Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Most, hogy dönthetnénk okosan...

Most, hogy dönthetnénk okosan szerintetek? Melyikünk menyen munkanélkülinek?

Figyelt kérdés
A kislányom óvodába hordása miatt valamelyikünknek ott kell hagyni az állását.Ugyan annál cégnél dolgozunk mindketten.De nem engednének egyikünknek sem,hogy hamarabb eljöjjünk a munkahelyről,vagy,hogy később menjünk be.Nehéz fizikai munkát végzünk ott mindketten és kilátás sincs másik állásra.
2010. okt. 19. 17:24
 1/9 anonim ***** válasza:
18%
Szerintem neked kene.Te vagy a no nem?
2010. okt. 19. 17:30
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Hát...nem egy egyszerű eset,de ebben csak ti tudtok dönteni,nem mi!Ki az aki máshol előbb el tudna helyezkedni?Ki maradna inkább otthon!

Sok sikert a megoldáshoz és szurkolok,hogy még is jó legyen?

2010. okt. 19. 17:30
 3/9 anonim ***** válasza:
52%
Egyértelműen a nőnek. Nőként lehet még esély részmunkaidős állásra valahol máshol...ha szerencséd van.
2010. okt. 19. 17:31
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Megkérdeztétek már, hogy megengednék e? Amíg nem kérdeztétek meg, nehogy ott hagyjátok a munkahelyet.

Ötletem: egy diák lányt, akinek jól jönne a zsebpénz és közel lakik hozzátok megbízhatnátok, hogy vigye hozza oviból. Egyik sem megy? Sem az elvitel, sem a hazahozatal? Mert bevinni már reggel 6 után is be lehet úgy tudom, és akkor az a fiatal lány, (babysitter) meg hazavihetné. Bár persze ki kell számolni,hogy hogy jöttök ki jobban, ha adtok egy babysitternek havi 20-25 e ft-ot a fizetésből, (ennyiért már egy diáklány boldogan elvállalja, én is csináltam 20 évesen), vagy ha munkanélküliből éltek. De tudod a munka nélküli nem örökre jár ám, és utána mi lesz? Mondjuk ha amíg kapjátok a munkanélkülit elkezdenétek valami vállalkozás félét, hogy mikor lejár legyen munka... De szerintem ész nélkül ne hagyjátok ott a munkátokat. Sőt, amúgy lehetne ez a bébysitter idősebb hölgy is, bárki, akinek jól jön.. Mit szólsz?

2010. okt. 19. 17:32
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Inkább találjatok valakit aki elviszi, ha nincs ilyen rokon, lehet, hogy még jobban megéri fizetni valakinek pár óra gyerekvigyázásért, mint feladni egy munkahelyet, különösen, ha nem találnátok így se úgyse olyat, aminél megoldható lenne.

Hány órát dolgoztok? A legtöbb oviban már 5-ig, fél hatig ott vannak, kérdezzétek meg, hátha lehet valamit egyezkedni az ovival is)

2010. okt. 19. 17:33
 6/9 A kérdező kommentje:
Az a baj,hogy hajnali 5-kor kezdődik a munkaidő,és amíg van áru bent kell maradni.Hanem túlórázol akkor kirúgnak.Nem családbarát munkahely sajnos mióta ujj vezetés van.Több mint 3 éve vagyok itthon,már mennék dolgozni nagyon.De a férjem is ugyanazt mondja mint Ti..
2010. okt. 19. 17:36
 7/9 anonim ***** válasza:
65%

Esetleg a szomszédban egy idős néni, aki (akár pénzért is nyugdíkiegészítésnek) hozná-vinné, vigyázna rá?

Ha semmiképp, akkor szerintem inkább a nő maradjon otthon, mert csak ő az, aki jobban kézben tartja a családot... szerintem. Egyenlőségpárti vagyok, de ha Te maradsz otthon, vállalhatsz mellékállást, vezetheted a háztartást, és ami szerintem nagyon fontos a mai világban, megőrizheted a párod büszkeségét azáltal, hogy Ő viszi haza a több pénzt. Tudom, ez elsőre nagyon hülyén hangzik, de találkoztam már olyan családdal, ami azért ment tönkre, mert a férfi hosszú távon nem tudott megbírkózni azzal, hogy nem ő járult hozzá legnagyobb mértékben a kasszához.

2010. okt. 19. 17:49
 8/9 A kérdező kommentje:
17,49-es van abban valami amit írsz.A páromat ismerve.Sajnos nincs senki aki vigyázni tudna a lánykámra.A nagyszülők idősek és betegesek.Aki megtehetné,hogy elhozza úgysem tenné meg csak 1-2 alkalommal.10-12 órát is dolgozik a párom 1 nap,én a csomagolóban 12-14 órát dolgoznék ha van munka.Nem tudom ígyis úgyis rossz.Köszönöm a tanácsokat.
2010. okt. 19. 18:02
 9/9 anonim ***** válasza:

"De nem engednének egyikünknek sem,hogy hamarabb eljöjjünk a munkahelyről,vagy,hogy később menjünk be."

"Aki megtehetné,hogy elhozza úgysem tenné meg csak 1-2 alkalommal"

Ezek hallatán csak azt tudom kérdezni, hogy megkérdeztétek már? Tényleg nincs egy szomszéd, vagy valaki a közelben, aki ráér? Nyugdíjas, munkanélküli, akivel meg tudnátok egyezni? Ne szívességet kérjetek, hanem ajánljatok fel egy összeget, amennyiért megérné nektek, hogy ne kelljen otthagyni egyikőtöknek sem a munkahelyét. A párom példáját tudom csak felhozni: távol éltek a nagyszülei. Akiknél ovi, iskola után töltötte az időt addig, míg a szülei haza nem értek, idős szomszédok voltak. Máig úgy emlegeti őket, hogy maminkó és papinkó. Kialakult közöttük a kötődés. Tudta, hogy nem a nagyszülei, de jól kijöttek és az öregeknek meg lett egy pótunokájuk, akit dédelgethettek. Talán ti is találnátok valakit...

2010. okt. 19. 18:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!