Szerintetek van esély, hogy a devizahitelesek nyerjenek és visszakapják a pénzüket?
csakhogy ti nem 1500ftban állapodtatok meg, hanem 15 krajcárban, ami akkor éppen 1500ftot ért.
nem chfben kapod a fizetésedet, mégis abban adósodtál el, vagyis mindet felraktad a pirosra...
abban is megállapodtatok, hogy időnként felülvizsgáljátok a kamatokat, hogy tartható-e. Ez a kamatperiódus...
Te adnál úgy nekem 5mFt hitelt, hogy 20 év alatt törlesztem, kamatot nem emelhetsz, és zimbabwei dollárban törlesztek? A mai árfolyamon, végig...
nem. na hát más se ad így neked. pedig ezt kéred.
Érdekes, hogy egyből működik a kockázat-szenzorod, ha pénzt kell kiadnod. ha pénz jön (hitel), akkor meg valamiért kikapcsol az agy...
Én ezt nem értem.
Évek óta mást sem hallok, csak hogy árfolyamrögzítés, a devizahitelesek megsegítése, meg hogy senkit sem hagyunk az út szélén.
Te miért nem kapcsolódsz be valamelyik programba, amit a kormány meghirdetett? Volt már legalább 3 féle.
te NEM A MEGÁLLAPODOTT ÖSSZEG DUPLÁJÁT FIZETED! Te chf összegben állapodtál meg!
az meg egy jó méretes butaság, hogy nincs chf a hitelek mögött, ismét a kikapcsol az agy esete van. Bármit elhiszel gondolkodás nélkül, ami arról szól, hogy nem te vagy a hibás... Szerinted mégis honnan a fenéből tudtál alacsonyabb kamatra pénzt felvenni, mint a forint jegybanki alapkamat? Na hagyjuk is.
Amúgy meg miért lennék banki alkalmazott? Nem vagyok, de érdekeltek annyira a pénzügyek, hogy mindenkit megpróbáltam lebeszélni erről a deviza-rodeóról. Senkit nem sikerült. Úgyhogy én úgy látom, a bank is hiába próbálkozott volna... Az embereket elvakította az alacsony törlesztő. Fogalmazhatunk máshogy is. Chf alapon több pénzt tudtak felvenni, abból nagyobb lakásra futotta. Persze ezt úgy adjátok elő, hogy a bank csak chf-re adott hitelt. na ja. ANNYIT! Ha kevesebbet kértél volna, vehettél volna fel ft alapon is. jóval több törlesztésért. Akkor is chfet választasz, de nem lennél ekkora bajban a kisebb hitelösszeg miatt.
A nem hagyunk senkit az út szélén,hát ezen jót nevettem.Ezt Te sem gondolod komolyan és az árfolyam rögzitést sem!! xD
Nem-nem! Nem azért vettem, fel deviza alapút,mert alacsonyabb volt a törlesztő vagy esetleg többet kaptam! Ezt nyomták! Boldog-boldogtalannak!! Nekem nem kellett attól több,3 millát akartam,igy is,úgy is.Senki nem ajánlotta a forintban történő megállapodást.Nem akartam nagyobb lakást,mint amit kinéztem és nem akartam több hitelt,ha svájci,ha nem.Nem a semmiből indultam,mert azért volt 6,5 millám,de azt sem ítélem el,akinek egy forintja sincs,mert még mindig jobb a törlesztőt fizetni a bank felé,még ha uzsora kamat is,minthogy albérletbe menjenek!Tudod,nem mindenki olyan szerencsés,hogy anyuci-apuci vesz neki indulásnak egy akár még 28nm-es garzonz is! Sőt,minden tiszteletem azoké,akár 20,akár 30-40 éves,aki felveszi a hitelt,lakást akar szerezni magának,nem az önkormányzati kiutalásra vár! Ma,nem sok fiatal tud hitel nélkül lakáshoz jutni! De! Úgy gondolom,ezért nem kellene kihasználni őket,ellehetetleniteni,mert akarnak valamit és tesznek is érte,hogy nekik jobb legyen! Ne érts félre,azért én nem vagyok akkora carba!hál Istennek/ de együtt tudok érezni azokkal,akik akarnának és mégsem tudják kifizetni,megoldani a bankok szemétsége miatt!Nagyon bizom benne,még ha én nem is esek bele,hogy akitől elvették a lakást,kirakták őket az utcára,valamivel kárpótolni fogják,hogy születik erre törvény,hamarosan.Mert az csak egy kijelentés,felelőtlen kijelentés,hogy "SENKIT NEM HAGYUNK AZ ÚT SZÉLÉN!" dehogynem! Hány ezer családot hagytak,nem az út szélén,hanem bent az árokban! Szép napot.
Látom, te sem érted, hogy működik a deviza alapú hitel, mint a többség, és most a bank a szemét. Akkor persze jó volt, amikor a pénzt adta. Sok embernek derogált a bérlés, és most megnézhetik magukat az életre szóló hitellel. Nekünk tökéletes a bérlakás, nem is vagyunk gondban a lakbérrel, egyetlen forintot sem emelkedett az évek alatt.
Milyen kárpótlásra gondolsz? Hogy megint az járjon jól, aki felelőtlen volt? Ez kell ám a magyaroknak, hogy soha ne tanuljanak, istenem...
Semmi köze az önkormányzatnak a lakáshoz, ahol lakom, ezt honnan vetted? Meg azt, hogy ne lehetne olyan lakásban lakni, amiért nem dolgoztam meg, csak bérlem? Miért ne lehetne? Az egzisztenciámat saját erőből építettem fel, több, mint 15 éve dolgozom, tudom, milyen eljutni egy adott életszínvonalig. Én is fel tudok mutatni sok mindent.
Mi béreljük a lakást, ahol lakunk. Mindig olyan lakást bérlünk, amilyen éppen kell. Amíg ketten vagyunk, egy kicsi is elég, ha lesz gyerek, majd bérlünk nagyobbat.
És a legfontosabb, ha már a hitel a téma. Pénzügyileg így járunk a legjobban. Régóta teszünk félre rendszeresen minden hónapban egy keveset, ami mára szépen gyarapodott. Ezt a legelső fizetéssel el kell kezdeni. Tanítsd erre a gyerekeidet! Van megtakarításunk. A bank fizet nekünk kamatot és nem mi fizetünk a banknak. Óriási különbség!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!