A Cib banktól valaki kapott már elszámoló levelet, esetleg vissza pénzt?
Közbe itt megtaláltam a választ:
Ebből a lényeg:
"Az elszámolás alapján visszajáró összegeket az elszámolás megküldésétől számított 15 munkanapon belül kell a pénzügyi intézménynek jóváírnia vagy - a már megszűnt fogyasztói szerződéseknél - átutalnia, kifizetnie."
189-es.
Igen, természetesen teljesen igazad van. Fundamenta duett hitelem van, így az első 4 évben csak kamatot fizettem, és ami addig összegyűlt a Fundamentánál azt toltam bele előtörlesztésként a tőkébe. Utána meg már jött is az árfolyamgát. Ezen a gyűjtőszámlán összesen 240 ezer forint gyűlt össze, amely most el is tűnt és a maradék 60-ezret meg levonták az új CHF árfolyammal a 14-ről immár 20 milliósra duzzadt tőketartozásomból.
A dühítő az, hogy mindenki 15-20 százalékos csökkenésről beszélt. Ehhez képest a tőketartozásom a 256-os árfolyamnak köszönhetően 6 millióval nőtt. Hétfőn már okosabb leszek, akkor beszélek a banki hiteltanácsadóval. Hozzáteszem ő is kiakadt azon, hogy jól megszívtam...
Az ingatlanom 12-t ha ér. Ha nincs más, futamidőrövidítést kérek, mert nem fogok még extra kamatokat fizetni. A mostani 23 évetlevinném 15 évre, azt még lehet vállalni és lélektanilag is megnyugtatóbb. Persze kérdés mennyivel nő majd a havi törlesztő... Természetesen az árfolyamgátat is megszüntetem, a végén még kamatos kamattal nőne a törlesztőm 2 év múlva :)
A február és március hónapot kihagyták szerintem az elszámolásból. Írták, hogy kamatot visszaszámolták erre a hónapokra és az új törlesztő táblázatban a kamatnál látszik is valami, de a tőkét az elszámolás előtti összegen hagyták. Tehát nyeljük be ezt a két hónapot????
A másik meg, hogy amikor összeadtam a részletes elszámolásban szereplő tisztességtelenül felszámolt összeget(forintban) nem ugyanaz jött ki , mint amit ők kihoztak a végén, hanem jóval több. Itt megint átcsesztek szerintem, mert amit havonta kiszámoltak forintban, anak annyinak is kell lennie. Persze frankban is ki van számolva havonta és ott stimmel a szám. Ez úgy lehet szerintem, hogy a frankos végösszeget váltották át megint forintra és így jött ki egy kisebb szám és ezt vonták le a végén a tőkéből. Itt is van valami csavar az elszámolásban szerintem. Valaki esetleg tapasztalt hasonlót ???
2008-ban 10mFt hitelt vettünk fel 35 évre a CIB banktól, az elszámolás szerint az eddig befizetett 7mFt-on felül tartozunk még 15,5mFt-al, de ez még hagyján... Bankunk volt oly kedves, és a fennmaradó 28 évre előre kiszámolta a mindenkori havi törlesztőrészletet. Nem voltunk restek, összeadtuk.
10mFt hitelre mindösszesen 40mFt-ot fogunk kifizetni.
Ennek a hitelösszegnek a baráti (kamatmentes) törlesztője sac. 24eFt lenne. Nem vagyunk pofátlanok, fizetnénk szívesen akár 50eFt-ot is, de már kiszámolták, 2017-től 95eFt-ra emelkedik a törlesztőrészlet...
Mintegy mellékesen jegyzem meg, hogy a hitel éves kamata jelenleg 4%, amit a bank "kezelési" költség címén még 1%-al fejel meg, ami azt jelenti, hogy a hitelünket 25%-al megdrágítják. Jelenleg 57eFt törlesztést 14eFt-ért kezelgetnek!
Üdv
197-es
Én is és még nagyon sokan jártunk hasonlóan.
Én hétfőre kaptam időpontot tőlük. Hozzáteszem azt mondták nagyon sok az elégedetlen ügyfél (ez eléggé érthető is)
Gondolom a törlesztőd 2 év múlva neked is azért emelkedik majd mert lejár az árfolyamrögzítés miatt kötelező 2 éves moratórium. Én azt ajánlom menj be a bankba és kérdezd meg, futamidő csökkentése esetén mennyivel nőne a kamat.
Nekem még 23 évem van hátra a hitelből, de most beleférne több törlesztő is (bár senkinek nem hiányzik).
Megkérdem 15 év esetén mennyivel nőne. Ezáltal kevesebb kamatot fizetsz ki nekik és hamarabb letudod az egészet.
Egy biztos, amit műveltek az a pofátlanság netovábbja.
A másik a kezelési költség, nekem a 82 ezer forintos hitelemre 18, igy havonta százat fizetek. Megkérdem mi lenen ha elhagynánk :) Hallottam már olyat, hogy belementek :)
Masa 54.
Szabad tudni mikor kaptad meg az ertesitőt elötte? Autohitel? Mas banknál van számlád? Köszi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!