Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » K&H devizahitel visszatérítés!...

K&H devizahitel visszatérítés! Kapott már valaki visszatérítést a K&H Banktól?

Figyelt kérdés

Üdvözletem mindenkinek!

Ezt a kérdést lényegében azért hoztam létre, hogy akik devizában vettek fel hitelt, azok itt megtudják beszélni észrevételüket.

Van már olyan aki a K&H banktól kapott elszámoló levelet? Ha igen, név nélkül persze, leírná mikor mennyi hitelt vett fel, végtörlesztette e már, vagy még fut a hitele? Ileetve, hogy mennyi penzt számoltak el?

Válaszokat előre is köszönöm.

Szerintem minden válaszoló nevében beszélek most.

Sok mindenki tájékozódhat ezekből a válaszokból.

Legyen szép napja mindenkinek!

2015. márc. 19. 07:11
❮❮ ... 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 ... ❯❯
 181/549 csodafarkas ***** válasza:

A számítás menete

Ha magad akarod ellenőrizni, hogy helyes-e a tájékoztató levélben szerepelő elszámolási összeg, így kell számolnod:

Kiszámítod a hiteltartozás kezdeti devizaértékét úgy, mintha nem banki vételi árfolyamon, hanem az aktuális MNB-árfolyamon folyósította volna a bank az adott forintösszeget.

Az így megkapott devizatartozásból az eredeti kamat, a költségek és a futamidő szerint kiszámítod az átszámított törlesztőrészletet, szintén devizában.

A ténylegesen befizetett törlesztőrészletet az aktuális MNB-árfolyamon átszámítod devizára, és ebből a kivonod az átszámított törlesztőrészletet. Így megkapod az aktuális túlfizetést, ezt a normál, szintén devizában számított tőketörlesztéshez hasonlóan kivonod az aktuális (előző hónapban megmaradt) devizatartozásból. Az új, átszámított törlesztőrészletet ezután már ez utóbbiból számolod ki.

Ha ezt az átszámítást minden törlesztési időszakra megismételve végrehajtod egészen mostanáig, akkor megkapod a jelenlegi átszámított, csökkentett devizatartozásodat. A mostani és az átszámított devizatartozás különbsége az elszámolási összeg.

[link]

2015. ápr. 21. 09:39
 182/549 anonim válasza:
Unicredit se küldött még semmit. :(
2015. ápr. 21. 09:39
 183/549 anonim ***** válasza:
100%
Mkb bankos jelzáloghitelem van.2007-ben vettünk fel 6.000.000 forintnyi svajci frankot es fundamental kombinalt volt. A lakas vètelára 11.000.000 forint volt, 5 milliò önerõvel rendelkeztünk.Folyamatosan fizettük, tavaly nyáron adtuk el,az iszonyù magas törlesztõrèszletek miatt. 8.300.000 forintèrt,illetve belement 1.000.000 fundamenta,es a tartozas meg mindig 1,5 millio forint volt,melyet 2017 jùliusaig kellene törleszteni,havi 45.000 forinttal.Szerintem 13 millio körül fizettünk mar eddig vissza,nem tudom a pontos összeget.Levelet nem kaptam,de a fiòkba az ügyintezõ azt mondta,nem lát tartozást,márciuban mèg 1.2 milliò volt.Tájèkoztatást nem tudott adni,ha esetleg visszajárna pènz,milyen összeg!Csak várjam a levelet!!!:)
2015. ápr. 21. 10:11
 184/549 anonim ***** válasza:
100%

Ma megkerdeztem a postásunkat. Ő még csak otp-s és erstés levelet kezbesített eddig!!!

Most jelezték nekik, hogy 2millió levél jövő héten fog érkezni, így minden szabadságukat visszavonták jövő hétre!

2015. ápr. 21. 12:42
 185/549 anonim ***** válasza:
no comment...
2015. ápr. 21. 12:59
 186/549 csodafarkas ***** válasza:

"A pénzintézetek a devizahiteles levelek negyedét adták fel eddig - közölte a Magyar Posta Zrt. pénteken az MTI-vel.

A Magyar Posta közleményében felidézi, hogy a fogyasztói kölcsönszerződések elszámolását tartalmazó értesítéseket 2015. április 30-ig kell postára adniuk az érintett pénzintézeteknek. Az elszámolások ajánlott-tértivevényes levélpostai küldeményként érkeznek a fogyasztókhoz. A posta közölte, hogy a pénzintézetek eddig 450 ezer darab elszámolással összefüggő küldeményt adtak fel a postán, amely a várható mennyiség 25 százaléka, így a 75 százaléka a feladásra rendelkezésre álló időszak utolsó két hetére koncentrálódik.

A Magyar Posta tájékoztatása szerint az április 30-án feladott küldemények kézbesítését a hosszú hétvége miatt május 4-től végzik. A posta jövő héttől megerősíti kapacitását a küldemény feldolgozása, kézbesítése és a postai átvétel területén, hogy ne alakuljon ki jelentős torlódás sem a kézbesítésben, sem a postai átvétel során - írja közleményében a Magyar Posta Zrt."

2015. ápr. 21. 13:29
 187/549 anonim válasza:
100%
Végre megérkezett a pénz! Levelet még nem kaptam, de az sms most jött, 553000 Ft-ról. Unicredit bank, 2007-ben felvett 4 milliós összeg, ami 2010-ben lett végtörlesztve a lakás eladása után. Összesen kb. 6 millió lett befizetve, így kaptunk most 553000-et. Bevallom kevesebbre számítottam.
2015. ápr. 21. 17:10
 188/549 anonim ***** válasza:
Az szép!A mi hitelünk is hasonló,csak 2006ban felvett és 2010ben kifizetett lakáshitel..5,2millió...Hát kiváncsi leszek mennyi lesz az annyi...
2015. ápr. 22. 08:34
 189/549 csodafarkas ***** válasza:
A 186-ost kérdezném, hogy 6 milliót fizettetek rá a 4 milliós tőkére, tehát összesen 10 ment vissza, vagy 4+2millió?
2015. ápr. 22. 08:52
 190/549 anonim ***** válasza:
Sziasztok sorstársak! Ugye, még mindig semmi K&H bunkóktól. Ezek a tetvek a héten el sem indítják a leveleket, de remélem aki csak teheti az elszámolást követően megszopatja ezt a tetű bankot. Amikor befelé kellett szedni a pénzt, akkor sokkal aktívabbak voltak. Ezzel a tempóval kíváncsi leszek, hogy a 15 nap alatt, ami a kifizetésre rendelkezésükre fog állni, hogy fogják tudni lekezelni az összes ügyfelet, akit most szívatnak. Habár a döntést a több milliót kereső köcsög vezetőik hozták, majd a bankban dolgozó szerencsétlen ügyintézők nem tudnak hazamenni a családjukhoz időben:)
2015. ápr. 22. 10:06
❮❮ ... 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!