükség van az ügyfél bejelentésére (hiszen nem ismeri a bank a számlaszámot), akkor a számlaszám bejelentését követő 15. munkanap,

ha valakihez nem jutott el az elszámolási levél időben (mert pl. elköltözött), akkor a pénzügyi teljesítés határideje az elszámolás tényleges megküldését követő 30. munkanap.

2015. máj. 2. 18:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!