Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Merkantil banktól valaki...

Merkantil banktól valaki kapott már elszámolási levelet, esetleg vissza pénzt?

Figyelt kérdés
Esetleg ha van kedved leírhatnád ha nem merkantil bankos is vagy h milyen banknál van/volt hitel és h érkezett e sms, levél, pénz. részletekkel (hitel összegével, futamidővel, státuszával) köszi
2015. márc. 29. 19:11
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 21/120 PZsO ***** válasza:
Bízom benne, hogy az "egyéb" kategória nem az elszámolást jelenti, mert akkor ez egy megdöbbentően jelentéktelen jelképes összeg lenne. Én 2006-ban vettem fel 3,8mill-t 10 évre. Egyéb kategóriában pedig 140ezer forint.
2015. ápr. 6. 21:01
 22/120 stephanus ***** válasza:
az én ügyfélkapumban még semmi sincs, csak az én befizetéseim. Örülök, hogy még valaki reménykedik, de félek, ez az elszámolás lesz:( Merkantiltól ennyire futotta. Jelentkezem, ha nálam is megjelenik valami összegecske.
2015. ápr. 6. 22:56
 23/120 anonim ***** válasza:

5# vagyok! Felhívtam a bankot! Azt mondták hogy amit látok az ügyfélkapun jóváírást az a teljes összeg!

Egy biztos, ha kiküldik a papírt nem fogjuk elfogadni az elszámolást!

Sztem ha sokan így lesznek ebből botrány lesz!

Egy kis érdekesség:

[link]

[link]

Inkább perelünk!

2015. ápr. 7. 08:26
 24/120 PZsO ***** válasza:
30%
Másik hitelemnél, ami 1,2 mill. volt, 365.000HUF jött vissza. Az autó 3,8 mill, és 140.000HUF jönne vissza. A bankok ezt is sajátságosan értelmezik ezekszerint.
2015. ápr. 7. 09:47
 25/120 anonim ***** válasza:

PZsO!

És azt esetleg leírnád melyik banknál mennyit fizettél vissza összesen?! Mert az esetleg magyarázatot adhat a különbségekre! De nem akarom egyszerűen elhinni hogy a Merkantil olyan fene tisztességes volt hogy csak ennyivel többet gombolt le rólunk!

2015. ápr. 7. 09:53
 26/120 PZsO ***** válasza:
100%
Igen. 1,2 mill. hitel az OTP-től (ez a hitel törlesztve 4 hónapja), ebből visszajött 365.000HUF. Autóhitel Merkantiltól 3,8 mill., ebből kifizetve 5,5 mill. a törlesztés még folyamatban.
2015. ápr. 7. 10:05
 27/120 anonim ***** válasza:
47%

4 hónapja törlesztve = 4 hónapja fizetted ki? ugye?

Az az érdekes még hogy a Merkantil az OTP leány!

Kb. úgy állsz mint mi (5# válasz)

Valami nagy sumákság van az tuti!

2015. ápr. 7. 10:10
 28/120 PZsO ***** válasza:
100%
Igen, ki van fizetve. Valószínűleg, a Merkantil most épp így ügyeskedik. Tudja, hogy ebből problémák lesznek, de addig is még lehúzza az ügyfelekről azt amit lehet.
2015. ápr. 7. 10:25
 29/120 anonim ***** válasza:
47%

Igen igazad lehet! Hallottam már róla hogy a legszemetebb bank. pl 5 év után ki kellene adni az autó törzskönyvét de ezek csak peres úton hajlandóak kiadni!

Meg gondolják sok paraszt (és itt most magunkat is beleértem) olyan hülye hogy bekapja a horgot és szó nélkül elfogadja az egészet örül a kis összegnek nem mer kockáztatni hátha még annyit sem kap! Hát csak van akinek még megvan a józan paraszt esze!

Szervezkedjünk ellenük a gyakorin!!!! :D

2015. ápr. 7. 10:34
 30/120 PZsO ***** válasza:
69%

Én is írtam a Merkantilnak, és hivatalosan közölték, hogy "szó sem lehet róla", hogy visszaadják a törzskönyvet, de az opciós jog törlését azt engedélyezték.

Namármost... visszatérve az eredeti témához, valószínűleg már sokan visszafizették a felvett hitelt kamatostól, tehát ha most nem fizetnénk, akkor sem "károsítanánk" a bankot. Arról nem beszélve, hogy a hitel, mint deviza amúgy is csak egy dokumentációs technika. Autót már nem vehetik el, behajtókat meg már ellehet zavarni. Sokaknak már nem éri meg ügyvédet fogadni, és pereskedni, mert az ügyvéd átlagosan kb. 3-400.000-ért vállalja ezeket az ügyeket, sokaknak a tartozása 300-600.000, és ezek a perek 1-1,5 évig is eltartanak. Viszont, ha valaki mégis úgy határoz, mint ahogy én is fogok, akkor kezdje ezzel: ---> "Bank neve:

címe:

tárgy: részletes elszámolás kérés

Kölcsönszerződés száma:

Tisztelt Bank!

Megkaptam a fenti számú kölcsönszerződéssel összefüggő elszámolásukat.

Az 58/2014. MNB rendelet 2.§. (8) bekezdése alapján kérem, hogy az elszámolás számszaki ellenőrzéshez szükséges, teljes körű levezetését, valamint az adatok beazonosítását és értelmezését lehetővé tevő formátumban az elszámolás során figyelembe vett valamennyi adatot e kérelem beérkezésétől számított 5 munkanapon belül küldjék meg a számomra.

Dátum

Adósneve, aláírása"

Levelezési cím

(Fontos Tértivevénnyel!)

2015. ápr. 7. 10:46
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!