Mi van akkor, ha valaki be van jelentve munkanélkülinek, kapja a segélyt, és közben teherbe esik, és mire lejár, addigra meg is szül? Akkor gondolom csak a gyest fogja kapni, és fizetheti maga után a TBt, ugye?
Ha munkaidőnek számít az jó, csak úgy tudom, hogy most már egy évnek kell meglennie, az meg úgy sem lesz meg a munkanélkülivel sem, ha most babás vagyok.
De az tényleg jó, hogy szülés után nem kell fizetnem a TBt magam után...
kedves 14:56os!csak gyest kapsz, mert nem volt annyi bejelentett napod?És hogy jöttök ki, már ha megkérdezhetem?
Mert úgy tűnik nálunk jön a pici(mondjuk szeretnénk is)de most jöttünk vissza nemrég külföldről, és a 180 napot csak csak összehoztam volna, de az egy év már nem fér bele szerintem.
16:39: folyamatos idő kell tudtommal.
Én vagyok az előző GYES-es. Én is azért vagyok így, mert külföldön éltem előtte és nem dolgoztam, hanem tanultam. Ideiglenesen vagyok Mo-n. A GYES + családi nem olyan sok, de több, mintha azt se kapnál. Más országban ennyit se adnak.
igen, én is úgy vagyok vele hogy nem sok, de több mint a semmi...csak tudod, erősítő tud lenni, ha tudja az ember, hogy más is van hasonló cipőben, hogy nem kap gyedet...:)
Ja és én úgy tudom, hogy a szülést megelőző 2 éveben kell meglennie a 365 napnak, ha 2010május1 után szülsz, szóval nem muszáj hogy folyamatos legyen.De azért kérdezz utána hivatalos helyen is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!