Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha lejár a magán nyugdíjpénztárnál a 10 évem, és kiveszem a pénzt, akkor abból köteles vagyok a gyerektartást "megtoldani"?
Figyelt kérdés
Abból is jár a 20%,vagy az nem minősül jövedelemnek?2010. ápr. 6. 18:58
1/9 anonim válasza:
Én úgy tudom, hogy a magánnyugdíjpénztárból nem veheted ki a pénzt 10 év után. Az az önkéntes nyugdíjpénztárnál lehetséges. A kettő nem ugyanaz!
2/9 anonim válasza:
Jól tudja az előző válaszoló. A kötelező magánnyugdíjpénztárból nem tudsz pénzt kivenni. Ha nyugdíj előtt meghalnál, akkor az örököseid megkapják a te általad befizetett összeget.
Az önkéntes magánnyugdíjnál 10 év után csak a hozamot veheted fel de abból 40 % adót vonnak le. 20 év után veheted fel az összeget a járulékaival.
Egy magánnyugdíjpénztár referens
3/9 anonim válasza:
Így van A magánnyugdíj pénztári befizetés nem vehető ki. Azt vagy az állami nyugdíjba fizeted vagy a magánynyugdíj pénztárba.
Csak az önkéntes vagy önsegélyező vehető fel 10 év után.
4/9 A kérdező kommentje:
Akkor önkéntes nyp.A kérdés az,hogy jár-e belőle a gyereknek?Követelheti az anya?
2010. ápr. 6. 19:18
5/9 anonim válasza:
Nem vagyok benne biztos, de mivel ez nem jövedelemnek minősül ezért nem.
Ez egy "megtakarítás" tkp.
6/9 sulfur válasza:
Én annyit szűrtem le gyerektartás ügyben, hogy csak a munka után járó bér ( és a toldalékai, mint 13. havi, jutalom) képezi az alapját. Persze, nem tudom, a bíróság hogyan határozna, mert ugye a nyugdíjpénztári befizetés a közösen eltöltött időben történt, szóval a házasságban élők közösen hiányolhatták. De szerintem nem. Én sem akarok fizetni utána.
7/9 anonim válasza:
Nem, nem jár belőle semmi, mivel a bruttó béredből már egyszer levonták a gyerektartást, ezt a maradékból raktad félre. Mint a normél megtakarításod, ami a bankban van (esetleg, ha van...). Abból se jár semmi, ahogy ebből se.
8/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2010. ápr. 7. 10:06
9/9 sulfur válasza:
21:33-nak szerintem nem a bruttó bérből kell fizetni a gyt-t, hanem a nettóból! Ha a bruttóból vonnák, nemigen maradna semmi. Az adó kb 50%, két gyerek esetén még 40 %, az már 90%. Maradna 10%?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!