Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Merkantil banktól valaki...

Merkantil banktól valaki kapott már elszámolási levelet, esetleg vissza pénzt?

Figyelt kérdés
Esetleg ha van kedved leírhatnád ha nem merkantil bankos is vagy h milyen banknál van/volt hitel és h érkezett e sms, levél, pénz. részletekkel (hitel összegével, futamidővel, státuszával) köszi
2015. márc. 29. 19:11
 61/120 PZsO ***** válasza:
A Merkantilos szerződések szinte maximális eséllyel támadhatók, mert ott csak elvétve található meg a kockázatfeltáró nyilatkozat. Anélkül pedig semmis a szerződés.
2015. ápr. 18. 20:19
 62/120 anonim ***** válasza:

Sziasztok!

Nekem a Merkantilnál volt autóhitelem. 2005 okt.től. 10 éves futamidővel, tavaly januárban fizettem vissza. 2.200.000.- volt a felvett összeg. A pontos visszafizetett összeget nem számoltam ki, de három havonta küldték a kompenzációs csekkeket az árfolyam különbözetekkel, a fix befizetett csekkem mellé.Pozitív adós voltam.

Az árfolyamrés szerintük a 120 hónapra 49.700.- Ft. Az én paraszti agyammal számolva: (ha csak az vételi-eladási:közép árfolyamon számolok, különbözetet:kb 5Ft.) A felvett svájci frank akkor 163Ft körül volt. Én a törlesztő részlet alapján(havi 21.000 = kb 129CHF/hó)ezt *5, így kapom a 644Ft/hó ezt szorzom még a kifizetett 120 hónappal, akkor is 77.300.- Ft jön ki. És akkor csak az árfolyamréssel számoltam, igazán barátian (bankosan), ami minimum jár. De én nem vagyok pénzügyi szaki. Remélem amit küldtek részükről is csak egy "törlesztő részlet" vagy csak vicc az egész...

2015. ápr. 21. 07:38
 63/120 anonim ***** válasza:

Érdekesség:

[link]

De ez alapján biztos nem számoljuk ki, mennyi az annyi :)

2015. ápr. 21. 07:58
 64/120 anonim válasza:
100%

Tegnap megkaptam a Raiffeisentől :)

Április 17-i dátummal jóváírtak 643.000 Ft-ot :)

Adatok: 2007. júniusi személyi hitel 1.900.000 Ft (12.800 CHF) tavaly futott ki. Én elégedett vagyok :)

2015. ápr. 21. 10:43
 65/120 anonim ***** válasza:

64-es és mennyit fizettél vissza összesen?! Egyébként sztem elégedett is lehetsz

Olvasd el az 5-ös válaszomat! mi is legalább 400 ezerre számoltunk :(

2015. ápr. 21. 10:58
 66/120 anonim ***** válasza:

Hát igen, én is annyival számoltam először... Más banki visszajelzések, internetes kalkulátorok alapján.

Már letöltöttem a Merkantil oldaláról a "panasz-ujra számolás!" formanyomtatványát :)

2015. ápr. 21. 11:13
 67/120 anonim ***** válasza:
Bocsi, én 62-es voltam a 66-osban.
2015. ápr. 21. 11:20
 68/120 anonim ***** válasza:

64-es nézd meg a kalkulátorral a Raiffaisen 3,6 éves kezelési költséget számol,és az adataid alapján tényleg kb ilyen összeget kalkulál!

Ez biztató mert én is tőlük várok vissza 2007/10. személyi hitel után.

Neked van ott folyószámlád,mert nekem nincs úgyhogy várom a postást.Jöhetne mert nagyon kíváncsi vagyok!

2015. ápr. 21. 11:23
 69/120 anonim ***** válasza:

barka001!

És mit írsz a panasz kifejtéséhez? Azt hogy kevesled?

Vagy azt hogy az ilyen olyan törvény alapján te nem ezt az összeget tartód valósnak? Még ez ok is, de erre kiküldik hogy számoltak el abból meg minimum matematikusnak vagy közgazdásznak kell lenni hogy megértsük (és eldöntsük tényleg jó-e). részletes elszámolást meg le lehet tölteni a honlapról.(mondjuk azt se fogom sztem érteni)

vagy most bepróbálkoztak hátha a sok sötét ember a koncra ugrik és elfogadja és elég nekik a "beijesztés" hogy mi tudjuk igenis több jár vissza?

2015. ápr. 21. 11:55
 70/120 anonim ***** válasza:

69-es!

Nem túl bonyolult az űrlap, szerencsére. És igen, csak azt írom, hogy nem vagyok elégedett az elszámolással.

Ha meg sem próbálsz reklamálni (ld 2009 utániak) azt hiszik, elégedett vagy,elfogadtad,befogták a szádat.

Nem gondolom, hogy ijedségükben 400 ezret fognak postázni, de ha már még egy másik banki ember átszámolja, esetleg csurran cseppen vmi. Attól már jobban érzem magam. Ha meg ugyanazt hozzák ki, így jártam.

Nem én leszek az egyedüli, -talán, aki nem törődik bele. Valóban, az, hogy mit számolnak, szerintem teljességgel lekövethetetlen. Még ha az összes befizetett csekk, elszámolás, szerződés, átutalásról szóló papírod megvan.

2015. ápr. 21. 12:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!