Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Szeretnék egy üzletet nyitni...

M Geri kérdése:

Szeretnék egy üzletet nyitni közel a parthoz, a fő reklámunk a pizza, gyros (kemencés) lenne, mellékelten persze ehhez társulnak még! Érdemes megpróbálnom?

Figyelt kérdés
Szükségem lenne a véleményük/etekre! Egy üdülővárosban lakom a Balatonnál, ahol közel télen 2400 fő tartozkodik, nyáron viszont ennek az 5* -e a téli lakosság számához képest! Van értelme tegyük fel télen is üzemelni? Szükségem lenne egy kis lökésre, mert tanácstalan vagyok!A környéken nincs hasonló kínálat!
2012. nov. 7. 12:34
 1/6 anonim válasza:
Szerintem jó ötlet, ha télen is elég forgalmas a hely. Ha nem megy annyira, a házhoz szállítással még mindig feldobható a forgalom.
2012. nov. 7. 13:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
Bennem elég sok kérdés vetődött fel.. Mivel én is a vendéglátásban vagyok érdekelt, igaz nem pizza és gyros büfével, de azért van rá látásom. Az addig oké hogy 2400 fő, és nyáron meg mondjuk 12000 fő, de a Balaton környékén annyi gyros és pizza büfé van mint égen a csillag.. Hol az egyediség?? Hol az a plusz ami majd segít talpon maradni? Nem elvenni akarom a kedved, de a Balaton környéki büfék nem ok nélkül vannak zárva télen..szimplán nem éri meg nyitva tartani. Egy esetben éri meg, ha szállodában vagy valami plázában, vagy üzletsoros stripmall-on vagy (pl. bboglári tesco ). Itt viszont alapból nagyon drága a lease költség, amit ki kell termelned. Nem tudom hogy a környék vonzás körzete mekkora, de valszeg pár ezer főre tehető, tehát a házhoz szállítás is meggondolandó mert még 5-10 km-en elmegy, viszont 20-40 km-nél már jelentős költség keletkezik, amire jármű és ember kell. Aztán persze ott a kezdőtőke..igényes helyhez jelentős anyagi befektetés kell, a használt gép meg olyan amilyen, kivétel ha megbízható eladódtól veszed mondjuk egy márkakereskedőtől, viszont a minőségi használt gép szintén nem olcsó. Ott van még az üzletberendezés,marketing,választék,alapanyag,munkaerő,pénztár eszközök stb stb. 2400 fős településen nem biztos hogy életképes. Idény büfé pedig hagy ne mondjam hányad kategória...
2012. nov. 7. 16:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 A kérdező kommentje:

Tulajdonképpen nem titok, Siófokról 15 kmre lakok, Zamárdiban!! Az üzlet,helység teljesen be van rendezve,vettem rá pillantást,tuljadonképpen a külső falat kell rendbe tenni ,azt kihagyták!! ugy hogy tulajdonképpen használati cikkeket nem kell vennem!! Innen 5kmre és 15kmre van egy egy város ,és 5kmre egy falu!! Valamiért nem tudom miért,de ugy érzem ,hogy beválna ez a kemencés gyros , kemencés pizza, esetleg még kiszállítással is megoldható,mert 15km nem távolság,de Siófokra nem akarnék szállítani!!

Köszönöm válaszotokat!

2012. nov. 7. 20:03
 4/6 anonim ***** válasza:
Így viszont már hogy tudom melyik "kisváros" az, sikeres is lehet. Zamárdiban jelentős vásárlóerő van, de a verseny nagyon kemény! Sok szerencsét!
2012. nov. 7. 20:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 A kérdező kommentje:
Azt írtad, hogy ebben érdekelt vagy mármint a vendéglátásban! )Ötleted van hogy mivel tudnék itt a balaton parton "egyedi" lenni? Ha esetleg Te csinálnád !?
2012. nov. 8. 10:58
 6/6 anonim ***** válasza:
Ha én csinálnám a gyros-t alapból elhagynám. Egy igazi olasz pizzéria a Balaton parton. Kevés van belőlük. Eredeti olasz pizza tészta recept és olasz pizzák. Az ilyen agyon pakolt pizzát elhagyni mert azok nem olaszok. Google-n nagyon sok római, milánói stb pizzéria van, az étlapjukról tudsz igazi olasz pizza neveket és hozzávalókat átvenni. Az olasz pizza egyszerű és nincs agyon cifrázva pont ezért szeretik olyan sokan. Ehhez valami nagyon olasz név illik, ebben akár segíteni is tudok, mivel van olyan egységem ahol az olasz gasztronómia a fő húzóág. Marketing...csinos külső és belső, kisebb átalakítással. Külsőben érvényesüljön a "tricolore", azaz a olasz zászló, már jellegében lássa vendég hogy milyen egység az. Az étlapok elegáns betűtípussal szedettek legyenek, nem fénymásolt papíron. Belül pedig az egyszerű több elv szerint, némi kiegészítő és kész. Nyilván az eredeti olasz pizzának ára van, tehát picit feljebb pozicionálni az árakat, de az ár tükrözze is a hozzávalók minőségét. Minőségi alapanyagok, erre figyelni kell ugyanis csak akkor lesz igazán finom a pizza, és nem olyan kifőzdei stílusú. Illetve nem árt olyan pizza szakácsot keresni aki ismeri az olasz pizzát.
2012. nov. 8. 14:55
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!