Mit tehetek a bank ellen, hogy ne zaklasson?
A 77%-os válaszoló teljesen logikusan levezette, hogy ez miért nem a kérdező sara, erre ő van lepontozva!
Ez egy vicc...
Nem azért nem áll szándékomban visszafizetni a pénzt, mert egy szemét alak vagyok, hanem mert ellenkező esetben a bank se segitene semmit. Aki hibázik, az felel érte. Nekem számitana, most kiadni mégegyszer kiadni azt a pénzt, főleg hogy 4 hónapja történt a hiba a bank részéről. Ha akkor szóltak volna, gondolkodás nélkül visszafizettem volna.
Úgy pedig pláne nincs kedvem visszafizetni, hogy egy bocsánatkérést sem kaptam, ellenben telefonáltak este nekem is, és a lakástulajnak is, felkerestek személyesen a munkahelyemen fenyegetőzve és mikor személyesen mentem a bankba beszélni, akkor is lekezelő hangnemben beszéltek velem. Ezek után egyáltalán nem érzem úgy, hogy kötelességem visszaadni a pénzt. Tényleg csak tudni szeretném, hogy indithatnak-e pert ellenem, valamint hogy letilthatják-e ezért a kártyámat.
"Nekem számitana, most kiadni mégegyszer kiadni azt a pénzt,"
Miért adnád ki "még egyszer" azt a pénzt? Ha jól értelmezem a kérdésed, négy hónappal ezelőtt más számlájáról vonták le az összeget, a tiédről nem. Vagyis te még egyszer sem fizetted ki, legfeljebb azt hitted. Valójában most fizetnél először.
Mellesleg törvény van rá, hogy a jogtalanul kapott pénzt, függetlenül attól, hogy kinek a tévedéséből került hozzád, köteles vagy visszafizetni.
"mert ellenkező esetben a bank se segitene semmit."
Ezt te igy magadban eldontotted?
Nekem dolgozott bankban rokonom, es volt olyan eset amikor az ugyfel szamlajarol tevedesbol konyveltek le, azonnal visszaadtak a penzt.
Ha te komolyan el tudod kepzelni hogy a bank csak ugy megtart penzosszegeket, akkor hulyebb vagy mint eddig tuntel.
" Ha ő már visszatette a pénzt saját zsebből, akkor milyen jogi alapon követeli tőlem?"
Azert ba*meg mert az nem a te penzed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!