Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Négy éves tízezres fundamentán...

Négy éves tízezres fundamentának mennyi a számlanyitási díja?

Figyelt kérdés
Köszönöm a választ előre.

2013. márc. 1. 18:34
1 2 3 4 5
 21/48 anonim ***** válasza:

A kérdező kifejtette, hogy jelen pillanatban becsapták, tehát elégedetlen.

Nem a Fundamentával elégedetlen, hanem azzal, aki becsapta.

Én is kedvelem a Fundamentát, vannak jó konstrukciói, de vannak az OTp-nek is még akkor is, ha Te ezzel nem értesz egyet.:)

Te az OTP LTP-vel elégedetlen vagy, mert egyszer megjártad velük. az a gond, hogy érzelmi alapon ítélsz.

Én már az összes pénzintézet ügyfelei között láttam károsultakat, a Fundamentánál is többet, de ettől még nem állítom, hogy a cég és a termékeik rosszak lennének.

2013. márc. 2. 18:18
 22/48 anonim ***** válasza:

"Ha egy szerződő magasabb megtakarítást helyez el, az az első két évig nem probléma. Csalódás utána érheti"

Ezt kifejtenéd bővebben a 10.000Ft-os, 4 éves szerződés esetében?

2013. márc. 2. 18:21
 23/48 anonim ***** válasza:

"A kérdező kifejtette, hogy jelen pillanatban becsapták, tehát elégedetlen."

Ez teljesen világos. De hogy jutottunk el innen az OTP-hez, hogy kerültek elő a bezzeg független tanácsadók?

Egy dolog van, ami irritál, ha valaki mellébeszél.

A másik: nem , nem fejtek ki semmit, ennek kettős oka van. Egyrészt ez a "fórum" nem ezért van, másrészt miről beszélgessek olyan emberrel, akinek hiányosak az ismeretei az ÁSZF-ről és a lakástakarékok működéséről?

Nem mellesleg biztos bennem van a hiba, de nekem a 621 114 Ft kevesebbnek tűnik, mint a 664 770 Ft, de ez bizonyára az én matematikai ismereteim hiányossága miatt van. A futamidő differencia pedig mindössze 3 hónap.

2013. márc. 2. 18:27
 24/48 anonim ***** válasza:

Az EBKM mutató pont azért van feltüntetve a megtakarításoknál, hogy pontosan összehasonlíthatóak legyenek a különböző termékek.

A 3 hónap különbség (mínusz a 3 hónap befizetései után járó 30% állami támogatás) azt eredményezi, hogy az OTP LTP EBKM mutatója alapból jobb. Akciós időszakban pedig még jobb.

Igazán hasznos lett volna a fórumozók számára (is), ha kifejted, miért is tájékoztattam félre a kérdezőt azzal, hogy nem kell szerződést módosítania 10.000Ft-os megtakarítási program esetén, elvégre számára ez lenne a leghasznosabb, de ha nem, hát nem:).

2013. márc. 2. 18:46
 25/48 A kérdező kommentje:

28%-os válaszoló, a 9-es válaszodra:

Amit ebben leírtál, pont amiatt nem vagyok határozottan a panasztétel mellett. bizonyítékom nincs, hogy én tudtam mit akarok kötni, arra sincs, hogy ő letagadta, hogy a megkötötten kívül lenne még másik konstrukció is, mindössze a szavam van az övé ellen, és mi bizonyítja, hogy én mondok igazat?. De ezt már leírtam egyszer.

Az értelmi képességemet pedig engedje már meg a világ, hogy ne döntse el egy idegen előre, csak azért, mert ő már megtapasztalta, hogy vannak emberek, akik képesek nem úgy érteni a dolgokat, ahogy azok vannak.

Az pedig egyáltalán nem normális szerintem, hogy "előrelátásból" bizonyos konstrukciót nem említ. Pláne ha letagad!

Megkérdezhetném, hogy mi a félre érthető abban, amit leírtam? Nem kötözködésképpen, valóban érdekel. Ugyanis úgy volt, ahogy itt leírtam, tehát hasznos lenne tudnom, ha valami valóban félre érthető volt, mert akkor mikor találkozunk, én is úgy állok a dologhoz.

Cseresznyefa!

Az, hogy a devizahitelünket nem fogjuk tudni kiváltani úgy, ahogy az illető levezette, az már ott nyilvánvaló volt számunkra. Amikor "kellett", akkor nagyobb számot mondott, amikor pedig "kellett", akkor pedig kisebbet. Ezt meg is jegyeztem neki, de szemrebbenés nélkül maradt az "igaza" mellett. Akkor döntöttem úgy, hogy nem vitatkozok vele, meghallgatom, majd a végén megkötjük amiért jöttünk. Én naív...Ekkor jött az, hogy letagadta a hitel nélküli konstrukciót.

