Lakás hitelre (fix törlesztővel) vagy albérlet? Ki melyik mellett voksol?
Az albérlet kútba dobált pénz igaz de akkor meg van az esélye, hogy könnyen más városba lehet költözni ha úgyhozza a sors vagy új helyre lehet költözni.
Ellenben a saját lakás egy idő után a tiétek lesz viszont több millió Ft hitelt kell felvenni amibe könnyen bele is lehet bukni. Hirtelen munkanélküli lesz az ember aztán már el is árverezik a házat, kocsit ami van.
Én tuti nem vennék fel addig hitelt amíg nincs mind a kettőtöknek stabil munkaviszonya.
Én is a sajátra gondolok.
Előbb persze helyezkedjetek el, nézzétek meg, mennyit tudtok előteremteni.
Fiatal házasok vagytok, újdonsült szülők, most léptek ki a munkaerőpiacra - éppen elég nagy lelki feladat ez egyszerre.
Hidd el nekem, az is ugyanekkora nagy lépés, ha az ember hivatalos dolgokat és házvezetést vesz a nyakába.
Ne csináljátok ezt mind egyszerre!
Szépen éldegéljetek még ott egy darabig, ahol eddig, és a lakástakarékot kiegészítve akkor menjetek egy kis vagy nagy, de nem menő környéken levő saját lakásba, amikor már van rá energiátok.
Sok sikert kívánok hozzá!:)
Lényegtelen, az albérletben kifoghatsz egy hülye bérbeadót a saját társasházi lakásban meg egy hülye szomszédot.
Én családi házat bérelek, 2 szobásat 35 ezerért, a rezsi 40 ezer így kijövök havi 70-ből és a felújítást sem nekem kell csinálni ha van valami. Lakásért is kell ennyit fizetni még ha saját is.
Én is a saját mellett voksolnék, csak az a baj, hogy nagyon sok a havi törlesztés.
Közvetlen környezetemben akiket ismerek, minimum 70 ezer/hó
Hát már amikor.
Azért nem mindig ennyi a törlesztő.
Függ a felvett hiteltől is.
Egy panellakást már 5 millióért kap, ha van lakástakarékjuk, akkor nem is olyan vészes a hitelmennyiség, ennyi még kezelhető.
Fix törlesztő mellett nem értem, miért gondolkodtok egyáltalán az albérleten.
Azt a péntz ugyanúgy ki kell adnotok a kezetekből minden hónapban, csak annyi különbséggel, hogy a hitelre vett lakás egyszer a tiétek is lesz végleg, míg az albérletet életetek végéig fizethetitek.
"Lakásért is kell ennyit fizetni még ha saját is."
Attól függ.
Ha minden egyedi fogyasztású, és vásárlásnál szempont volt a rezsi is, akkor 20-30 között is lehet tartani a rezsit szépen 60-100 nm-es lakásban. Meg ugye vannak passzív házak is, azoknak a rezsije majdnem nulla.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!