Merkantil banktól valaki kapott már elszámolási levelet, esetleg vissza pénzt?
PZsO!
És azt esetleg leírnád melyik banknál mennyit fizettél vissza összesen?! Mert az esetleg magyarázatot adhat a különbségekre! De nem akarom egyszerűen elhinni hogy a Merkantil olyan fene tisztességes volt hogy csak ennyivel többet gombolt le rólunk!
4 hónapja törlesztve = 4 hónapja fizetted ki? ugye?
Az az érdekes még hogy a Merkantil az OTP leány!
Kb. úgy állsz mint mi (5# válasz)
Valami nagy sumákság van az tuti!
Igen igazad lehet! Hallottam már róla hogy a legszemetebb bank. pl 5 év után ki kellene adni az autó törzskönyvét de ezek csak peres úton hajlandóak kiadni!
Meg gondolják sok paraszt (és itt most magunkat is beleértem) olyan hülye hogy bekapja a horgot és szó nélkül elfogadja az egészet örül a kis összegnek nem mer kockáztatni hátha még annyit sem kap! Hát csak van akinek még megvan a józan paraszt esze!
Szervezkedjünk ellenük a gyakorin!!!! :D
Én is írtam a Merkantilnak, és hivatalosan közölték, hogy "szó sem lehet róla", hogy visszaadják a törzskönyvet, de az opciós jog törlését azt engedélyezték.
Namármost... visszatérve az eredeti témához, valószínűleg már sokan visszafizették a felvett hitelt kamatostól, tehát ha most nem fizetnénk, akkor sem "károsítanánk" a bankot. Arról nem beszélve, hogy a hitel, mint deviza amúgy is csak egy dokumentációs technika. Autót már nem vehetik el, behajtókat meg már ellehet zavarni. Sokaknak már nem éri meg ügyvédet fogadni, és pereskedni, mert az ügyvéd átlagosan kb. 3-400.000-ért vállalja ezeket az ügyeket, sokaknak a tartozása 300-600.000, és ezek a perek 1-1,5 évig is eltartanak. Viszont, ha valaki mégis úgy határoz, mint ahogy én is fogok, akkor kezdje ezzel: ---> "Bank neve:
címe:
tárgy: részletes elszámolás kérés
Kölcsönszerződés száma:
Tisztelt Bank!
Megkaptam a fenti számú kölcsönszerződéssel összefüggő elszámolásukat.
Az 58/2014. MNB rendelet 2.§. (8) bekezdése alapján kérem, hogy az elszámolás számszaki ellenőrzéshez szükséges, teljes körű levezetését, valamint az adatok beazonosítását és értelmezését lehetővé tevő formátumban az elszámolás során figyelembe vett valamennyi adatot e kérelem beérkezésétől számított 5 munkanapon belül küldjék meg a számomra.
Dátum
Adósneve, aláírása"
Levelezési cím
(Fontos Tértivevénnyel!)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!