2013. márc. 2. 19:11
 26/48 A kérdező kommentje:

Na igen, az valóban nagyon hasznos lett volna, ha megmondod az okát.

Viszont akkor így marad a telefonos érdeklődés, ahogy Cseresznyefa ajánlotta.

Bár nem értem, itt miért nem válaszolhatod meg ezt a kérdést.

2013. márc. 2. 19:20
 27/48 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező, az egyik ügyfelem bement anno az OTP-be megkérdezni, hogy fizethet-e többet a 10.000Ft-nál havonta a 4 éves szerződésére, ha van pluszpénze és így is megkapja-e rá az állami támogatást. Azt a választ kapta, hogy igen...

Én viszont egy igen érdekes dolgot tapasztaltam tavaly az OTP-ben. Egy másik ügyfelem a 4 éves szerződését szerződésmódosítás nélkül tovább fizette 8 évig.

A lejárt szerződés után a 8 évre megkapta az állami támogatást (hitelt már nem tudott igényelni) és még a szabad felhasználású jogot is megkapta, mintha 8 éves lett volna a szerződése.

Szerintem a Lakástakarék pénztári törvény ebben egységes, úgy gondolom, hogy a Fundamentánál sincs ez másképp.

2013. márc. 2. 20:25
 28/48 anonim ***** válasza:
Cseresznyefa, hagyjuk ezt az értelmetlen farokméregetést. Neked kéne a legjobban tudnod, mennyire fals az EBKM-re hagyatkozni. Azt viszont kívánatosnak tartanám, ha befejeznéd a fals információk közlését és a bújtatott kampányolást, mert etikátlan és undorító. És hogy miért nem válaszolok? Mert nem támogatom sem passzív, sem aktív módon a fórumokon való érdeklődést és az ilyen módú tájékoztatást. Minden területnek megvan a maga illetékes és főleg kompetens köre, akiknek az a feladata, hogy felvetődő kérdésekre válaszoljon anélkül, hogy gusztustalan, bújtatott célzásokkal járatna le másokat. Cseresznyefa minden, csak nem kompetens és nem etikus. Ha a saját területéről tájékoztatást ad, az az ő dolga, ha abba is belekotnyeleskedik, amiről csak félinformációi vannak, az viszont kiakaszt.
2013. márc. 2. 20:28
 29/48 anonim ***** válasza:

"Ekkor jött az, hogy letagadta a hitel nélküli konstrukciót.

"

Például ez a mondatod. Ha tőlem valaki megkérdezi, hogy a Fundamentának van-e hitel nélküli konstrukciója, erre a kérdésre simán rámondom, hogy nincs. Mondom, nem tudhatom, mi hangzott el, ennyi információból nem okos dolog bármit is mondani. Sajnos benne van a pakliban annak a lehetősége is, hogy a tanácsadó nem volt kellően körültekintő, ahogy a szándékosság is elképzelhető és még azzal sincs bajom, ha valaki egy megállapítással idáig megy. Amikor viszont kezdődnek a különböző (á, én azt nem is úgy gondolom, mégis úgy hangzik) sunyin célozgató és valahogy mindig általánosító mondatok, akkor a bicska kinyílik a zsebemben. Engedtessék meg nekem, hogy az ilyen okádék viselkedéstől kiakadjak és ennek hangot adjak.

2013. márc. 2. 20:33
 30/48 anonim ***** válasza:

Hát nézd kedves 28%-os.

Véleményem szerint tőlem a kérdező többet megtudott a szerződéséről, mint a "kompetens" Fundamentás üzletkötőjétől.

Te konkrétan milyen használható információt osztottál meg itt a kérdezővel, vagy a fórumozókkal azon kívül, hogy a nemi szervedet szeretnéd méregetni?

Nem érzed, hogy mennyire nem helyénvaló itt a stílusod még akkor sem, ha pipa vagy rám?

Gondolkozz el azon, vajon mi célból segítek itt egy olyan embernek eligazodni a Fundamentás szerződésében, ha én a konkurenciánál dolgozom? Mi ebben a kampányolás? Ugye Te se gondolod komolyan, hogy át akarom csábítani az OTP-hez, hiszen már megkötötte a szerződést!

Engem is irritál, amikor valakit félretájékoztatnak, de az is, ha csak puffognak a vakvilágba hasznos mondanivaló nélkül.

2013. márc. 2. 20:42
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!