Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Merkantil banktól valaki...

Merkantil banktól valaki kapott már elszámolási levelet, esetleg vissza pénzt?

Figyelt kérdés
Esetleg ha van kedved leírhatnád ha nem merkantil bankos is vagy h milyen banknál van/volt hitel és h érkezett e sms, levél, pénz. részletekkel (hitel összegével, futamidővel, státuszával) köszi
2015. márc. 29. 19:11
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 41/120 anonim ***** válasza:

Ma kaptunk levelet a merkantiltól, miszerint átadták az adatainkat a KHR-be.

fennálló tőke HUF, pénznem HUF, törlesztőrészlet kevesebb mint szokott és HUF.

Most ez mi? CHF-es hitelünk van.

2015. ápr. 14. 22:48
 42/120 anonim válasza:
Mi is kaptunk, ugyanígy.Én sem értem....
2015. ápr. 15. 07:36
 43/120 anonim ***** válasza:
53%

Van tartozásotok/elmaradásotok mert akkor tesznek KHR listára (rossz adós)? Mondjuk már van pozitív KHR is (jó adós).

Egyébként azt mondták a bankban hogy majd lesz a honlapjukon letölthető formanyomtatvány ha bajunk van az elszámolással. (jah azzal csak az van)

2015. ápr. 15. 08:02
 44/120 anonim válasza:
tartozás van, elmaradás nincs. Nem is az alényeg, hanem hogy frank volt, most meg forint
2015. ápr. 15. 08:05
 45/120 anonim ***** válasza:

elvileg nem forintosítják az autóhiteleket!

a merkantil honlapján:

"Részletes elszámolás letöltése honlapunkról

Amennyiben az elszámolásról szóló levélben szereplő elszámolásnál bővebb adattartalmú elszámolásra van szüksége, szerződésének részletes elszámolását letöltheti honlapunkról.

A részletes elszámolás az elszámolás postára adását követően 5 munkanapon belül kerül fel honlapunkra. Amennyiben az Öné még nem került feltöltésre, kérjük, látogasson vissza később!

A letöltéshez szükséges egyedi azonosítóját az elszámolásról küldött levél tartalmazza.

Az elszámolással és szerződésmódosítással kapcsolatos panaszok benyújtására vonatkozó részletes tájékoztatók:

Hirdetmény - az elszámolással és szerződésmódosítással kapcsolatos ügyfélpanaszok és bejelentések kezelése a Merkantil csoportban

Pénzügyi Békéltető Testület előtti eljárás és a döntés elleni jogorvoslat szabályairól szóló „Tájékoztató a 2014. évi XXXVIII. törvény és a 2014. évi XL. törvény hatálya alá tartozó fogyasztói kölcsönszerződés adósaival történő elszámolás és szerződésmódosulás (forintra történő átváltás, kamatmódosulás) kapcsán keletkező jogvita szabályairól” című tájékoztató"

forrás:

[link]

2015. ápr. 15. 08:21
 46/120 anonim ***** válasza:

Pozitív adóslistának küldték az adatokat, az benne van a levélben, nincs elmaradásunk.

A forintot nem értem én sem. Az ügyfélkapun nézem a tőke stimmel a levélben lévővel, de ott van árfolyamkülönbözet. És a levélben csökkent a törlesztőrészlet. Miért? A félreértések elkerülése érdekében ez nem az elszámolólevél!

2015. ápr. 15. 09:30
 47/120 anonim ***** válasza:
én meg most már semmit nem értek! eddig én mindent forintban láttam, csak meg volt adva a felvételi meg a jelenlegi árfolyam. CHF-ben soha nem volt közölve a tartozásunk, sem a törlesztőrészlet, sem a különbözet (még hitelfelvételkor sem!)!
2015. ápr. 15. 09:42
 48/120 PZsO ***** válasza:
Márciusi tartozásom 580.000 HUF. A törlesztő 71.000. Áprilisi törlesztő befizetve, tehát áprilisban már 510.000HUF. A KHR-es levélben pedig ez áll : "Fennmaradó tartozás 604.000HUF, törlesztő 38.000HUF..." Egyébként még másfél évig kellett volna fizetnem, de a fentebbi számokkal ez nem igazán jön ki, max fél évre. Nem tudom hogy jött ki a 604 az 510 után.
2015. ápr. 15. 16:22
 49/120 stephanus ***** válasza:

Lehet, hogy a Merkantil már sejt valamit?:)

[link]

2015. ápr. 15. 19:46
 50/120 anonim válasza:

Sziasztok!

Mi 2006.06.-hóban vettünk fel autóhitelt, 2600000Ft-t frankban,10 évre.Jövőre már letelne. Akkor mi se várjunk valami nagy "megoldást" a merkantiltól a leírtak alapján.

Nem kaptunk levelet, de még csak telefonon se mondanak semmit.

Több ismerősöm van más bankoknál akik kb ugyan akkor vettek fel autóhitelt mikor mi,csak más bankoktól,ők kaptak vissza/írtak jóvá nekik 500-700 Ft-okat? Ekkora különbségek lennének?

2015. ápr. 16. 05:53
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!