Ki hány éves lesz, mikor lejár a lakáshiteletek?
Az egyik kérdés kapcsán jutott eszembe ez a kérdés. Szeretnénk családot, de nyilván nem egyszerű. Jelenleg albérletben vagyunk, az össz megtakarításunk 180.000 forint, tehát nem sok. Plusz a férjemre még kötöttem egy biztosítást, ami 2019-ben jár le, kb. 1-1,2 millió lesz. Szeretnénk elindítani egy fundamentát, sajnos csak 1-et tudunk majd, mert kell a lóvé, és ha gyereket szeretnénk, csak egyet tudunk elindítani. A lényeg, hogy szeretnénk, ha minél kevesebb időre kell majd hitelt felvenni, de azt is csak kb. 7-9 év múlva tudjuk majd. A férjem akkor lesz 40. Szeretnénk, ha azért nem a nyugdíjas időkig kéne fizetni. Nektek mikor jár le? mennyit fizettek? hány évre vettétek fel?
Albi vagy hitel?
Ha havi 20-25. ezret nem tud az ember félretenni albérlet mellett akkor jobb ha nem gondolkozik hitelben, mert ennyivel biztos többet kell törleszteni mint az albérlet.
Nyugdíjas koromba nem kell albérletet fizetnem mert addigra teszek félre annyi pénzt, hogy legyen lakásom.
16-os vagyok köszi a lepontozást!
Árverésen vettük a becsérték 50%-ért, elvette a bank, az előző tulajdonosoktól, rengeteg tartozás volt rajt, és sok végrehajtás kérő,az előző tulajoknak ezek után is sok sok millió fent maradt amit vonnak tőlük szinte egész életen át! Volt már egy családi házunk poton pénzért szintén árverésen vettük meg akkor lakhatatlan volt, megcsináltuk, felújítottuk az évek folyamán én és a férjem, majd sikeresen eladtuk akkor sem volt hitel azon sem, és annak az árán, kellett még egy kicsit hozzátenni meg vettük ezt, mivel azt kinőttük. Sajnos szülői támogatásra sem lehetett számítani egyikünk részéről sem.
Azért lettem lepontozva mert 24 éves koromban tehermentes házam van?
Mi 4.8 m vettünk fel 20 évre. Az önrészünk 3.4 m volt.
Van lakástakarékunk, ami jövőre jár le. Akkor fogjuk 0 költség nélkül a hitelbe törleszteni.
Havi törlesztőrészletünk 35 ezer forint. 58 m2 lakás, 1+2 félszobás, kamrás.
Van egy 21 hónapos lányunk és várjuk a második gyermekünk.
Papírforma szerint én 46 éves leszek, a párom pedig 49 éves.
Azért írtam a papírformát, mert sokkal hamarabb kifogjuk fizetni a hitelt. Örökségemből van a bankba 6,5 m forintom, ami még le van kötve 5 évig.
Ráadásul hitelfelvétellel egy időben nyitottam havi 20 ezer forintos lakástakarékot 5 évre. Ennek az összegét is belefogjuk rakni a törlesztőbe.
Szóval, ha minden a tervek szerint megy, akkor a korunk lecsökken 10-12 évvel, mire a hitelünk megszűnik.
Egyébként 4 évig albérletben éltünk. Sajnos 4 év alatt 7× költöztünk. Az egyik lakás bírósági perben volt, a másik önkormányzati cigány negyedes volt (párom vidéki egyetemen tanított akkor), a harmadik lakásnál meg a tulaj hazajött külföldről és közölte, hogy gyerekkel pakolhatunk kifelé azonnal. Közvetítőn keresztül vettük ki, mivel saját kezűleg írta alá a bérleti szerződést anno, így tisztában volt a terhességemmel, hiszen bele volt foglalva (saját kérésünkre) az albérleti szerződésbe.
Nekem elegem lett az albérletekből és biztos fedélt akartam biztosítani a családomnak. Emiatt döntöttem úgy, hogy saját lakást akarok.
A párom munkájából kifolyólag elég sok helyen tanított már (belföld, külföld). Amikor tudtam/tudtuk, követtük őt.
Ha esetleg úgy adódna, hogy megbízásban megint testvér egyetemen/főiskolán tanítana, akkor mennénk utána persze (már ha, itthon lennék a gyerekekkel és nem dolgoznék már újra).
Ugyanis a munkahelye minden költséget átvállal (albérlet+közüzemi számlák)!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!