Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Bankváltás OTP-ről. Melyiket...

Bankváltás OTP-ről. Melyiket lenne érdemes megpróbálnom?

Figyelt kérdés

Első diákmunkám óta OTP-s vagyok. Eddig minden szép és jó volt, így nem is váltam meg tőlük. A bankom mindig berakott a kötelező életkorváltásoknál a nekem megfelelő csomgaba.

Most havidíjas Net számlacsomagom van ami havonta 500ft ha megy rá jövedelem és havi 1500ha nem.

Ez kicsit kiverte a biztosítékot. A többi bankánál is van számlavezetési díj de 2-300ft-nál nem láttam még magasabbat.

Így úgy döntöttem hogy az OTP-től könnyes búcsút veszek és keresek egy másik bankot. Az ügyintéző szerint máshol sem járok jobban mert ott másra fizetem meg ugyanezeket. Mindenesetre holnap vagy holnapután utazom be és elintézzük a formaságokat.

Kérdésem: Melyik bankot érdemes megkeresnem. Használom a kártyám (ezzle szeretek fizetni mindenhol) Használom a netes számlám internetes fizetéshez és jó volt a megtakarítási számlám is ahol a pénzem után egy havi 6-700ft kamat mindig érkezett.

Most valami újba kell kezdenem. Esetleg tényleg igaza van az OTP-snek és máshol se járok jobban (ezt mondjuk kétlem, ő se nagyon erősködött :P inkább csak megpróbálta)?

2012. dec. 19. 17:03
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
Én az UniCreditnél vagyok. Nekem junior számlám van és havi 99 Ft-ot von le számlavezetési díjra. Meg a második évtől lesz már valami amiért 5000-et fog majd levonni. Nem akarok hülyeséget mondani, ezért inkább nem is írlom le, hogy mi az az 5000 Ft. Nekem amúgy tetszik ez a bank. Készpénz felvételkor nem von le semmit.
2012. dec. 19. 17:28
 2/24 anonim ***** válasza:
Hány éves vagy???
2012. dec. 19. 17:30
 3/24 A kérdező kommentje:

28 elmúltam. Amíg diák voltam jó volt az OTP, de az egyetemnek vége, munka pedig nincs. Márpedig sokallom a havi díjat úgy hogy nincs rá jövedelmem még.

Az AXát néztem ahol egyszeri díjat számolnak fel és kb minden ingyenes utána. Arról nem beszélve hogy a legjobb a kamat. Hol a csapda?

2012. dec. 19. 17:45
 4/24 anonim ***** válasza:
88%

Az AXA-nál jövőre már fizetni kell az átutalásokért.

Jelenleg a Gránit Bank tűnik a legolcsóbbnak.

Ott szinte minden ingyenes, beleértve havi 4 kp. felvételt bármilyen ATM-ből, és a kártya éves díja is csak 950,- Ft.

2012. dec. 19. 19:32
 5/24 anonim ***** válasza:
AXA-nál ott a "csapda", hogy kevés fiókjuk van és készpénzt nem tudsz befizetni a számládra. Nincs ATMjük, így ingyenes kp. felvét sincs. Viszont tudtommal nincs kezdő költség sem, az első kártyát ingyen kapod.
2012. dec. 19. 19:45
 6/24 anonim ***** válasza:

# 5:

Honnan lehet olyan nagymennyiségű KP-t szerezni, amit érdemes berakni a bankszámlára?

2012. dec. 19. 22:04
 7/24 A kérdező kommentje:

El kell adni egy tehenet pl. Próbáld ki.

Nem tudom, még mindig. Átnéztem az összeset de mindegyik elég lehúzós. Az OTP-nél is fizetnem kell nekik a másik ingyen vezeti a számlám de fizetek a kártyáért havidíjat, a harmadiknál meg megint valami másra de kb mindegyiknél egy csomó pénzel lehúznak havonta, cserébe azért hogy én odaadom nekik a pénzemet használatra, hogy aztán ők abból nyerészkedjenek.

Csak szerintem sántít ez? Van ahol havi 3 millió forintos pénzmozgás kell elgyen hogy ingyenes legyen például, nem pont az lenne a logikus, hogy maikor nincs és bajban vagy akkor nem vonnak?

OTP-ről mi a véleményetek?

2012. dec. 19. 23:03
 8/24 A kérdező kommentje:
a Gránit Bank nagyon ígéretesnek tűnik. Már-már túlságosan is :D Őket használja valaki?
2012. dec. 19. 23:06
 9/24 A kérdező kommentje:
Vidéki vagyok. Ez hátrány?
2012. dec. 19. 23:07
 10/24 anonim ***** válasza:
100%

Nekem van Gránit Bankos számlám és teljesen elégedett vagyok. A számlanyitás megoldható a vidéki ügyfélközpontok segítésével, a honlapjukon meg tudod nézni, hogy hol van ilyen. A hátránya az, hogy bankfiók csak Bp-en van, tehát készpénzt befizetni csak ott lehet, amúgy minden más elintézhető a netbankon keresztül. Ugyanakkor nálam ez nem volt szempont, mert sosem fizetek be kp-t, a fizetésemet kapom a számlára. Még sosem jártam a bankfiókjukban, mert a számlanyitáskor is házhoz jöttek.

Egyelőre (tudtommal egyedüli bankként) még nem építették be az új tranzakciós adót sem a díjakba, kérdés persze mi lesz jövőre, de szerintem még azzal együtt is az egyik legjobb kondíciókat nyújtó bank marad.

2012. dec. 19. 23:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!