Ha mégis kiderül hogy jogtalanul fizettetett ki a bank velem 1.2M -t azért az autóért amit 800e -ért vettem, akkor mi történhet? Már lejárt a törlesztő 1 éve.
A. Semmi
B. Fizetnek vissza xy összeget
C. A tulfizetést visszakaphatom
Egyrészt ezek a "hallottam" dolog általában mind kamu - szándékos feszültségkeltés kihasználva a hitelesek sz@r helyzetét (és ált. az alacsony IQjukat...).
Semmi esélyed nincs még arra se, hogy eljuss odáig, hogy bármit bizonyíts.
Amúgy 800e 1,2M-ért nem is volt rossz hitel, nem értem miért panaszkodsz.
Idézek egy hozzászólást egy fórumbol.
"Tudtommal mindenki magyar forintot kapott, és magyar forintban adja vissza a hitelt is. Ha a bankok ténylegesen svájci frankban hiteleznének, akkor nagy lenne a káruk, ezt egyik bank sem teheti meg, hogy ekkora kárt megengedjen magának. Ez olyan haszonkulcs, ami már törvénytelen, és fel is lehet jelenteni a bankokat, függetlenül, hogy milyen a szerződést kötöttek. Egy jogász, biztos meg tudja, ezt oldani, hisz a magyar törvények, ha nem változott, nem engedik meg az irreális hasznot. Amúgy sem svájci hitel, amiben csak névlegesen jelenik meg a svájci frank, és sehol nincs svájci frankú pénzforgalom mögötte. A bankok, már régen minden svájci frankú hitelüket átcsoportosították más pénznembe. Szóval jól átverik az embereket."
Ezt az idézetet tipikusan egy olyan hozzánemértő laikus írta, akinek a leghalványabb fingja sincs arról, hogy a magyar törvények mit engednek, illetve szemmel láthatóan annyira sötét, hogy nem érti a különbséget a svájci frank hitel és a svájci frank ALAPÚ hitel között.
De segítek:
NEM tudsz ezért beperelni senkit.
A félreértések elkerülése végett:
Nem devizában vetted fel a hitelt, hanem "deviza alapú" hitelt vettél fel.
Üdv
"Ugy hallottam hogy nem számolhatják svájci frankban az autó árát ha én forintban vettem felt a hitelt és forintban fizettem ki. Tegyen rá 100-150e-t hogy legyen haszna, nem bánom. De 400e kamat, mialat az autó csak veszített az értékéböl..."
Ha átszámítanák Forintra a hitelt, te még fizetnél rá bőven. Ugyanis nem annyi a kamata a Forintnak, mint a svájci franknak. 10% haszon 3-4-5 év alatt, vagyis évi 3-4%? Ez kevesebb, mint az infláció. Kevesebb, mint ha befektetné a bank a pénzét valami jövedelmezőbb üzletbe. És még nem fizetett alkalmazottat, nincs haszna. A 3-4-5 évre 50% kamat még tényleg nagyon jnak mondható, évi 10-15% nem valami magas.
"De 400e kamat, mialat az autó csak veszített az értékéböl..."
Valószinűleg tudtad előre, hogy legalább ennyi lesz a kamat, te mégis aláírtad a szerződést. Az értékvesztést is tudtad előre, mégis aláírtad a szerződést. Ha szerinted rossz üzletet csináltál, akkor nem a bankban, hanem magadban kell a hibát keresned.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!