Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Négy éves tízezres fundamentán...

Négy éves tízezres fundamentának mennyi a számlanyitási díja?

Figyelt kérdés
Köszönöm a választ előre.

2013. márc. 1. 18:34
1 2 3 4 5
 11/48 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező!

Elárulok egy "nagy titkot"... Nem kell megemeltetned a havidíjat a Fundamentánál, nem kell módosítani a szerződést, ha többet szeretnél havonta megtakarítani, mint 10.000Ft. Az állam max 20.000Ft/hó megtakarításra akkor is adja a 30% támogatást, ha nem erre az összegre szerződtél. (A hitelrészt viszont így tuti nem fogod tudni igénybe venni.)

Sajnos ezt is szeretik elhallgatni a tanácsadók, mert ez nekik nem jó üzlet (nem csak a Fundamentásokra jellemző ez a mentalitás). Ha valamelyik hónapban több pénzed van, mint 10.000Ft,, nyugodtan fizess többet, meg fogod rá kapni az állami támogatást. (Kérdezz rá nyugodtan az ügyfélszolgálaton erre, remélhetőleg meg fogják erősíteni, amit itt leírtam.)

Teljesen felesleges itt bármelyik lakáskassza és az üzletkötőik mellett kampányolni, szerintem a száraz tények, a konkrét számok számítanak.

Mint látszik, sajnos mindenhol vannak inkorrekt tanácsadók.

Azt gondolom, a teljeskörű tanácsadás mindenkinek kijár, mert csak az tud felelősen dönteni, akinek minden infó a birtokában van. (Az már más kérdés, hogy sokan az infók birtokában sem döntenek jól.)

Azt megítélni, hogy a meglévő lakáshiteledet valóban le lehetne-e cserélni a megtakarítási idő végén a Fundamenta 3,9%-os hitelével, az általad elmondottak alapján ezt nem tudom megítélni, de érdemes lenne ennek még egyszer nekifutni egy "értelmesebb" Fundamentással, mint akivel eddig beszéltetek:)

A téma megérne még egy nekifutást, mert banki hitelt lecserélni 3,9%-os Fundamentás hitelre mindig érdemes.

2013. márc. 2. 16:04
 12/48 anonim ***** válasza:

14.31-es

Összekevered az OTP LTP díjmentes akcióját az 50%-os díjelengedési akciójával.

Az utóbbi esetben semmilyen szankció nincs, ha menet közben módosítasz a szerződésen, pl csökkented a futamidőt, a havi megtakarítást, vagy esetleg megszünteted a szerződést. Ebben az esetben nem kell utólag megfizetni a teljes szerződéses összeget (még időarányosan sem).

ERSTE viszont még szigorúbb feltételekkel adja a 100%-os szerződéskötési díj elengedését, mint pl az OTP, de a válaszom nem erről szólt.)

2013. márc. 2. 16:32
 13/48 anonim ***** válasza:
Van azért, amiben egyetértünk. Ilyen például, hogy felesleges bármelyik lakáskassza mellett kampányolni. De akkor hogy is került ide az OTP? Egy játékszabály akkor ér valamit, ha azt minden fél betartja. Tisztelettel.
2013. márc. 2. 16:55
 14/48 anonim ***** válasza:

Elárulok egy "nagy titkot"... Nem kell megemeltetned a havidíjat a Fundamentánál, nem kell módosítani a szerződést, ha többet szeretnél havonta megtakarítani, mint 10.000Ft. Az állam max 20.000Ft/hó megtakarításra akkor is adja a 30% támogatást, ha nem erre az összegre szerződtél. (A hitelrészt viszont így tuti nem fogod tudni igénybe venni.)

"Sajnos ezt is szeretik elhallgatni a tanácsadók, mert ez nekik nem jó üzlet (nem csak a Fundamentásokra jellemző ez a mentalitás). Ha valamelyik hónapban több pénzed van, mint 10.000Ft,, nyugodtan fizess többet, meg fogod rá kapni az állami támogatást. (Kérdezz rá nyugodtan az ügyfélszolgálaton erre, remélhetőleg meg fogják erősíteni, amit itt leírtam.) "

Amikor diszkrét kampányolásról beszélek, akkor az ilyesmikre gondolok. A függő tanácsadók így, meg úgy, bezzeg a függetlenek...

Elárulok én is egy titkot. Az állításod egyik fele nem fedi a valóságot. Ha a tisztelt ügyfél négy éven keresztül a szerződésben vállalt megtakarításnál többet fizet, a második évtől kellemetlen meglepetés fogja érni. Nem lenne jobb, ha mindenki azzal foglalkozna, amiben kompetens?

2013. márc. 2. 17:04
 15/48 anonim ***** válasza:

"Elárulok én is egy titkot. Az állításod egyik fele nem fedi a valóságot. Ha a tisztelt ügyfél négy éven keresztül a szerződésben vállalt megtakarításnál többet fizet, a második évtől kellemetlen meglepetés fogja érni. Nem lenne jobb, ha mindenki azzal foglalkozna, amiben kompetens?"

