Bankváltás OTP-ről. Melyiket lenne érdemes megpróbálnom?
Első diákmunkám óta OTP-s vagyok. Eddig minden szép és jó volt, így nem is váltam meg tőlük. A bankom mindig berakott a kötelező életkorváltásoknál a nekem megfelelő csomgaba.
Most havidíjas Net számlacsomagom van ami havonta 500ft ha megy rá jövedelem és havi 1500ha nem.
Ez kicsit kiverte a biztosítékot. A többi bankánál is van számlavezetési díj de 2-300ft-nál nem láttam még magasabbat.
Így úgy döntöttem hogy az OTP-től könnyes búcsút veszek és keresek egy másik bankot. Az ügyintéző szerint máshol sem járok jobban mert ott másra fizetem meg ugyanezeket. Mindenesetre holnap vagy holnapután utazom be és elintézzük a formaságokat.
Kérdésem: Melyik bankot érdemes megkeresnem. Használom a kártyám (ezzle szeretek fizetni mindenhol) Használom a netes számlám internetes fizetéshez és jó volt a megtakarítási számlám is ahol a pénzem után egy havi 6-700ft kamat mindig érkezett.
Most valami újba kell kezdenem. Esetleg tényleg igaza van az OTP-snek és máshol se járok jobban (ezt mondjuk kétlem, ő se nagyon erősködött :P inkább csak megpróbálta)?
28 elmúltam. Amíg diák voltam jó volt az OTP, de az egyetemnek vége, munka pedig nincs. Márpedig sokallom a havi díjat úgy hogy nincs rá jövedelmem még.
Az AXát néztem ahol egyszeri díjat számolnak fel és kb minden ingyenes utána. Arról nem beszélve hogy a legjobb a kamat. Hol a csapda?
Az AXA-nál jövőre már fizetni kell az átutalásokért.
Jelenleg a Gránit Bank tűnik a legolcsóbbnak.
Ott szinte minden ingyenes, beleértve havi 4 kp. felvételt bármilyen ATM-ből, és a kártya éves díja is csak 950,- Ft.
# 5:
Honnan lehet olyan nagymennyiségű KP-t szerezni, amit érdemes berakni a bankszámlára?
El kell adni egy tehenet pl. Próbáld ki.
Nem tudom, még mindig. Átnéztem az összeset de mindegyik elég lehúzós. Az OTP-nél is fizetnem kell nekik a másik ingyen vezeti a számlám de fizetek a kártyáért havidíjat, a harmadiknál meg megint valami másra de kb mindegyiknél egy csomó pénzel lehúznak havonta, cserébe azért hogy én odaadom nekik a pénzemet használatra, hogy aztán ők abból nyerészkedjenek.
Csak szerintem sántít ez? Van ahol havi 3 millió forintos pénzmozgás kell elgyen hogy ingyenes legyen például, nem pont az lenne a logikus, hogy maikor nincs és bajban vagy akkor nem vonnak?
OTP-ről mi a véleményetek?
Nekem van Gránit Bankos számlám és teljesen elégedett vagyok. A számlanyitás megoldható a vidéki ügyfélközpontok segítésével, a honlapjukon meg tudod nézni, hogy hol van ilyen. A hátránya az, hogy bankfiók csak Bp-en van, tehát készpénzt befizetni csak ott lehet, amúgy minden más elintézhető a netbankon keresztül. Ugyanakkor nálam ez nem volt szempont, mert sosem fizetek be kp-t, a fizetésemet kapom a számlára. Még sosem jártam a bankfiókjukban, mert a számlanyitáskor is házhoz jöttek.
Egyelőre (tudtommal egyedüli bankként) még nem építették be az új tranzakciós adót sem a díjakba, kérdés persze mi lesz jövőre, de szerintem még azzal együtt is az egyik legjobb kondíciókat nyújtó bank marad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!