Bankváltás OTP-ről. Melyiket lenne érdemes megpróbálnom?
Első diákmunkám óta OTP-s vagyok. Eddig minden szép és jó volt, így nem is váltam meg tőlük. A bankom mindig berakott a kötelező életkorváltásoknál a nekem megfelelő csomgaba.
Most havidíjas Net számlacsomagom van ami havonta 500ft ha megy rá jövedelem és havi 1500ha nem.
Ez kicsit kiverte a biztosítékot. A többi bankánál is van számlavezetési díj de 2-300ft-nál nem láttam még magasabbat.
Így úgy döntöttem hogy az OTP-től könnyes búcsút veszek és keresek egy másik bankot. Az ügyintéző szerint máshol sem járok jobban mert ott másra fizetem meg ugyanezeket. Mindenesetre holnap vagy holnapután utazom be és elintézzük a formaságokat.
Kérdésem: Melyik bankot érdemes megkeresnem. Használom a kártyám (ezzle szeretek fizetni mindenhol) Használom a netes számlám internetes fizetéshez és jó volt a megtakarítási számlám is ahol a pénzem után egy havi 6-700ft kamat mindig érkezett.
Most valami újba kell kezdenem. Esetleg tényleg igaza van az OTP-snek és máshol se járok jobban (ezt mondjuk kétlem, ő se nagyon erősködött :P inkább csak megpróbálta)?
Nekem is tetszik az amit a honlapjukon olvastam. Pénzt meg lehet rá utalni. Én se járkálok a bankfiókba soha csak ha problémám van valamivel.
Magnet bankot nézegettem még de a kártyáért ők is havidíjat kérnek. Pedig nekik nagyon szimpatikus a hozzáállásuk. Remélem hamarosan lesz állásom és nem jelent problémát.
Jobban átnéztem a bankot és kicsit elkedvetlenített.
Az alapvető infók nagyon biztatók. Úgy tűnik teljesen megéri, de aztán jön a részletes tájékoztató amiben sok az ellentmondás a fent ismertetettekkel. A kártyahasználat nem egyértelmű hogy mikor mennyi. Sok a rejtett díj.
A fórumokat átnézve a bank felhasználói azon a véleményen vannak hogy a számlájuk a legjobb ha a pénzed lekötni és nem használni akarod. A kártyás dolgok elég nyakatekertek náluk, de az ügyintézőik jók és segítenek ha tudnak.
Csak nem mindig tudnak szegények :)
De sajnos így nézve visszaszorult a második helyre.
A Gránit Banknál éves kártyadíj van, ami 950,- Ft.
Ez egyáltalán nem magas, sőt kifejezetten alacsony figyelembe véve, hogy dombornyomott Mastercard-ot adnak.
A Gránittól a tájékoztatás kuszasága miatt nekem elment a kedvem. Az első oldalon felsorolja és kiemeli a dolgait díjmentesnek utána a részletes tájékoztatóban kiderül hogy távol van tőle. Az automatás se tiszta, hogy hol hogyan lehet pénzt felvenni, az ilyeneket figyelgetni nincs se kedvem sem időm. És elveszett kártyáért levonnak 10K-t ? aztanemjójját! Ahogy olvastam a kötelező kártyacserével járó költségeket még egyéb járulékos költségekkel terhelik amik a papírból nem következtethetőek ki. És hasonlók.
Befektetésre viszont jó lehet.
Nem vagyok már tanuló, így a 950ftos éves kártyadíjú diploma helyett nekem a másik jár.
Ma beszéltem az OTP-vel is. Jelenleg munkanélküli pályakezdő vagyok. Bérem semmi, támogatás semmi. Amim van az az amit egyetem alatt megkerestem mint diák (utána érdekes módon nem kellettem már sehová). Most állást keresek, szülői segítség nélkül. Mindenenm amim van ezen a bankszámlán található erre most kezdi el a bank is sarcolni, amikor a legnagyobb szükségem van minden forintra. Ha van állásom tudom fizetni a hülye havidíjukat is.
Ami a legjobban bosszantott hogy az hogy több mint 10 éve vagyok a banknál nem jelent semmit. Semmilyen hűségkedvezmény vagy hasonló nem jár nekem ha kitartok továbbra is. Ezek után nincs miről beszélnem velük. Az alkalmazottakat sajnálom hogy nem valami normális banknál dolgoznak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!