Ej, ej, ha számolnál egy picit, akkor rádöbbennél, a kérdező ha minden hónapban 20.000Ft-ot fog befizetni a vállalt 10.000Ft helyett 4 évig, akkor sem képes több megtakarításra, mint a szerződéses összeg, így az állításom igaz.

2013. márc. 2. 17:39
 16/48 anonim ***** válasza:

"Elárulok én is egy titkot. Az állításod egyik fele nem fedi a valóságot. Ha a tisztelt ügyfél négy éven keresztül a szerződésben vállalt megtakarításnál többet fizet, a második évtől kellemetlen meglepetés fogja érni. Nem lenne jobb, ha mindenki azzal foglalkozna, amiben kompetens?"

Ej, ej, ha számolnál egy picit, akkor rádöbbennél, a kérdező ha minden hónapban 20.000Ft-ot fog befizetni a vállalt 10.000Ft helyett 4 évig, akkor sem képes több megtakarításra, mint a szerződéses összeg, így az állításom igaz.

Látom, kezdődik a verbális farokméregetés. Egyszer érném meg, hogy megértem, ez mire jó...

Kedves szakértő barátom, mindössze azzal az apró tényezővel nem számoltál (túl azon, hogy hirtelen konkrét esetre húzod rá azt, amit általánosságban lebegtettél meg), amit úgy hívnak hogy államkincstár. Máshogy számolnak, mint te. Még mindig nem értem, miért nem foglalkozik mindenki azzal, amiben kompetens?

2013. márc. 2. 17:51
 17/48 anonim ***** válasza:

16.55-ös

Úgy került ide az OTP LTP, hogy jelen esetben az OTP HOZAM PLUSZ termékcsaládja a kedvezőbb, mint a Fundamenta Hozamleső termékcsaládja és mivel a kérdező eleve elzárkózott a megtakarítási program végén igényelhető hiteltől, neki egyértelműen az OTP lett volna a kedvezőbb.

(Ezek száraz tények, tiszta matematika semmi köze hozzá, ki melyik oldalon áll.)

2013. márc. 2. 17:54
 18/48 anonim ***** válasza:

Bocs, de én sem értem, miért próbálsz folyton belekötni a válaszaimba kedves 28%-os.

Ha figyelnél, akkor láthatnád, konkrét számokra írtam a lehetőséget, így továbbra is tartom, nem kell megemelni a szerződéses összeget, ha valaki 10.000Ft helyett 20.000Ft-okat fizet be 4 éven keresztül egy lakáskassza megtakarításba, mert ezzel nem tudja túllépni a szerződéses összeget.

2013. márc. 2. 18:01
 19/48 anonim ***** válasza:

"Úgy került ide az OTP LTP, hogy jelen esetben az OTP HOZAM PLUSZ termékcsaládja a kedvezőbb, mint a Fundamenta Hozamleső termékcsaládja és mivel a kérdező eleve elzárkózott a megtakarítási program végén igényelhető hiteltől, neki egyértelműen az OTP lett volna a kedvezőbb.

(Ezek száraz tények, tiszta matematika semmi köze hozzá, ki melyik oldalon áll.)"

Aha, értem. Mindössze a következő problémáim vannak ezzel. A kérdező világosan kifejtette, hogy volt már korábban is Fundamentája. Ergo, elégedett volt. Tudatosan őket választotta. Valami oka biztosan volt erre. Tudod, ha valaki egy céget képvisel, az valószínűleg azért teszi, mert az adott cég szolgáltatásait, termékpalettáját erősebbnek, valamiben jobbnak látja, mint azonos területen tevékenykedő versenytársaiét. Ebben az is benne van, hogy tudja, mik a versenytárs gyengéi az általa képviselt céggel szemben.

Hát, ennyit erről.

2013. márc. 2. 18:06
 20/48 anonim ***** válasza:

"Bocs, de én sem értem, miért próbálsz folyton belekötni a válaszaimba kedves 28%-os."

Folyton?? Ezt kifejthetnéd. Mi neked a folyton? Egyébként azért kötöttem bele a válaszodba, mert inkorrekt és félrevezető.

"Ha figyelnél, akkor láthatnád, konkrét számokra írtam a lehetőséget, így továbbra is tartom, nem kell megemelni a szerződéses összeget, ha valaki 10.000Ft helyett 20.000Ft-okat fizet be 4 éven keresztül egy lakáskassza megtakarításba, mert ezzel nem tudja túllépni a szerződéses összeget."

Látom nem érted a lényeget. Ha egy szerződő magasabb megtakarítást helyez el, az az első két évig nem probléma. Csalódás utána érheti, ezért inkorrekt dolog egy fórumon (bújtatott kampánnyal és kettős beszéddel) féligazságokat hangoztatni.

2013. márc. 2. 18:11
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!