Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Ki hány éves lesz, mikor...

Ki hány éves lesz, mikor lejár a lakáshiteletek?

Figyelt kérdés

Az egyik kérdés kapcsán jutott eszembe ez a kérdés. Szeretnénk családot, de nyilván nem egyszerű. Jelenleg albérletben vagyunk, az össz megtakarításunk 180.000 forint, tehát nem sok. Plusz a férjemre még kötöttem egy biztosítást, ami 2019-ben jár le, kb. 1-1,2 millió lesz. Szeretnénk elindítani egy fundamentát, sajnos csak 1-et tudunk majd, mert kell a lóvé, és ha gyereket szeretnénk, csak egyet tudunk elindítani. A lényeg, hogy szeretnénk, ha minél kevesebb időre kell majd hitelt felvenni, de azt is csak kb. 7-9 év múlva tudjuk majd. A férjem akkor lesz 40. Szeretnénk, ha azért nem a nyugdíjas időkig kéne fizetni. Nektek mikor jár le? mennyit fizettek? hány évre vettétek fel?

Albi vagy hitel?

2013. ápr. 5. 12:24
1 2 3
 11/27 anonim válasza:
54%
25 évesen vettük fel, 20 évre. Eddig 8 év ment le belőle. Az a vicc, hogy már ott se lakunk, anyukám költözött oda, mert neki el kellett adnia a saját lakását.
2013. ápr. 5. 13:25
 12/27 anonim ***** válasza:
62%
25 évesek vagyunk és egyelőre albérlet pártiak. Ha tehetnénk, akkor persze egyértelműen saját lakásunk lenne. Jövőhónapban születik meg a babánk, úgyhogy most spórolás kizárva. Kb. 4 év múlva lesz annyi önerőnk, hogy hitelt kapnánk. De én egyáltalán nem vagyok benne biztos, hogy érdemes lenne-e belemenni, mert mi van, ha költöznünk kellene egy másik városba. Két lakásra fizessünk? Majd ha nyakunkba szakad a lottó ötös, akkor talán lesz saját lakásunk :-D
2013. ápr. 5. 13:28
 13/27 anonim ***** válasza:
62%
Mi arra jutottunk, hogy nem veszünk fel hitelt. Még 2-3 évet mindenképp szeretnénk várni, amíg gyereket vállalunk, és most egyre inkább azon gondolkozunk, hogy ezt az időt kihasználjuk és kimegyünk Angliába dolgozni. Így várhatóan egy éven belül megvan a lakás ára, és mondjuk még egy-két évig ha kint vagyunk és félreteszünk, egész jó esélyekkel indulunk, és még mindig nem vagyunk 30 évesek.
2013. ápr. 5. 13:32
 14/27 anonim ***** válasza:
41%

Akik nem szeretnének saját lakást, ők mennyit keresnek (bejelentve)?

Biztosak benne, h nyugdíjas korukban is ki tudják fizetni ugyanúgy az albérleti díjat (már ha egyáltalán lesz nyugdíj)?

2013. ápr. 5. 13:46
 15/27 anonim ***** válasza:
70%

Mi 1 milliót vettünk fel, 10 évre. Havi 14673 Ft fizetünk.

Én (nő) 33 éves leszek, párom 39 mire lejár a hitelünk.

2013. ápr. 5. 14:01
 16/27 anonim ***** válasza:
23%
24 éves vagyok, most várjuk a férjemmel a harmadik babánkat, van egy 90 négyzetméteres családi házunk jó nagy területtel, a ház teljes mértékben teher mentes, és nem is szándékozunk rá hitelt felvenni, ezért is vásároltuk úgy, hogy a kiskorú gyermekeink nevére, hogy véletlenül se legyen olyan, hogy bármikor elvihesse a végrehajtó. Soha nem vennénk fel jelzáloghitelt.
2013. ápr. 5. 14:10
 17/27 anonim ***** válasza:
73%

10-es vagyok.

16-tol kérdezem, hogy mibol tudtatok házat venni 24 éves korodra 2 gyerek mellett?

Mi azért vettunk ki pénz, mert abbol vettuk a házat. Ezért kellett a házat rárakni.

2013. ápr. 5. 14:21
 18/27 anonim ***** válasza:
70%
2013. ápr. 5. 14:42
 19/27 anonim ***** válasza:
54%
65 évesek lettünk volna, de visszafizettük az egészet örökségből! Majdnem teljes anyagi csőd lett a vége.
2013. ápr. 5. 15:21
 20/27 anonim ***** válasza:
62%
Albérletben lakom, mellette gyűjtöm a pénzem, de saját lakást csak 45-50 éves koromra szeretnék, mert addig összejön annyi megtakarítás, hogy ne kelljen hitel. (Mindezt persze nem Magyarországon csinálom, hanem külföldön.) Otthon esélytelen lenne így megoldani.
2013. ápr. 5. 16:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!